13DR7-protufazno jednostavno pojačalo

Re: 13DR7-protufazno jednostavno pojačalo

PostPostao/la Schultz » Sub pro 06, 2014 12:55 pm

sonny napisao:A braćo draga, otišli ste skroz :mrgreen:

Od tebe i Edisona očekujem svirajući prototip sjevernog Jadrana i GK najkasnije u ponedjeljak ako ne već u nedjelju navečer....

Nemate puno vremena...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la davorin » Sub pro 06, 2014 12:56 pm

sonny napisao:A braćo draga, otišli ste skroz :mrgreen:

Zapravo sama podnožja i ne bi trebalo stavljeti na TP, već samo komponente! Tako bi se sačuvala univerzalnost upotrebe, a ostao bi jednostavan posao pomoću kratkih komada žica spojiti pločicu sa podnožjima. Izvodi primara izlaznog trafa se i tako direktno spoje na podnožja, a sekundara na zvučničke buksne.
davorin

PostPostao/la Schultz » Sub pro 06, 2014 12:56 pm

Zmajz napisao:Dok Saki razmišlja kakoda ubaci preklopnik koji bi triodu natjerao u UL mod, a sonny kaže da smo skroz o'šli, ja bi u istom stilu.
Nemogu nikako iznaći Davorinov originalni projekt 13DR7 line preamp da provjerim prije nego ovo napišem što slijedi, napisat ću, pa kud puklo. Dakle, meni lagano idu na jetrica ova mala pojačalca iako mi se sviđaju (znam, znam...) ponajviše zbog tih malih vata na izlazu pa odmah počnem razmišljati kako to napumpati da dadnu malo više i pade mi napamet ideja (moš mislit ideje) da se poduplaju lampe (originalno, vrlo originalno), ali šta onda s ješ jednom triodnom sekcijom u balonu?
Pa si mislim, sekcije s velikim pojačanjem iskoristiti nekako da se dobije bolje iskoristiv predpojačivački dio (mislim na više mogućnosti), npr: da se doda pre izlaz koji bi se mogao iskoristiti za biamplifikaciju, sub, ili štogod a da se jeke triodne sekcije stave u paralelu čime bi dobili više snage, manja impedancu izlaznog trafa čime bi i izrada istog bila još jednostavnija.
Je, to bi poskupilo stvar ali bi se moglo (možda) složiti pravo integrirano pojačalo od bar 10ak fata po kanalu (time bi i po DIN normi ušlo u HiFi), više raznih ulaza, možda ton kontrole, možda i kakav phono ulaz.....
Da ja ne pišem dalje i više gluposti, kaj mislite?

Aaauuuuuuuuu, aaaauuuuuuuuuuu..........
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Zmajz » Sub pro 06, 2014 1:13 pm

To te zub boli ili...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la s@ki » Sub pro 06, 2014 1:16 pm

vi ste u kujcu.. odoh ja kod deana po pločicu od aje da mu ju smrdam..
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la audio kutak » Sub pro 06, 2014 1:22 pm

vidim, biti će ajoooj, ajjoooj :mrgreen:

slažem se sa Šulcom, napraviti jednu univerzalnu pecebejku! također nebi bilo zgorega i da su oba PSU gore ;)

spojimo cjevke, trafo, činčeve, zv.buksne i sviraj....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la davorin » Sub pro 06, 2014 1:30 pm

Zmajz napisao:... Dakle, meni lagano idu na jetrica ova mala pojačalca iako mi se sviđaju (znam, znam...) ponajviše zbog tih malih vata na izlazu pa odmah počnem razmišljati kako to napumpati da dadnu malo više i pade mi napamet ideja (moš mislit ideje) da se poduplaju lampe (originalno, vrlo originalno), ali šta onda s ješ jednom triodnom sekcijom u balonu?...

Moguće je spojiti i po 2 triode paralelno u protufazi s ciljem dobijanja 12W po kanalu, naravno uz korištenje odgovarajueg izlaznog trafa (dvostruko veća snaga i primarna impedancija od Raa~3,5kOhma). Jedan par trioda sa velikim naponskim pojačanje bi se koristio kao i do sada, za okretač faze, a drugi par kao katodna slijedila. Potpuno opravdano, jer se paralelnim spajanjem trioda u izlazu, povećava i potreba za pobudom niske impedancije što bi katodna slijedila i osigurala. Pomalo bi se s takvom konstrukcijom i spajanje napravilo složenijim, ali takva gradnja i nije više za potpune početnike.
davorin

PostPostao/la s@ki » Sub pro 06, 2014 1:37 pm

Bit ću slobodan malo vas prekinuti prije nego stvar ode nekim totalno krivim smjerom kako to kod nas obično biva.

Ako je Davorinova ideja jednostavno početničko pojačalce onda ga takvim treba i ostaviti bez da se dodatno komplicira.
Malo, jednostavno, relativno jeftino i to je to.

Za snažnije, kompliciranije itd najbolje otvoriti zasebnu temu.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la davorin » Sub pro 06, 2014 2:06 pm

Za izvedbe složenijih i boljih varijanti će svatko svakako za sebe otvoriti posebnu temu, ali zbog logičnog slijeda rasprave predložit ću detaljniju šemu napajanja, kao i šemu izlaza dvostruke snage.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Edison » Sub pro 06, 2014 2:26 pm

Schultz napisao:Od tebe i Edisona očekujem svirajući prototip sjevernog Jadrana i GK najkasnije u ponedjeljak ako ne već u nedjelju navečer....

Nemate puno vremena...

Sonny i ja smo vec ugrijali lemilice... Cekamo plocice... :lol:
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika