@AK
Baš me zanima što bi radio s izvornim kodovima i da ih dobiješ ?

Znaš li uopće o kojoj količini i vrsti koda se radi?
(dalje nije za AK

)
Ako je tko odrastao ud komandnu liniju onda mogu slobodno reči da sam to ja

Dugo sam ju branio, kao i tekst orijentirane programske alate (cobol, fortran, c i asembler - te sam savladao još na PDP11 i VAX VMS računalima), pa preko raznih CP/m i Unix računala do PCa (Clipper, C, Basic).
Zašto?
Zato jer su radili obrambeni mehanizmi zbog jako puno vrlo ozbiljnog i kompleksnog softvera koji sam na taj način napisao (upravljanje proizvodnjom u VIKU - proizvodnja cipela, automatizacija procesa u valionici pilića u KOKI, optimizaciji i i doziranju smjesa na silosima, Upravljanje i kontrola velikoh mosnih vaga itd itd itd....
Jasno da onda vlada otpor prema novom jer ću "brže nakljucati neku komandu nego se zahebavatio i naškljocavati mišem"

Koja zabluda!!
Kada sam prešao na vizualne alate sve komandne linije su brzo zaboravljene.
Danas, kada treba nešto promijeniti u nekim od takvih programa koji se još vrte (nakon 25 godina

) mi je muka i sam se sebi čudim kako sam to uopće radio.
Tako je i s vizualnim operativnim sustavima.
Ogromna stvar i napredak pojavom Windowsa je što je omogućeno ogromnom broju ljudi (bez bijelih kuta) s druge strane staklenog zida (računskih centara) jednostavno korištenje računala. Od ovog glupog drbanja po internetu pa do programiranja na nekom od nivoa.
I mora se priznati da je MS tu imao povijesnu ulogu.
Imam negdje na DVIJE DISKETE Windowse 1.0 koje nisu ništa drugo nego vizualna aplikacija koja se pokreće u DOSu koja koristi miša (a gdje se prije miš koristio? - nigdje).
Od tada do prvog ozbiljnijeg (WIN3) OS-a nije trebalo dugo.
Što se u međuvremenu dogodilo -zna se.
Pokrenula se lavina ponude sve boljih računala i pripadajućih OS-ova i njihovo neprekidno spuštanje cijena i rast performansi.
Zato mi je smiješno ovakvo napljuvavanje te bahat i nesnošljiv odnos prema tehnologiji koju trenutno ne volimo jer smo u drugom "čoporu" ili si ju ne možemo priuštiti.
Uopće nije važno radi li se o Linuxu, Windowsima ili bilo kojem OS-u
Ako se malo bolje pogleda, baš nigdje ne kritiziram Linux, da ne ispadne da nešto konfrontiram ili podcjenjujem.
Ja ću opet iz vlastitog iskustva: Od oko 1.600 računala na kojima se trenutno vrti naš softver, NIKADA se nije dogodilo da je nešto nestalo ili se pokvarilo zbog OS-a
Zna krepati disk, napadnu virusi, crkne ispravljač i to je uglavnom to.
A trenutno se radi o oko četvrtini (broj brzo raste) računala sa Win7 i 8.
Daljnji komentar je nepotreban.
Na kraju bih sumirao ono što smatram bitnim, a mislim da je i diskusija to pokazala: Kriva je naša brzopletost, prevelika očekivanja i loš hardver.
Dosta više ove teme.
Napad s početka teme je prošao ivaljda se neće ponoviti

A da ipak nije bio bezazlen, govori i prekjučerašnje upozorenje na HTV.
Kao i u cijelom društvu, sigurno postoji velik broj ljudi koji su napad doživjeli (i preživjeli), ispsovali Windowse jer su im se shebale neke slike, ali po starom dobrom običaju, posegnuli za krekiranim Windowse, preformatirali disk i život teče dalje (ili samo ispsovali i zaboravili slike)

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......