NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la pamook » Sri tra 16, 2014 6:11 pm

:shock: mea culpa, njuskao sam po radiomuseum site-u i jednostavno mi ostalo u glavi da je uz apolex negdje pisalo 1950. ili nesto slicno... naravno, logicno i deduktivno razmisljanje je otislo na produzeni GO, pa otud i ovakav (sad vidim i :oops: ) post :lol: :lol: ... trgovac me vidio kako prevrcem po rukama jedan BASF malo vecih gabarita od ovoga (ali u vrlo losem stanju), i nicim izazvan odlucio mi ponuditi ovaj "manji ali u boljem stanju" koji je bio zatrpan negdje ispod medju kutijama...

platio sam komplet 35kn :mrgreen:

moram probat dal radi :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tubeman » Sri tra 16, 2014 6:21 pm

Imam i ja par aparata za povečavanje koje sam svojedobno dosta koristio.
Kčerka se ponešto isto time bavila, ali od kako sam nabavio digitalni mikrofim čitač, sve je ostalo samo na emocijama :) :)
Kemije za razvijanje, filmova, foto papira se može danas bez problema nabaviti na više mjesta.
Zadnji puta (prije cca godinu dana) sam to nabavljao u Fotokemici. Na staroj lokaciji je ostao samo jedan dućan u kojem ima (bilo je) svačega i namijenjen je šmekerima i onima kojima "prava" fotografija još nešto znači.

Zadnjih godinu dana isprobavam dosta toga s ovim "novim" uređajem koji se pokazao vrlo dobrim za formate do 35 mm.
Ove veće (60 x 90) i veće radim na velikom skeneru s posebnim dodatkom.
Otprilike ovako izgleda slika s fotografske ploče (60 x 90) snimljena prije gotovo sto godina:
Slika je smanjena na 800 piksela i u 100 dpi rezoluciji.

Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Sri tra 16, 2014 9:46 pm

stakleni negativ?

ako jest, izvrsno je ocuvan :D

evo ja se sjetio jos jedne "epizode" iz studentskih dana :lol: :lol: .... negdje 95.-96.-te (najbolje vrijeme za nabavu bilo cega u HR :roll: ) popalio se ja za hologramom... nakon prezvakavanja dostupnog interneta kod frenda koji je imao account preko PMF-a, iskopao nesto informacija, pa nabavio ovo na slici :D ... 200 DEM, sreci nema kraja... a ono, 1mW, ni za klinac :doh: ...onda je postalo problem dobava Kodak filma u "plahtama", a da ne pricam o beam splitteru i slicnim "sitnicama"...

promptno se odustalo od daljnjeg traganja (vidjevsi cijene jacih lasera u Edmund Scientific katalogu - jednom od prvih freebie-a koji je stigao iz belog sveta a narucen internetom) jer front surface ogledala i izrada stola za snimanje nisu bas za studentsku sobu... jedno vrijeme je sluzio kao izvor zrake za 3D "mrezu" u sobi (tada sam jos duvanio, pa je neka kolicina dima bila prirodno i stalno stanje zraka u sobi, samim time i vidljivost zrake je bila odlicna), ali i to je prestalo vremenom, pa sam ga spremio... sjetio se danas iskopati kutiju, kad se vec prica o fotografiji i tehnikama....

trebao bi bit ispravan, a sad kad gledam, mogao bi mu i nekakvu kutiju (konacno) rijesiti :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la Edison » Sri tra 16, 2014 9:58 pm

pamook napisao:Ako ti ovaj adapter iole ima neku funkciju, makar i daleko imaginarnu - tvoj je. Meni bude zao da se dijelovi fine mehanike, kvalitetnih materijala i nekoc skupog kostanja bacaju od pijace do pijace, pa onda zavrse kod nizepotpisanog za par kn, i malo volumena za skladistenje.... na opcu radost bolje polovice :lol: :lol:

Hvala ti, ali zaista mi ne treba. Niti imam mikroskop, a i da imam ne bih s njime nista snimao, a pogotove ne s Rolleijem...
Spremi ti to, a ako mislis baciti, nemoj... steta je, doduse sentimentalna... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Sri tra 16, 2014 10:11 pm

:hand: nema bacanja dok jos disem :mrgreen: :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la pamook » Ned tra 20, 2014 7:26 pm

...malo poklona (dobivenih :D ) od danas... staro, i ne tako staro, ali u odlicnom stanju, za kavu ili biber :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la davorin » Ned tra 20, 2014 7:33 pm

A slike unutrašnjosti radija?
davorin

PostPostao/la pamook » Ned tra 20, 2014 8:25 pm

....prasnjava, dakako :lol:
pamook

PostPostao/la deleted user » Ned tra 20, 2014 8:58 pm

K'o da Kosmaja gledam...

PostPostao/la davorin » Ned tra 20, 2014 10:33 pm

Mehanički ne, ali šeme su im slične.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica