Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la ilimzn » Pon svi 12, 2014 12:25 am

To je iz nekakvog pojacala, receivera...
Namotaj na kraju simetricni je vjerojatno grijanje za display cijev, srednji izvod je spojen na treci pin s lijeva koji je visi napon iz kojeg se generira napon za paljenje segmenata. Ostali namotaji u gornjem redu su za pogon uredjaja. Donji red je primar najvjerojatnije 0-230-240. Na vanjske izvode treba spojit neki napon, pa makar mrezni, i izmjeriti ostale namotaje.
ilimzn

PostPostao/la audio kutak » Pon svi 12, 2014 1:43 am

hvala na savjetima... zbunilo me to što su na primaru jedan namot tankom žicom a drugi debelom...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la deleted user » Čet svi 15, 2014 8:33 pm

Da ne duljim pa cu biti izravan, Davorine, koje su ovo jezgre na slici? Debljina iznosi 3,5cm.

image.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

PostPostao/la davorin » Čet svi 15, 2014 8:44 pm

CM102a ili SM102a.
davorin

PostPostao/la deleted user » Čet svi 15, 2014 8:49 pm

Iz iskustva, jeli ima smisla uopce pokusati rastaviti prvu na 4 segmenta buduci izgleda da su lijepljene nekim poprilicno cvrstim ljepilom? Koliko me pamcenje sluzi, prvi trafo je iz nekog tzv. "TV stabilizatora" a drugi ima napone sekundara od cca 50 do cca 66 V u inkrementima po 4V. Nemam pojma iz cega je.

Naravno, pitanje koje slijedi je, da li su kao takve upotrebljive za OT?

PostPostao/la davorin » Čet svi 15, 2014 9:01 pm

Pravilno i pažljivo rastavljenji (pazeći da "C" jezgre ostanu neoštećene i u izvornim parovima!) takvi (i ti) transformatori mogu poslužiti za izradu PP izlaznih transformatora za snagu 25-35W (~25Hz), ili za SE izlazne transformatore 8-12W (~25Hz; Idc~100mA).
Mislim da se radi o jezgrama koje je proizvela ISKRA (dakle SM-tip) bez obzira što na jednom trafu piše RIZ.
davorin

PostPostao/la deleted user » Čet svi 15, 2014 9:14 pm

Posto ce spule najvjerojatnije izvuci deblji kraj prilikom (pokusaja) rastavljanja, postoji li mogucnost negdje naruciti samo spule i eventualno ostale potrebne dijelove (obujmice, okvire-nosace,...) da bi se dobilo dva ista trafa?

PostPostao/la davorin » Čet svi 15, 2014 9:44 pm

LesFaul napisao:Posto ce spule najvjerojatnije izvuci deblji kraj prilikom (pokusaja) rastavljanja, postoji li mogucnost negdje naruciti samo spule i eventualno ostale potrebne dijelove (obujmice, okvire-nosace,...) da bi se dobilo dva ista trafa?

Nabavka novih špula i ostalog pribora je moguća (Njemačka, Waisser) i cijena im je vrlo visoka, pa se isplati biti pažljiv. Do sada sam uspio spasiti sve špule takvih i sličnih transformatora, a upute za pažljivo rastavljanje starih transformatora sam već nekoliko puta pisao na različitim forumima.
davorin

PostPostao/la davorin » Čet svi 15, 2014 9:58 pm

U prilogu su slike namotanih izlaznih transformatora na jednakom tipu jezgre kao sa tvoje slike (trafo s lijeva), koje sam prvo rastavio, očistio, namotao, ponovo sastavio, lakirao i obojao.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la joe dalton » Čet svi 15, 2014 11:07 pm

LesFaul napisao:Posto ce spule najvjerojatnije izvuci deblji kraj prilikom (pokusaja) rastavljanja, postoji li mogucnost negdje naruciti samo spule i eventualno ostale potrebne dijelove (obujmice, okvire-nosace,...) da bi se dobilo dva ista trafa?

Zar nisi ti odustao od ovog hobija? :think:
Mislim ako jesi rado ću te osloboditi tih jezgri. Meni bi taman legle za 6336 PP. :D
joe dalton

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica