... znaci, bingo...kako sam radio nesto drugo, iskopcao sam rasvjetu iz uticnice (produzni) i vratio osigurac u ukljuceni polozaj, sve 5. Mislim si, ebenti kineske LEDice, nisu trajale ni par godina, i eto kurcšlus. Driver je Meanwell pa sam pretpostavljao da on ne bi trebao biti problem... i ostavim ja to tako "jer sad cu samo da obavim sto sam radio"...
danas, dosao frend posuditi testere za vodu, kad ono iznad doticnog tanka vrlo opisiv smrad ... i sav odusevljen krenem odmotavati klupko
...naime....
rasvjeta uopce nije bila krivac, vec jedna (i jedina) cirkulaciona pumpa (kinez, par godina star) koja je riknula, izazvala kratki spoj (jedini potrosac koji sam uspio zaboraviti prespojiti na odvojni trafo
uz praznjenje tanka crijevom drito u kanalizaciju van (pored ceste), opcenarodno luftanje da se cim prije smrad razrijedi na razinu socijalistickog obiteljskog graha nekoc petkom za rucak, umjereno psovah (jer taman sam poceo busiti dalje po kutiji od preampa
...i jos, da paradoks bude veci, pri ciscenju uspijem srusiti pola rasvjete u vodu, i ova naravno nastavi raditi pod vodom bez problema
kabl na pumpi je degradirao do te mjere da je postao krut i krt, u jednom momentu je probio i izbio osigurac, a tank ostavljen dva dana bez svijetla i cirkulacije = sve mrtvo u njemu, uz opisiv smrad