Rezanje aluminija

Rezanje aluminija

PostPostao/la deleted user » Uto pro 16, 2014 9:13 pm

Veleuvazeni kolege trebam uslugu rezanja aluminijskog bloka - citaj hladnjaka dimenzije 500x200mm visine 40mm, od cega je 10mm "mesa" i 30mm "rebara". Od tog komada bi s tri precizna reza bilo potrebno napraviti 4 ista komada na nacin - prvo na pola, pa onda dvije polovice opet na pola. Kako u mojoj provinciji nema nikoga tko zeli pruziti takvu uslugu za novac a kako sam 22.12. u ZG na samo jedan dan zelio bih iskoristiti tu prigodu za isto. Ne morate se ubijati pisuci mi PM-ove, odgovori su dobrodosli i ovdje...

Re: Rezanje aluminija

PostPostao/la joe dalton » Sri pro 17, 2014 12:08 am

Nađi nekog majstora s dobrim cirkularom. Vjerujem da ih ima i u Dubrovniku.
Svojevremeno kad sam još bio na tamnoj strani mi je tako jedan meštar prepilio hladnjak još deblji od tog tvog...
joe dalton

PostPostao/la Edison » Sri pro 17, 2014 12:26 am

Meni je takav hladnjak prerezao majstor koji radi limene kutije za reklame, a prerezao ga je rucnim cirkularom. List je bio s prilicno velikim zupcima s tvrdim metalom na vrhovima. Ja sam hladnjak ocrtao, majstor je na njega stavio aluminijsku vodilcu, sve pritisnuo nogom i prepilio u trenu. Vrlo precizno... Cijena je bila jedno pice. Posto sam ja vukao te hladnjake, nisam mogao nositi jos i kakve boce i pive, pa dadoh 50 kn. Sretan majstor, sretan ja... :D

BTW, takav hladnjak dimenzija 250x100x40 ne moze ohladiti jedan kanal Alepha 3.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la deleted user » Sri pro 17, 2014 12:45 am

Edison napisao:BTW, takav hladnjak dimenzija 250x100x40 ne moze ohladiti jedan kanal Alepha 3.

I nije za Aleph 30. Svaki od ta 4 hladnjaka dimenzije 200x125x40 ce hladiti samo po jedan mosfet F 5-ice! Dakle jedan do drugog, dva komada ce ciniti jednu stranicu ampa dimenzije 400x125x40. Ako bude vruce, naci ce se veci komad(i).

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri pro 17, 2014 2:16 pm

Sigurno negdije tebi u blizini postoji neka trgovina di prodaju zeljezo,zeljezne profile cjevi i slico i tamo sigurno imaju tracnu pilu za zeljezo jer ipak moraju te cijevi rezet i na manje komade od 6m.. i siguran sam da majstora zamolis prerezat ce ti to ti je cas posli i siguran sam da ce te kostat također jedno pice.
Tracne pile za zeljezo isto imaju tokari ili oni koji se bave strojnom obradom metala a u najgorem slucaju mozes to odradit i obicnom brusilicom i tanjom reznom plocom malo ce ti ostat ruznije odrezano ali to kasnije turpiom izravnas.
Ali mozdda bolje da ti to majstor odreze a ti da platis pivo :obscene-drinkingcheers:
Pao Pepeo

Vrati se na: Brbljaonica