Edisone, prvo što ću probati je drukčiji izvor napajanja grijanja. Znači, klasični trafo. Možda i za probu stavim samo AC grijanje, manje će me koštati

Neću nikud žuriti s ovime, svičer zaista nebi trebao biti preslab (24V 4.5A). Probao sam oba i u većini slučajeva se odmah ugasi. Ako se ne ugasi, doslovno se ponaša kao da je nešto vuče puno previše struje. Dok je GM-70 spojena na grijanje pola sata, svičer se čak niti ne zagrije, ostane blago topao na dodir, čak bi se reklo i mlačan. No, dok sam upalio anodno i kad je ostao upaljen, u tih cca 10tak sekundi dok sam provjerio sve, pooošteno se zagrijao. GM-ica više nije svjetlila tolikim intenzitetom. Sad postavljam pitanje dal GM-ica vuče zaista 3A dok je pod grijanjem ili kad je anodno prisutno?

S druge strane, moguće da su Kinezi i malo previše nategnuli snagu tog svičera.
S treće strane, može se i dešava ono što mi je davorin natuknuo. GM-70 je u ovom slučaju 'grounded grid' pa moguće da svičer inducira neku visoku frekvenciju koju onda GM-70 pojačava, ili se pojavom visokog napona sve ponaša kao generator parazitnih kapaciteta. To su sve nagađanja i nešto na što bi, također, trebalo obraditi pozornost.
Ništa,pokušat ću, principom eliminacije eliminirati grešku.
Ima li tko 18V 5,6A trafo za posuditi?

Imam 12V 6A trafo, no, naaažalost, to nije dovoljno. Sve ostalo su trafi premale snage.