Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet stu 28, 2014 10:36 am

I odmah možeš pitati Deana ako ima one teflonske odstojnike koje je ja mislim radio baš za upotrebu sa ovakvim podnožjem. ;)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la deleted user » Pet stu 28, 2014 11:03 am

Moze i za ova, ali mislim da su inicijalno napravljena za podnozja za babuske koja iste poprilicno hajcaju...

PostPostao/la zuzi » Pet stu 28, 2014 12:10 pm

U stalnoj potrazi za "pravim" RIAA korektorom došao sam do ovog sa EC80EF (industrijska verzija ECF80). Grijanje i visoki napon "umireni" prigušnicama. Svira odlično. Shema iz ureda Sveto i drugovi. :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la davorin » Pet stu 28, 2014 12:24 pm

zuzi napisao:U stalnoj potrazi za "pravim" RIAA korektorom došao sam do ovog sa EC80EF (industrijska verzija ECF80). Grijanje i visoki napon "umireni" prigušnicama. Svira odlično. Shema iz ureda Sveto i drugovi. :D

E80CF !? :lol:
Zašto ured "Sveto i drugovi" ne objavi šemu? :eusa-pray:
E80CF je jedna od mojih omiljenih elektonki (dobre su i ECF80, kao i PCF80!) i koristim ju vrlo često, ali još nisam radio RIAA-korektor i predpojačalo za gramofonsku zvučnicu s njom!
Takav uređaj svakako zaslužuje posebnu rubriku i otvaranje teme, naročito zbog nedostatka sličnih uređaja sa elektronkama u DIY-zajednici!
davorin

PostPostao/la zuzi » Pet stu 28, 2014 4:08 pm

Evo sheme, time da je 33nF u riia sklopu zamjenjeno sa 22 nF
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la davorin » Pet stu 28, 2014 4:18 pm

Ledica je crvena (RED) ?
davorin

PostPostao/la zuzi » Pet stu 28, 2014 4:19 pm

Sveto san je inspiriran upotrebom ECF80 u preampu sada pokojnog Ken Shinda uz pomoć neta i sheme nekog Rusa iskemijao ovu shemu i napravio za prošli Žarula fest ovo gramofonsko pretpojačalo.
Sklop je bio "sklopljen-skalupljen" u jednu malu kutijicu /jer takva se imala a i trafo je bio u njoj/ pa je to malo zbog blizine trafoa brundalo. Ja pak ne čekajući da on to smiri užicao shemu i napravio ovaj prikazani i još jedan za daljnje eksperimentiranje. Zadnja inačica ima već spomenutu niskošumnu lampu i izmjenu bloka u riia sklopu.
U prvoj verziji su kao izlazni blokovi bili upotrebljeni neki izvađeni iz svičera a u drugoj WIMA a da bi na kraju oba dobila ogromne talijanske papir u ulju /vidljivo na slici/.
Kako imam na zalihi niskonaponskih prigušnica iz rashodovanih predoptičkih ptt uređaja to sam ih iskoristio za filtraciju napona grijanja s dobrim uspjehom. Sve u svemu ja guštam.
p.s. to je valjda već deseto gramofonsko pretpojačalo koje su Sveto i drugovi iskemijali- isprobali a siguran sam da neće biti ni posljednje.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Pet stu 28, 2014 4:21 pm

U ovom koje sad svira je žuta, u drugom crvena ali sve su to malo veće stare diode.
zuzi

PostPostao/la denis_vz » Pet stu 28, 2014 4:22 pm

zuzi napisao:p.s. to je valjda već deseto gramofonsko pretpojačalo koje su Sveto i drugovi iskemijali- isprobali a siguran sam da neće biti ni posljednje.

:clap:
Bogme.... :)
denis_vz

PostPostao/la zuzi » Pet stu 28, 2014 4:31 pm

Molim Tajnika da nabaci koji komentar. :)
zuzi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica