viceširokopojasni

viceširokopojasni

PostPostao/la vice » Sri tra 23, 2014 9:03 am

Spoj fostex kutije(za fostex FE103En) i visaton zvučnika.
Visaton zvučnik FR 10HM-8ohm.
Kutija je napravljena od MDF 18mm,izrezana po dimenzijama
u jednoj firmi u Rijeci,sastavljanje je mojih ruku djelo.
Prva zamisao je bila lakiranje cijele kutije,ali kako to biva kod mene
dizajn se mijenja iz dana u dan.
Tako da je trenutna zamisao da bi bočne stranice trebale biti bijele boje(narančina kora)
po želji moje supruge(da joj paše uz namještaj :lol: ),a pošto je ona investitor
želje kupca se moraju poštovati.
Prednji dio,stražnji i unutrašnji vidljivi dio ću poljepiti pluto(najvjerojatnije ako
odobri investitor :lol: ).
Kutije su ljepljene i učvršćivane vijcima(i to poveći broj vijaka :D )
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
vice

Re: viceširokopojasni

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri tra 23, 2014 9:13 am

Koliko šarafića?!! :o :mrgreen:
Ako me oko ne vara to bi bila kao neka horna,jelda? Koje su dimenzije te kutije,pitam jer baš gledam neki projektić sa fr10 ili fr13 ali da je kutija samostojeća a ako bude gotovo do Triode festivala volio bi to čuti u živo pa se možda i odlučim za ovako nešto. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri tra 23, 2014 10:21 am

Pozdrav Vice čestitam na radu i odabiru vrste kutije siguran sam da češ bit zadovoljan zvukaom :D .Pišem isto jer moram primijetit jednu stvar koja mi je zapela odmah za oko,to je ona mala daska koja se nalazi otprilke na polovini horne bojim se da tamo nešto baš ne štima.Ona ti tamo stvara suženje koje nebi trebalo tamo biti zapravo daska je čak sa svome mijestu ali mislim da ovo ostalo nije.Pogledaj opet malo nacrt pa češ vidit o čemu pričam jer horna nebi trebala imat suženja na svome putu sad ako nisi sve zaljepio možda bi trebao tu dasku maknut..vjerujem da bi se tad stvari poboljšale.
Sad nisam htio bit onaj koji kvari zabavu ali morao sam to primijetit jer sam odmah vidio, sad ako si ti ih več pustio u pogon moguče je da se i dobro čuju zašto ne ali da je horna pravilno dimenzinirana dobio bi se nešto jači i bolji bas iz ovih malih zvučnika kojima pomoč oko toga sigurno treba.
Pao Pepeo

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri tra 23, 2014 12:16 pm

Pao Pepeo, to je i meni odmah upalo u oči ali kako nemam puno znanja o kutijama izostavio sam komentar. Uglavnom baš sam googlao i meni se čini našao nacrt za tu kutiju i evo ga http://www.audiovintage.fr/leforum/view ... 88&t=16727" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank . Na slikama se točno vidi taj dio sa "suženjem" kod Vicinih kutija ali u nacrtu je to proširenje jer se daske lijepe na drugo mjesto.

fe103recommendlj5audio vintage.jpg

Sada kada sam vidio kolika je visina ovoga nekako mi se ne sviđa jer bi možda išao na više ali bliži se triode festival pa će se malo popričati sa znalcima i sigurno će se dobiti neka odrednica da se krene u pravome smjeru.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la deleted user » Sri tra 23, 2014 1:48 pm

Khadgar2007 napisao:Na slikama se točno vidi taj dio sa "suženjem" kod Vicinih kutija ali u nacrtu je to proširenje jer se daske lijepe na drugo mjesto.

fe103recommendlj5audio vintage.jpg

Grska u sastavljanju kutije koja ce definitivno ostaviti traga na zvuku. Problematicni dio, "U" oblika, je cijeli pomaknut u desno za cca dvije debljine mdf-a.

PostPostao/la audio kutak » Sri tra 23, 2014 3:00 pm

je, vidi se suženje prvog okomitog tunela pa drugi ide širi pa zadnji opet uži.... a treba biti sve širi....

kao što les kaže, trebalo je pomaknuti nalijevo... ovako je pobjeglo nadesno....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri tra 23, 2014 3:48 pm

Mislim da smo sad lagano ubili Vicu :D kojega več vidim :doh: ali zato smo i ovdije....mislim da nije sve tako crno i ako su kutije zgotovljene.Predlažem da ako imas malo slobodnog vremena pokušaš spasit ove zvučnike jer bi bilo šteta da ne zasviraju kako znaju a predpostavljam da si uložio dosta novca i truda.Po meni bi trebao potražit posudit jednu špicastu pilu za drvo i pokušat izvadit one prednje 3 vertikalne ploče koje si postavio koj cm previše za nazad.Kasnije češ njih napravit od novog mediapana i postavit na pravilno mijesto.Morat češ izvadit čavle koje drže te 3 daske isto,kasnije malo zaštukaš ako di treba ali ako precizno rediš nebi trebalo.
Mislim da je to bio trenutak tvoje ne pažnje ili su ti odrezali krivo...a horne su delikatne na ovakve greške,svirat će istina ali ne kako bi trebale.
P.S.
Ako budeš išao to radit nemoj reči supruzi da sam ti ja rekao da to radiš :lol:
Pao Pepeo

PostPostao/la vice » Sri tra 23, 2014 4:20 pm

hebiga vidio ja to sve ali kad sam zaje.. prvog onda sam išao
zajeb... i drugog pa će mo vidit kamo će nas to dovest.
Probat ću ih ovakve ne dovršene pa ću javit.
vice

PostPostao/la deleted user » Sri tra 23, 2014 4:25 pm

Mislim da nije bas tako jednostavno, treba ih pomaknuti prema naprijed ukupno 5 krivo sastavljenih koliko ih cini "U" dio kanala! 3 prednje jos nekako, donju teze a zadnju nikako. Meni se cini da je sve dobro izrezano ali nazalost je brzopletost prilikom sastavljanja uzela danak. I sam sam takav pa se za svoje projekte pripremam godinama... :mrgreen:

PostPostao/la davorin » Sri tra 23, 2014 4:29 pm

LesFaul napisao:... se za svoje projekte pripremam godinama... :mrgreen:

I duže! :angelic-green:
davorin

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici