Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon ruj 22, 2014 8:27 pm

Pinco, kako si riješio "štipaljke" sa kojima hvataš pločicu?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pinco » Pon ruj 22, 2014 9:48 pm

Khadgar2007 napisao:Pinco, kako si riješio "štipaljke" sa kojima hvataš pločicu?

Sutra ću slikat, paće bit sve jasno, stoji u konobi, priveliko je za moju radnu sobicu :)
pinco

PostPostao/la tubeman » Sub lis 18, 2014 7:42 pm

Cijeli prošli tjedan sam bio vrijedan pa sam se počastio s novom igračkom :)
Jasno, s hrpom noževa pride :)

Slika

(Slika je s neta, jer još nisam otpakirao - a i ne znam kada ću jer nemam kuda staviti :( )
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub lis 18, 2014 7:50 pm

E na to sam pikirao prije cirka godinu dana ali upravo ne znam kuda bi ju smestio, već sam i spomenuo to ovdje na forumu. Umjesto toga nekako naginjem kao i uvijek DIY varijanti, imam koferčinu od Black&Deckera sa svime i svačim i kontam da si od postolja koje je služilo za kombinaciju bušilice+brusnog kamena dodati par vodilica i napraviti malu oko 50cm dugačku tokarilicu za drvo. 90% dijelova imam tako da u narednih mjesec dana bi se možda okačila kakva slika na forum.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub lis 18, 2014 8:25 pm

Tubmene uzo si si dobar pocetnicki strojcic a ako zabrijes i pravi pravcati hobi... :) znam nesto o tome posto tokarenjem drva se duze bavim i covjek nebi povjerovao kakve se sve stvari daju napravit na ovakvoj vrsti stroja i di sve on moze imat primjenu.I vec vidim kako ce sve odbacene turpije i djetla dobiti nove drske... :D
Ja sam isto poceo na slicnom strojcicu koji moze zadovoljit 90% potreba kasnije sam imao potrebu napraviti si jednog malo ozbiljnijeg i zato jer diy rules i jer kod nas se nema di ga kupit a ako da po ogromnoj cjeni.Cak bi trebao imat negdije neke skice i slike izrade pa ako ce vam pomoci pri izradi vaseg cu potrazit iako je malo kompliciran i zahtjevni...
Ali neki pocetnicki strojcic bi se dalo lagano sklepat ako se ima osnovne elemente elektromotor,steznu glavu,remenice i siljak.Nozeve sam si sam radio pa ako treba mogu vam slikat i pokazat osnovnih par komada koji se sluze,stare turpije su uredu za hobiste i od njih se daju napravit solidni nozevi.Oko tokarenja drveta ima isto dosta na netu samo napisete woodturning i izaci ce vam svasta ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la tubeman » Sub lis 18, 2014 8:38 pm

Imao sam ja prije dostup do "boljeg" i jačeg stroja (s kopirkom), ali kada je brat zatvorio radionu, tu je stalo :(
Bio bih ga otkupio, ali nisam ga imao kuda staviti.
Ovo će mi biti sasvim dobro za ono što trebam.
Na žalost, nemam mjesta za bolje ( veće i teže) strojeve pa će dobro doći i ovo.
Isto je bilo i s tokarilicom za metal.
Mogao sam za par tisuća kuna više dobiti puno ozbiljniju mašinu, ali....
Ovako mi za plastiku, najlon i slišne điđe ne treba drugo. Skinem ga s police, odnesem van, napravim, vratim i mirna Bosna :) :)
Ionako ne trebam često neke kompliciranije stvari.
U tom slučaju je jeftinije i bolje platiti majstoru da ti to napravi.

Oko izrade prvog DIY stroja sam vrlo skeptičan.
Ne zato što ga se ne bi moglo napraviti, već zato što se ne isplati.
Odavno sam naučio da varijanta "štapa i kanapa Grunfa i aviona) ne funkcionira najbolje.
Za 1000 kuna sam dobio i stroj i komplet noževa, i bojim se da se puno jeftinije ne može ništa napraviti kod kuće.
Obično se samo puno mašta, u beskraj se skupljaju nekakvi dijelovi i od toga praktički nikada ne bude ništa (upotrebljivo).
Provjereno :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Čet lis 30, 2014 5:07 pm

sitnice.... uvijek ponesto jos treba nabavit... :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Čet lis 30, 2014 10:09 pm

Bome, ovo su hebene sitnice. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Čet stu 20, 2014 2:26 pm

... evo jedan mali novitet na stolu... 23$...

ona prijasnja verzija sa manjim display-om je pred par mjeseci poklonjena frendu, pa je trebalo nabaviti zamjensku :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Čet stu 20, 2014 4:12 pm

Imao sam i ja sličnu spravicu. No, pala sa stola i završila u vječnim lovištima :D Iz inata je neću odmah ponovno naručiti :mrgreen:
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala