Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Master of disaster » Sub pro 20, 2014 5:47 pm

Ja u prvi mah pomislio da su to testni primjeci za dah 3 :shock: , onda sam pročitao tekst. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Zmajz » Sub pro 20, 2014 5:56 pm

Sory Davorine, UC ili UL spoj. Ako je UC molio bih pojašnjenje jer mi nije poznat pojam.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la davorin » Sub pro 20, 2014 7:33 pm

Zmajz napisao:Sory Davorine, UC ili UL spoj. Ako je UC molio bih pojašnjenje jer mi nije poznat pojam.

UC(T)=Unity Coupled Transformer
Model transformatora koji ima bifilarno namotane zavojnice gdje se jedna zavojnica spaja na anodu, a druga na katodu iste izlazne elektronke. Osim bifilarno motanih zavojnica, moguće su i naizmjenično spregnute zavojnice s gotovo jednakim efektom, ako se svaka zavojnica razdvoji u veći broj sekcija i spoji na odgovarajući način.
Uobičajeno korištenje UC-transformatora je u protufaznim pojačalima ("Mcintosh", "Acoustic Research", "Nestorovic Labs" i još neka manje poznate firme), ali se uspješno koristi i u SE-pojačalima.
Iako je uobičajeno mišljenje da je takav princip izlaznih transformatora zaštitni znak firme "Mcintosh" i Franka Mcintosha (autor pojačala firme "Acoustic Research" je Gordon Gow, a pojačala iz firme "Nestorovic Labs" je konstruirao Mile Nestorović; obojica su prije toga radila u firmi "Mcintosh"), prvo takvo pojačalo je napravljeno davne 1936 godine od strane firme "Jefferson Electric" kao model "Jefferson 60 Watt 6L6 Amplifier" sa elektronkom 6L6 koja je te godine i konstruirana.
davorin

PostPostao/la Zmajz » Sub pro 20, 2014 9:07 pm

Hvala meštre. Sad mi negdje u glavi zvoni da sam se susreo s time ali nisam očito mogao povezati. Idem ja lagano na kvasinu.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la deleted user » Sub pro 20, 2014 10:01 pm

Procitao sam jednom prilikom poduzi tekst starog "klokana" Turnera gdje spominje takav trafo u jednoj od svojih konstrukcija.

PostPostao/la SaWa » Pon pro 22, 2014 10:42 am

Radim si najnoviji "Boris line stage".
Ove dijelove imama,pa sam ih ubacio u PSU da dobijem oko 260V(u ovom slučaju 262V)

Slika

Ako netko ima volje da provuče ovo kroz PSU i pomogne mi da što bolje složim ispravljač! :pray:
SaWa

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon pro 22, 2014 10:58 am

Kažeš da imaš te dijelove,da li im se vrijednost može mijenjati da se složi bolji ispravljač ili je dopušteno samo pretumbavanja sa ovima koji su na slici?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SaWa » Pon pro 22, 2014 11:54 am

Khadgar2007 napisao:Kažeš da imaš te dijelove,da li im se vrijednost može mijenjati da se složi bolji ispravljač ili je dopušteno samo pretumbavanja sa ovima koji su na slici?

Imam više vrsta otpora,pa kombinacijom mogu dobiti manje više sve potrebne vrijednosti.Kondenzatore imam samo te,a kupit ću neke druge vrijednosti ako bi to donijelo neko znatno poboljšanje.
SaWa

PostPostao/la davorin » Pon pro 22, 2014 12:29 pm

Danas pristigli od Branka koji ih je namotao i složio! (tanka je žica koju više uopće ne vidim! :lol: )
Transformatori za pobudu izlaznih elektronki (Inter-Stage) koje sam projektirao još prije nekoliko godina, a Branko ih uspješno izrađuje!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la sinisap » Ned pro 28, 2014 2:59 pm

Iverica, iverica....trala lala la. Da probam taj preamp a 13dr7. Pitanje dali treba odgoda visokog napona ili se mogu pustiti u rad hladne lampe?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: sinisap; Ned pro 28, 2014 4:11 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
sinisap

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica