Dakle, trebam 2 (dva) kondenzatora od 5pF. Trebaju mi kvalitetni kondenzatori, tako da u obzir dolaze samo polistirenski ili silver mice. Imam silver mice od 10pF, pa ako nekom odgovara moze i zamjena... dajem dva od 10pF za dva od 5pF... cist dobitak...
Edisone, keramika od 5pF je NPO tip po defaultu i na razini silver mica. Stovise, za tako male kapacitete su cesto kvalitetniji od polistirena i SM. NAdalje, tesko je dobiti ih za manje od 500V (tipicno 1kV) tako da bez problema idu i u lampaske uredjaje.
Vidim i u aleph temi da si pitao,provjerit cu dal imam al bi moglo potrajat dan dva tri medju kondovima nije al mi se cini da sam neke silver mica imao u kutijici s dijelovima od lica,smedjibsu bili i mislim druge vrijednosti...pogledam pa javim
ilimzn napisao:4.7pf je standardna vrijednost i 99.999% siguran da ce bit ok.
Ma naravno da bi bili OK. U povratnoj su vezi u Alephu J. Mozda bi posluzili i oni od 10pF, koje imam, ali ne znam to izracunati... Nabavio sam par komada obicnih keramickih od 4,7pF koji su smedji kao od terakote. Ali ti mi ne ulijevaju povjerenje da bi ih stavio na to mjesto... A mozda sam u krivu...