Leach amp v.2

Re: Leach amp v.2

PostPostao/la Edison » Ned vel 09, 2014 12:31 am

pamook napisao:....ebo vas cnc, ovo predobro izgleda (i bez obzira na cnc) :drool:

Ma to je neko drveno pojacalo koje glumi cjevno, a nije cjevno, a nije ni drveno... ;)

S@ki, samo naprijed. Dobro to izgleda... :clap:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Ned vel 09, 2014 1:05 am

wau 2! ide to tebi... biti će to lijepi audio-vizualni hibrid ;)

najviše mi se sviđa kako si riješio pločicu gdje je cijev i gumbeki...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la s@ki » Ned vel 09, 2014 9:16 am

Ideja o ovom konceptu je došla pred preko nekoliko mjeseci kada smo Dean i ja razmišljali o kutiji za heretika u trenu kada bude gotov: čim tanja ploča kakvog već materijala na koju idu veće komponente, s prednje strane ništa, kontrole s gornje strane.
Drvena baza mi se svidjela iz razloga što se može u budućim kombinacijama igrati s varijacijama furnira a opet sam materijal nije toliko skup da se nešto ne bi moglo izvesti.(bile su i ideje o materijalima koji bi na kraju izašli i po 2-3000kn jer moraš uzet količinu a to mi je trenutno nemoguće).
Hladnjaci su zašarafljeni na 6mm aluminij i taj princip će biti zadržan ako ću opet raditi nešto takvo jer daje mogućnost da se gotovo bilo koji hladnjak prilagodi ovom konceptu.

Naravno, za većinu odluka je Dean imao završnu riječ pa bih njemu pripisao veći dio zasluga :)

p.s. ovo baš i nije hibrid ako ćemo picajzliti već samo pojačalo sa cijevnim bufferom u istoj kištri...hibrid je slijedeći na redu :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la davorin » Ned vel 09, 2014 10:18 am

Kakav god raspored "poslova" u obradi signala radio, uređaj je stvarno hibridni!
U osnovi su to svi uređaji u kojima signal prolazi i kroz elektronku i kroz poluvodiče. Hibridnim se mora nazvati i svaki uređaj koji u nizu ima samo jedan FET (kao "Source-follower" ili drugim imenom "Power-drive") koji vrlo uspješno (ili čak i uspješnije!?) zamjenjuje katodno slijedilo ("Kathode-follower") u pobudi izlazne elektronke (što zbog potrebne struje pobude u A2 klasi, a što zbog potrebnog vrlo malog otpora izvora kod velikih ulaznih/miler kapaciteta izlazne elektronke).
To što je u "Leach amp v.2" pojačalu elektronka na samom ulazu, ne mjenja suštinu i naziv "hibrid" je opravdan.
To cijelom pojačalu daje pun legitimitet za sudjelovanje na predstojećem TF-u, bez obzira na izlaznu snagu! :lol:
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Ned vel 09, 2014 10:21 am

Ovo je zaista milina za oči! Jako lijepi dizajn. I, kad bude završeno? :)
tom_hifi

PostPostao/la yoke » Ned vel 09, 2014 10:30 am

Ne valja ovo nista !!!
Uzalud cnc kad ni chinceve nisu mogli staviti jedne ispod drugih nego im plesu :doh:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ljepo to izgleda s@ki :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Edison » Ned vel 09, 2014 10:54 am

davorin napisao:To cijelom pojačalu daje pun legitimitet za sudjelovanje na predstojećem TF-u, bez obzira na izlaznu snagu! :lol:

Dobro je! Pao mi je kamen sa srca... ;) :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la deleted user » Ned vel 09, 2014 2:22 pm

Edison napisao:
davorin napisao:To cijelom pojačalu daje pun legitimitet za sudjelovanje na predstojećem TF-u, bez obzira na izlaznu snagu! :lol:

Dobro je! Pao mi je kamen sa srca... ;) :lol:

Nema ti druge nego u one malene tranzistorce ugurati ovako nesto:

image.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

PostPostao/la s@ki » Ned vel 09, 2014 2:49 pm

ako imaš viška rado ću ih udomiti :P
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la deleted user » Ned vel 09, 2014 3:10 pm

s@ki napisao:ako imaš viška rado ću ih udomiti :P

Fotka je random s interneta, ali da, imam ih raznih, punu kutiju od cipela! A sad jesu li visak, to je vec slozenije pitanje. :mrgreen: No ako trebas bas neku odredjenu cijev(i), navedi oznaku i kolicinu i posaljem ti.

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika