Lakiranje zvucnika

Re: Lakiranje zvucnika

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned vel 16, 2014 11:45 pm

Drugu opciju bi ti stvarno preporučio, jer koliko sam čitao uputstva to je brz posao,terpentina ima kod Juričeka,voska kod Edisona(u Rijeci ima trgovina koja dila prirodni pčelinji vosak). Ja i sebi mislim uzeti terpentin ovaj mjesec pa smiksam za nas oboje. E sada kolika količina na ovakve kištre stvarno ne znam. Omjer za voštanu polituru je 1x vosak te 3x terpentin.

edit: kod Juričeka ima naravno i voska ali valjda prodaju samo po kilu i nema manje ako sam dobro razumio čovjeka. Kila je 175kn,a terpentin 70kn/l
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la mravak » Pon vel 17, 2014 1:25 am

krenuo sam pisat pa mi pao forum...uf ... ok ovo s voskom je ok ali nikako nije visoki sjaj i treba svako tolko osvijeziti novim premazom/glancanjem...imam doma iz Juriceka taj gotovi Antik vosak...ni blizu politure ...kod juriceka se BTW moze uzeti i sve za polituru imaju jako kvalitetne proizvode
mravak

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon vel 17, 2014 1:33 am

Naravno da nije visoki sjaj, ali je praktičnije nego politura za koju treba dosta znanja a i vremena da se odradi kako spada. Inače ja nisam niti mislio kupovati gotov vosak već naravno sam raditi pastu jer je ipak ekonomičnije.

Inače koliko se dugo baviš politiranjem i ča sve politiraš? Ja već par godina politiram sve drvene kutije za svoje DIY uređaje koje imaju samo ravnu površinu tako da bilo kakve utore, tj. nešto poput okvira za slike nisam radio i ne znam kako bi,pogotovo grundiranje. Evo ovdje viewforum.php?f=18 ima i tema o politiranju koju sam pokrenuo radi razmjene iskustava.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la mravak » Pon vel 17, 2014 2:02 am

malo smo otisli u OT :) nisam neki strucnjak, prijatelj mi ima obrt za restauraciju pa mu uskocim s vremena na vrijeme nisam imao problema sa politurom ali sam vidio da nije tako svakome.. male povrsine mali tufer a ako se radi o rezbarijama ..s njima nisam imao iskustva mogu pitati pa javim ... cak sam i načuo nešto o špricanju politure ali dalje od toga ništa
mravak

PostPostao/la yoke » Pon vel 17, 2014 9:34 am

mravak napisao:... a što se tice lakiranja furnira i kod njega postoji šansa da se malo odljepi kako se odljepio/napuhnuo na djelovima kod brisanja vlažnom krpom ...drvo je porozan materijal koji stalno radi.

zasto mislis da se napuhao/odljepio ?
yoke

PostPostao/la yoke » Pon vel 17, 2014 4:05 pm

evo dok cekam DSP, bar mi je stigao display za nju :mrgreen:
postar ostavio pred vratima od stana...?...al' dobro...sad je u sigurnom rukama :lol: (mos' mislit)

mali japanac VFD 16x2 Noritake CU16025-UW6J

Slika

ostaje pitanje dali ce raditi s DSPom (Najda) :mrgreen:
ali proradit ce...kad tad :twisted:
yoke

PostPostao/la micro » Pon vel 17, 2014 4:39 pm

Kazu da su ovi novi OLED sto se tice tekstualnih displeja 2x16 ili slicnih referenca:) Nisam jos probao jer nisu bas jeftini , navodno da su klasa iznad ovih standarnih po kvaliteti ispisa.
Ovo bi bio nesto kao oni stari displeji koji su se koristili na videima nekad. Ako je standarni hitaci interfejs onda ne bi trebalo biti problema kompatibilnosti.

Pogledao sada ovaj je jos skuplji od OLED-a:(
Zadnja izmjena: micro; Pon vel 17, 2014 4:43 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
micro

PostPostao/la tubeman » Pon vel 17, 2014 4:40 pm

Furnir se može vrlo lako napuhati :(
Mala nepažnja i pogreška kod ljepljenja (podloga, ljepilo, priprema)) i koješta se može dogoditi bez obzira o kakvom se ljepilu radilo :(
Lako se Dean smije na sve ovo kada ima stotine kvadrata zalijepljenog furnira iza sebe :)
Sve izgleda savršeno, i onda nakon benignog lakiranja, ili čak vlaženja kod brušenja, počnu iskakati kvrge na mjestima gdje bi se čovjek zakleo da je sve dobro zalijepljeno.
Srećom se puno toga samo vrati na svoje mjesto, alti to nije to.
Imao sam jedan ukleti radio koji sam valjda pet puta furnirao, i svaki puta se furnir ispušio unatoč svim mjerama opreza :) :)
Uvijek postoje metode za popravak, ali bolje ih je izbjeći. Štedi se novac, vrijeme i živci :)
Ovdje treba dobro promisliti kako će se sve isfiniširati.
Lakireri inače nisu previše sretni lakirati ovakve DIY uratke upravo zbog toga što se ne zna kakva stvar može krenuti krivo.

Inače, majstori kažu da je za lijepljenje najbolje tutkalo životinjskog porijekla.
Nisam probao, mada sam nabavio jednu vreću za svaki slučaj :) :)
Stvar ima neugodan miris, i treba ga svaki put pripremati :(
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la yoke » Pon vel 17, 2014 4:51 pm

DSP mi ide u staro kuciste od NADa, koji je unutar sebe imao slican ekran, ustvari skoro pa identican, ali 2x20...
i jako mi se svijdalo kako svijetli...
zato sam htio zadrzati prvobitni izgled...

kod Najde (DSP) je bitno da je HD44780 kompatibilan, a ovaj navodno je...kao ''drop in'' zamjena za LCD...
samo ni Nick nije siguran dali ce raditi ;)

vidjet cu...

pred par dana sam naletio na nekog poljaka koji ima relativno jeftine VDF (VDFove izbjegavaju radi cijene...ovaj je oko 50-60 funti)
prosljedio link NIck-u, te je on uzeo jedan komad za probu...vjerojatno ce ga osposobiti
pa ukoliko ne bude radio japanac, bude poljak :mrgreen:
yoke

PostPostao/la yoke » Pon vel 17, 2014 4:54 pm

tubeman napisao:Furnir se može vrlo lako napuhati :(
Mala nepažnja i pogreška kod ljepljenja (podloga, ljepilo, priprema)) i koješta se može dogoditi bez obzira o kakvom se ljepilu radilo :(
Lako se Dean smije na sve ovo kada ima stotine kvadrata zalijepljenog furnira iza sebe :)
Sve izgleda savršeno, i onda nakon benignog lakiranja, ili čak vlaženja kod brušenja, počnu iskakati kvrge na mjestima gdje bi se čovjek zakleo da je sve dobro zalijepljeno.
Srećom se puno toga samo vrati na svoje mjesto, alti to nije to.

Pa, jedino sta sad mogu je da ih umocim u kantu vode, da vidim dali ce furnir nabubriti :mrgreen: :lol: :mrgreen:
mozda cu tako otkloniti sve sumnje :mrgreen:

ne, ozbiljno, mogu sad uzeti spuzvicu i preci preko svih stranica, staviti malo vise vode, da vidim dali ce sta odici...
bolje da se sad odigne nego nakon lakiranja :twisted:
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici