Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la deleted user » Čet svi 15, 2014 11:14 pm

joe dalton napisao:
LesFaul napisao:Posto ce spule najvjerojatnije izvuci deblji kraj prilikom (pokusaja) rastavljanja, postoji li mogucnost negdje naruciti samo spule i eventualno ostale potrebne dijelove (obujmice, okvire-nosace,...) da bi se dobilo dva ista trafa?

Zar nisi ti odustao od ovog hobija? :think:
Mislim ako jesi rado ću te osloboditi tih jezgri. Meni bi taman legle za 6336 PP. :D

Jesam, uz ogradu da cu u odredjenoj mjeri ipak poslusati Edisona. ;)

Edison napisao:Damire, daj jos jednom razmisli. Prodaj dio, pa cak i veci, ali nesto si i ostavi, kad tad ces dobiti volju da nesto slozis.
U jednu ruku te razumijem, a u drugu bih, da imam novca i prostora, to otkupio od tebe, ali nemam ni jednog ni drugog.
Ovo je lijep hobi, ali zahtjevan i vremenski i prostorno i financijski. Ostavi bar nesto pa mozes praviti planove, a realizirat ces vec jednom...

PostPostao/la joe dalton » Čet svi 15, 2014 11:20 pm

LesFaul napisao:
joe dalton napisao:
LesFaul napisao:Posto ce spule najvjerojatnije izvuci deblji kraj prilikom (pokusaja) rastavljanja, postoji li mogucnost negdje naruciti samo spule i eventualno ostale potrebne dijelove (obujmice, okvire-nosace,...) da bi se dobilo dva ista trafa?

Zar nisi ti odustao od ovog hobija? :think:
Mislim ako jesi rado ću te osloboditi tih jezgri. Meni bi taman legle za 6336 PP. :D

Jesam, uz ogradu da cu u odredjenoj mjeri ipak poslusati Edisona. ;)

Edison napisao:Damire, daj jos jednom razmisli. Prodaj dio, pa cak i veci, ali nesto si i ostavi, kad tad ces dobiti volju da nesto slozis.
U jednu ruku te razumijem, a u drugu bih, da imam novca i prostora, to otkupio od tebe, ali nemam ni jednog ni drugog.
Ovo je lijep hobi, ali zahtjevan i vremenski i prostorno i financijski. Ostavi bar nesto pa mozes praviti planove, a realizirat ces vec jednom...

Ma šalim se naravno.
Ali ako odlučiš prodati jezgre javi se. Imam jedan komplet takvih samo broj manjih. Te su mi premale.
A i imaš i nekih 6336 cijevi ako se ne varam pa ako su na prodaju javi cijenu.
Inače slažem se s Edisonom. Ako već prodaješ zbog love onda mislim da ti se više isplati parcijalno. A i ostavi si barem nešto.
joe dalton

PostPostao/la tom_hifi » Pet svi 16, 2014 8:21 am

joe dalton napisao: A i ostavi si barem nešto.

Nešto o čemu najviše maštaš od svega toga što imaš ... znači, par kompletića s kapicama i mir :)
tom_hifi

PostPostao/la deleted user » Pet svi 16, 2014 9:26 am

davorin napisao:

Nabavka novih špula i ostalog pribora je moguća (Njemačka, Waisser) i cijena im je vrlo visoka, pa se isplati biti pažljiv. Do sada sam uspio spasiti sve špule takvih i sličnih transformatora, a upute za pažljivo rastavljanje starih transformatora sam već nekoliko puta pisao na različitim forumima.

Apsolvirao sam pecnicu i nitro razrjedjivac, ali mi nije jasno kako bez cekica razdvojiti slijepljene C segmente? :think:

PostPostao/la Master of disaster » Pet svi 16, 2014 9:42 am

Bacanjem na pod? :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la joe dalton » Pet svi 16, 2014 9:46 am

LesFaul napisao:
davorin napisao:

Nabavka novih špula i ostalog pribora je moguća (Njemačka, Waisser) i cijena im je vrlo visoka, pa se isplati biti pažljiv. Do sada sam uspio spasiti sve špule takvih i sličnih transformatora, a upute za pažljivo rastavljanje starih transformatora sam već nekoliko puta pisao na različitim forumima.

Apsolvirao sam pecnicu i nitro razrjedjivac, ali mi nije jasno kako bez cekica razdvojiti slijepljene C segmente? :think:

Ne treba ti nitro. Pećnica i onda jedna polovica u hladnu vodu. I gumeni čekić ili preko letvice lagano.
joe dalton

PostPostao/la pamook » Uto svi 20, 2014 3:36 pm

...dok se vatra razgorijevala za rucak, ja krenuo u pobrojavanje elkosa za zamjenu u onom dobavljenom Beomaster900k receiveru... s donje strane, ono sto sam mislio da je nekakav papir za zastitu, koverta :think: ... zalijepljena, nikad otvarana... a u koverti, ko da ih je Tubeman refreshao, sheme i upute :lol:

eee, nekad :P
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la audio kutak » Uto svi 20, 2014 4:09 pm

a čuj... ti uređaji su uvijek bili cijenom u gornjem segmentu a i izgledom...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Uto svi 20, 2014 11:52 pm

dobio sam danas ovaj trafo, ne znam jel to izlazni ili kaj?

60x19 mm, visina 50 mm

ako kome treba, neka viče!!

izlazni_trafic-1.JPG

izlazni_trafic-2.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la davorin » Čet svi 22, 2014 8:48 am

Jučer poslijepodne me je u posjetio bio LesFaul i ostavio mi zanimljivu napravu: generator udarnog napona.
Kvalitetno je napravljen sa brzim tiristorom T195F600 (AEG) te za maksimalni napon 20kV i maksimalnu struju od 50A/uS.
Nedostaju ispitna kliješta pa generator trenutno nije u funkciji, a i namjena (prvenstvena namjena je za ispitivanje proboja energetskih transformatora) bi mu bila primjerenija netkom tko se bavi energetikom.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica