lokalna nabava, elektroliti

lokalna nabava, elektroliti

PostPostao/la pamook » Uto svi 20, 2014 9:55 pm

...danas popisao elektrolite koje trebam naruciti za zamjenu u B&O 900K, i "sve je bilo OK" dok nisam skuzio da imam neke pomalo bizarne vrijednosti (80uF, 2,5uF; 6,4uF) a htio bih se dokopati svih od eventualno jednog dobavljaca, i to sto je vise moguce lokalno (ok, ni EU dostava nije problem, dakako).

Gledao sam Elmatis i Electronic cetar (EC imam u Osijeku pa mogu i skocit do tamo), ali nije bas da sam se usrecio. Farnell je minimalno 400kn. Ima li jos stogod lokalno ili EU-kalno, a da je pouzdano i da stize u recimo tjedan dana?

na slici je popis sa vrijednostima i naponima, pretpostavljam da umjesto 50uF mogu komotno staviti 47uF (koji je sada standard), isto tako 6,7uF umjesto 6,4uF i da su to vise manje sve vrijednosti unutar tolerancije, samo mi treba smjernica gdje kupovati... a nakon onog fijaska sa LM317 iz Kine, ne zelim imati posla sa novom turom fake-ova, a niti cekati nekoliko tjedana...

pls. advise :confusion-helpsos:

thx :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

Re: lokalna nabava, elektroliti

PostPostao/la tom_hifi » Uto svi 20, 2014 10:10 pm

Imam narudžbu za koji dan za refresh jednog Arcama ... naručujem iz Banzaija. Pogledaj si tamo, ako imaju sve, možeš se prikrpati :)

http://www.banzaimusic.com/Electrolytics/
tom_hifi

PostPostao/la Zerowaf » Uto svi 20, 2014 10:15 pm

Nije prijedlog nego pitanje za "starije": Primjetio sam da većina kondenzatora koristi toleranciju tako da je stvarna vrijednost nešto niža od nazivne. Ima li smisla uzeti prvu veću standardnu vrijednost i tako kompenzirati, a možda i olakšati potragu za kondenzatorima?

Pamuk, imaš li mjesta za kombinaciju dva paralelna konda? Npr 80uF je 33 + 47.
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
Zerowaf

PostPostao/la pamook » Uto svi 20, 2014 10:19 pm

Tom - thx, pogledam pa ti posaljem sto bih uzeo, naravno udio u troskovima i sve to sto ide :handgestures-thumbup:

Zerowaf - mjesta ima jer su vecinom svi aksijalni, osim par velikih (800uF i 1000uF) koji su radijalni... nije zgurano pa mogu obje verzije, ili kombinacija, na to i racunam... ali isto tako racunam izbjeci ako mogu :D
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto svi 20, 2014 10:41 pm

Također imaš i http://www.tme.eu/hr/ poštarina standardno nekih 7€. Može se uzeti u obzir i conrad ali kod njih nisam uzimao kondiće pa ne znam kakve su cijene i koje kondiće imaju. Kod TMEa imaju panasonic FCe i njihova cijena je jeftinija nego kod banzaia. E sada samo trebaš vidjeti kakvih vrijednosti ima jer bome imaš stvarno lijep spisak dijelova.
Aksijalne kondiće nisam do sada kupovao tako da ne znam di bi se mogli naći,a da ih zamijeniš sa radijalnim ružno će izgledati ali možda nema drugog izbora.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » Uto svi 20, 2014 11:12 pm

pamook napisao:...danas popisao elektrolite koje trebam naruciti za zamjenu u B&O 900K, i "sve je bilo OK" dok nisam skuzio da imam neke pomalo bizarne vrijednosti (80uF, 2,5uF; 6,4uF) a htio bih se dokopati svih od eventualno jednog dobavljaca, i to sto je vise moguce lokalno (ok, ni EU dostava nije problem, dakako).

Mislim da se za većinu pozicija ne trebaš zamarati vrijednostima kapaciteta. Kupi najbliže standardne. Tolerancije su ionako +/-10% ili više.
Pazi samo na nazivni napon.
Znači 80uF -> 82uF, 6,4uF -> 6,8uF, 2,5uF -> 2,7uF standardni itd.
Umjesto ovih malih bi se možda dala uvaliti folija ako ima mjesta.
Banzai je dobar i relativno povoljan. Conrad je isto ok, ali od njih sam kupovao samo u dućanu, a ne i preko weba pa ne znam za tu varijantu.
joe dalton

PostPostao/la Edison » Sri svi 21, 2014 12:18 am

Pamooce, dobro joe veli, kupi najblizu standardnu vrijednost. Pripazi na napon, dimenzije i raster. Vidim da su vecina aksijalni, i tu moze biti malo problema, ali daju se naci. Radje malo pricekaj, ili nabavi iz vise izvora, ali nadji one koji ce najbolje pristajati. Ne mora to biti gotvo za par dana. Vaznije je da se napravi dobro, nego da bude brzo.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la drazenK » Sri svi 21, 2014 10:27 am

drug pamook, farnell nije minimalno 400 kn, osim ako nisu zadnjih par mjeseci promijenili uvjete. koliko znam to je minimalna količina da ti je oni pošalju u VK. ja sam uzimao i za 50 kn, samo moram u otići kod njih po robu kada stigne u zagreb.
Čak i roba koja je na stranicama farnella označena kao "US Stock" dolazi bez problema i extra naplate, samo se čeka 14-30 dana.
inače imam isti takav B&O od frenda za srediti.
352P4690.jpg

352P4692.jpg

trebao bi lakiranje i zamjenu kondenzatora. na ovom su mijenjani zvučnici i filterski kondovi u napajanju.
osječajući tvoju energiju, vrijeme je da se i ovaj B&O vrati frendu.
kako si ti već popisao kondove, ja se neću time baviti :D
ako želiš složiti popis u farnellu, ja bi se ukrcao pa možemo x2. ja skupim i pošaljem kada stigne.
nebilo ti teško, mi skeniraš i mejlaš onu kovertu?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
drazenK

PostPostao/la tom_hifi » Sri svi 21, 2014 11:12 am

Kod Farnell-a, US stock se naplaćuje dodatnih 150kn.
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Sri svi 21, 2014 11:15 am

ekipa - thx :obscene-drinkingcheers: za sve savjete, appreciate it :P

Zendra - mislim da imamo hit :lol: ... to bi bilo daleko najbezbolnije kompletno rjesenje, pa mozemo u realizaciju :handgestures-thumbup:

popis elkosa je kompletan ako dodamo jos ovo (zaboravio plocicu gramofonskog ulaza popisati :D )

0,64uF 64V 2kom
10uF 64V 2kom
100uF 64V 2 kom

moguce i da nije 64V nego 6,4 ali se ne da vidit bez skidanja elkosa, a ako ga skinem, gotovo je (znam sebe :lol: )

otvorim temu u drugom podforumu, pa nesto slika :D

thx noch einmal mladitji :shifty:
pamook

Sljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova