Zmajz napisao:Taj Zyklop me odmah povuče na redizajn (malo uža i viša kutija) i izrada neke Licht verzije, širokopojasni FE 103en bolji i jeftiniji od ovog Visatona, za bas Visaton W200S, trćina cijene TIW 200 XS a nije toliko lošiji, Onda igra sa skretnicom - može jednostavnija.
To, onako, nabrzihen.
Ovaj dizajn ti se ili sviđa ili ga popljuješ..barem vizualno.
meni je čak i ok. (a žena će me ionako ubit)
Zgodan mi je ovo bio driver jer zahtjeva relativno malu kutiju a i fora sa portom između gornje i doljnje kutije je super.
Svakako bih u bilo kakvoj izvedbi izbjegao portove sa stražnje strane obzirom da će zvučnik stajati prilično blizu zida.
Zmajček.. istina, razlika između ova dva basa je osjetnih 500kn. Prema specifikacijama koliko vidim je tvoj i nešto osjetljiviji a usudio bih se reć i "ispeglaniji" do kakvih 1kHz a svakako bi se rezalo ispod. Nisam slušao niti jedan od navedenih zvučnika pa o zvuku ne mogu suditi.
Ostaje pitanje, sasvim općenito, da li je kod ovog pristupa potreban i nekakv vid supervrištavca od kakvih 8,10kHz naviše ?
Hm...da...sklon sam zakomplicirati.
čak i nekakav vid aktive dolazi u obzir čisto dok se ne definira nekakva skretnica no zasad nebih ostao trajno u toj kombinaciji