Hey Joe!
da nakratko uskocim s vlastitim iskustvom. Kad sam poceo DIY-at, dobio na poklon Wellericu, od kolege s foruma smarija.
Prije toga sam lemio s nekim krampovima kojima sam svako toliko morao cupati i ustekavati kabel jer nije bilo druge regulacije... I ta Wellerica je jako dobro sluzila. Potrosio ja brdo tinola... Imala je regulaciju pomocu magnetostata, magnetske vrhove. Fina rucka, lijepo je to radilo i klikalo kad je magnet hvatao. Ali nakon dosta godina, odlucila Wellerica prestat lemit. Otisao grijac. U Chipoteci tad nisu imali grijac kao rezervni dio, kao doci ce za tri mjeseca... Puno mi bilo bit bez lemilice pa sam, kao i ti, razmotrio alternativu...
Welllerica je imala samo jednu manu. Brzo sam trosio vrhove, doduse koristio sam fine tanke, stozaste, ali odlazili su za 3-4 mjeseca...

A nisu bili ni jeftini ti s magnetom...
Uzeo u Chipoteci sljedeci model:
http://www.chipoteka.hr/artikl/29952/lemna-stanica-sa-temp-kontrolom-zd-931 bas ovakva s fotografije. Bacio ono desno za prihvat rucke i koristim Wellerovo "odmoriste".
Lemilica lemi dobro, temperatura se da lijepo podesiti u sirokom rasponu. Sve kako treba. Rucka ne lezi ergonomski fino u ruci kao Wellerova, ali se covjek navikne. Ona zuta plastika, silikon, sto li je... odmah pocne "setati" i to je najveca zamjerka. Prvu sam silikonirao, pa je drzala neko vrijeme i opet "prosetala". Drugu sam sredio Neostikom (Tigar), i to drzi. Ima jos jedna mana, rucke znaju cesto otic u raj za rucke... Evo, lemim vec s trecom u tri godine. Sto im bude, nisam ni gledao, rucka je 60 kn u Chipoteci, a ide s njom i novi vrh, pa mijenjam. Uvijek imam jednu u rezervi...

Eto, osim problema s ruckom, sve drugo je kako se samo pozeljeti moze. Najbolje od svega su vrhovi. Jeftini su pa sam uzeo jedan komplet rezervnih "standardnih" i jedan komplet "razlicitih". To ni neznam gdje mi je, nikad nisam trebao mijenjati vrh. Lemilicu sam otplatio nekoliko puta samo na tome koliko bih potrosio za Wellerove rezervne vrhove. Zasto su tako brrzo odlazili, ne znam. Cuo sam od jednog servisera da njima dugo traju jer su napravljeni za bezolovni lem, a oni s tim leme. Ja sam koristio iskljucivo olovni lem, i koristit cu takav dok ga bude...
U principu mogu preporuciti ovu kinesku lemilicu. Radi dobro, rucke nisu savrsene, ali se covjek navikne. Vrlo je jeftina za odrzavanje, a posao obavi dobro.