harkonen napisao:Kako se radi o relativno "niskim" izlaznim cijevima, mislim da razmak tih katova neće biti prepreka. Trebat će samo dobro pripaziti na odvođenje topline ponad lampi,možda neki kosi usmjerivač koji će se pričvrstiti na stup iznad lampi, pogotovo ako lampe neće biti odmah na obodu nego bliže sredini....
Istina pošto izlazne cijevi su nešto niže od primijerice 807 i sličnih koje sam crtao na prvom nacrtu sad se može srednji kat još malo približit onome gornjem di su izlazni trafoi.Mislim da duljina povratnih vodova i ostalih žica koje idu s izlaznih trafoa do cijevi kod ovog pojačala biti će mrvicu dulja nego je to uobičajeno ali valda neće tu biti problema.
Između drugog i trečeg kata napraviti će se neka termo izolacia slična a možda i ista kao na prvoj skici da se toplina bolje odvodi,eventualno konusnog oblika ako smislim način kako je napravit.
Vidim da ću imati dva prekidača za napajanje jedan za HV a drugi za grijanje (što mi ne smeta jer ovo pojačalo ću uglavnom ja koristit) koji će trebat bit oni za na osovinicu jednako kao prekidač 2x3 za opcije rada i potenciometra.To kažem jer ih kasnije sve planiram osovinicama spojiti na vrh a prekidač za odabir kanala mi netreba pošto ću koristit samo jedan ulaz na ovome ampu.
Sad uz šemu polako vidim koje bi mi vodovi trebali ići s kojeg kata na koji za koji dan ću vas pitat dali je odprilike to to,kasnije ćemo trebat malo popričat oko vodova mase,točke mase,krutosti šasije itd itd itd