Budući sam danas KONAČNO i dovršio uređaj htio sam dodati još par slika, ali teme nema
Zato ću ovdje na brzinu staviti par slika kao podsjetnik, a u idućem ću staviti ono što je novo i zaključak, pa neka admin ovo obriše a sljedeću prebaci (ako uspije pronaći
Radi se o stabiliziranom (relativno) visokonaponskom stabilizatoru napona koji mi je bio potreban za fino podešavanje napona od 100-300 V kod konstrukcije prtpojačala.
Za to sam koristio šemu iz ELEKTROTEHNIČARA 1967. br 0-10 str 132)
Za nešto više struje, pl84 je zamijenjena s E235L. Sve ostalo (osim beznačajnih korekcija) je više manje isto.
Kako bi uređaj bio autonoman, osim reguliranog visokog napona dodan mu je i izlaz od 6V DC stabilizirano, i 6.3VAC ožičen na stražnju stranu.
Na taj način sam dobio sve potrebne napone koji su mi trebali.
Samop par slika za podsjećanje toka gradnje:
Za "šasije" sam koristio Al U profil:

Ovdje je pala ideja da se dogradi E235L pa je šasiju trebalo malo "tviknuti"
Da sada ne ponavljam sve slike, ispala je poprilična gužva žica koju je trebalo srediti:

Pokušao sam još neke stvari unaprijediti (poput dvostrukog referenciranja napona zener diode + stabilizatorka) , ali kod mjerenja se nije pokazala neka bitna razlika pa sam to stavio na stand by, odnosno vratio u "originalno" stanje
Kroz ovo vrijeme se ispravljač pokazao vrlo korisnim i mogu ga vrlo toplo preporučiti kod konstrukcija MM i linijskih pretpojačala. U tom slučaju će zadovoljiti i puno slabije cijevi (EL84 npr).
Kasnije se ta ista šema još par puta pojavila na forumu s istim ili nekim drugim cijevima.
Ono što iz lijenosti /ljepše zvuči nedostatka vremena) NISAM napravio je aktiviranje LED panelmetra koji je krasio uređaj od početka slavodobitno pokazujući 0,1