SaWa napisao:Novejbek...
Tu sam gdje sam.Kad završim sa izradom,pa ćemo vidjeti koliko se to grije.
Svakako ne namjeravam ovo pojačalo koristiti preko ljeta.Ako bude potrebe ubacit ću ventilator,da malo smiri situaciju.
Iako ja sam nekog uvjerenja da bi ovo moglo šljakati na ne više od 55°C.Hladnjaci su visine 20cm i ukupne težine oko 8kg po monobloku,s tim da još moram kupiti prednju ploču,isto aluminijsku(20x22x(5-10mm)).
Moja iskustva su tu vrlo pesimistična! (na žalost!)
Uopće nije važno koliko kg ima hladnjak (barem u razumnim mjerama!) jer će nakon izvjesnog vremena (1-2-6-12-24Hh!?) njegova temperatura rasti dok ne dosegne ravnotežu između mase/površine/pozicije/tipa hladnjska i vanjske temperature s jedne strane, te ukupne trajne disipacije s druge strane!
Bez ventilatora (a nisam još uvijek čuo onoga koji je tako tih da bude tiši od šuma audio sistema!) i/ili nekog drugog oblika aktivnog hlađenja (vodeno!?, peltierovi elementi!?, vakumske toplinske pumpe!?; freon!?) se ne može temperatura pojačala u A-klasi držeti dovoljno niskom da rapidno ne smanjuje radni vijek elektrolita u filteru, a koji su smješteni između samih hladnjaka!
Dakle slobodan protok zraka ("kaminski" efekt!) je sve što im preostaje da ne stradaju u naizgled normalnom radu!
Ta teorija da se pojačala ne slušaju ljeti se može "objesiti mačku o rep"!