audio kutak napisao:yoke napisao:Inace sto se tice ekrana

Da,papreno su skupi...
mislim da su najjeftiniji lcd...cca 4-5 $ na ebayu...
meni je ovaj dosao kao poklon tako da...ja sretan

zajebavaš nas? prvo kaj mi izbaci za tvoj ekran, izbaci engleza za samo 109,24 Eura!!
u digikey-u samo 56$, mouser 77$, a u Noritake shopu samo 25$ ali Sample Price! Za nevjerovati!!
http://noritake-vfd.com/cu16025-uw6j.aspxzakaj je kod amera i engleza takvo ludilo od cijena? ja to ne razumijem, pogotovo ne mousera
i njegovih 120$ poštarine za hr!!
Nesto slicno kao i sa lampama. Oni koliko mi je poznato i nisu najskuplji displeji ako se sve uracuna

, oni LED displeji sa sitnim svijetlecim tockicama, koji izgledaju kao i ovi u radu, koje ugradjuje ML i ostala bratija su jos skuplji a i mogu da izdrze nehumanije radne uvjete pa ih koriste u industriji, vidjao sam koji su radili od debelog plusa pa do debelog minusa i to sve u roku u sekundama, stroj za brojanje ispred ogromne spiralne hladnjace , kvar u hladnjaci , vrata se otvaraju , u prostori momentalno magla , nevidis prst pred nosom

ovaj displej na manje od 2m od vrata hladnjace , inace tu spiralnu hladnjacu pogone 4 kompresora , svaki kompresor pogoni motor od 255kW, znaci 1020kW , plus razmjenjivac na krovu velicine autobusa sa turbinom slicnom kao u termo pecima ali velicine mini busa , isto pogoni elektromotor, a u hladnjaci prase 8 elektromotora koji imaju 1m aksijalne ventilatore svaki 10KW minimum , plus jos ogromni elektromotr sa reduktorom koji pogoni traku unutra

, jos veca zanimljivost kontrolni orman potpisala skandinavska tvrtka a unutra u ormanu potpisana exyu Iskra:), a najveca zanimljivost sve puno amonijaka i to u je**noj kolicini, vrata za slucaj opasnosti svakih nekoliko metara plus oprema kao za ronioce sa bocama za disanje svuda okolo:)