Leach amp v.2

Re: Leach amp v.2

PostPostao/la s@ki » Pet pro 20, 2013 6:55 pm

Opcija a onda? Mislim, tu su, a ako ostanu ta dva tko zna koliko ce godina camiti na polici dok ih ne iskoristim :)

Tomek, ne stedim, samo nije uvijek vise bolje :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Dean » Pet pro 20, 2013 7:18 pm

tom_hifi napisao: Ako imaš tih Rifa viška, iskoristi ih unutra. Kaj štediš sad :mrgreen:
:character-grover:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la tom_hifi » Pet pro 20, 2013 9:37 pm

U pravu si, s@ki. Daj ih Deanu :geek:
tom_hifi

PostPostao/la Dean » Pet pro 20, 2013 11:12 pm

tom_hifi napisao:U pravu si, s@ki. Daj ih Deanu :geek:

Tolko ih ja nemrem potrošiti za ovog života, a uostalom, ja ti ne koristim te vensi/audiofilske gadgete :naughty:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la joe dalton » Pet pro 20, 2013 11:19 pm

s@ki napisao:mogu, zato me i kopka ideja iako stoji činjenica da mi zapravo vrlo vjerojatno uopće ne treba :)
Čuo sam se sa joe-om, veli da svog ganja bez preampa i radi ok.
Ono malo što sam slušao ovog kojeg sam radio nisam primjetio da mu nešto fali...mislim, budimo realni, snage mu nikako ne fali :D
e sad, po pitanju dinamike ovog onog...neznma....vjerojatno zapravo samo kompliciram

Na tvom mjestu si nebi komplicirao život. Ko što kaže Edison stavi 10k pot na ulaz i vozi. Ja imam tako. Selektor za 6 ulaza i 10k neki Vishay pot (vodljiva plastika, audio grade :mrgreen: ). Leach-amp treba oko 1,5V za punu pobudu. Ne znam koji izvor danas ima manji izlaz.

Ako si baš navalio na cijevni buffer mislim da bi ti tu dobro sjela 5687 cijev. Slična je E182CC (7119) i ruskoj 6N6P, uz nešto manje pojačanje što ti ovdje uopće ne igra. Anodni na oko 200V i 25mA struje, Ug na -2V. I daj mu poseban trafo koji ionako moraš dodati za grijanje cijevi.
Složi Leacha. Posudim ti cijev i trafo za napajanje pa probaj da li ti je bolje s bufferom ispred ili bez.

Edit: tipfeler. Anodni 200V.
Zadnja izmjena: joe dalton; Sub pro 21, 2013 1:11 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » Pet pro 20, 2013 11:55 pm

sorry kaj se tu nadovezujem.... joe, koji si pot stavio na svoje pojačalo? 10k ili veći?

naime, ja razmišljam da stavim pot na ulaze svog Studio pojačala upravo za takve izvore sa velikim izlazom...
isprobao sam na forumskom preampu 2 cd plejera, tuner i kazetdek i sve je preglasno kada se odvrne sa 7 na 8 h na potu...

jel mi može tko preporučiti za STUDIO koju vrijednost moram staviti a da ne nagrdim zvuk?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la joe dalton » Pet pro 20, 2013 11:57 pm

audio kutak napisao:sorry kaj se tu nadovezujem.... joe, koji si pot stavio na svoje pojačalo? 10k ili veći?

naime, ja razmišljam da stavim pot na ulaze svog Studio pojačala upravo za takve izvore sa velikim izlazom...
isprobao sam na forumskom preampu 2 cd plejera, tuner i kazetdek i sve je preglasno kada se odvrne sa 7 na 8 h na potu...

jel mi može tko preporučiti za STUDIO koju vrijednost moram staviti a da ne nagrdim zvuk?

joe dalton napisao:.... Selektor za 6 ulaza i 10k neki Vishay pot (vodljiva plastika, audio grade :mrgreen: ). .........
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » Sub pro 21, 2013 12:03 am

joe dalton napisao:.... Selektor za 6 ulaza i 10k neki Vishay pot (vodljiva plastika, audio grade :mrgreen: ). .........

brz odgovor.... a što bi bilo kada bih stavio pot od 22k (25k) ili od 47k kojeg imam? bi to narušilo
zvučnu sliku ili nekakvu impedansu, sinergiju?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la joe dalton » Sub pro 21, 2013 12:07 am

audio kutak napisao:

brz odgovor.... a što bi bilo kada bih stavio pot od 22k (25k) ili od 47k kojeg imam? bi to narušilo
zvučnu sliku ili nekakvu impedansu, sinergiju?

Pa probaj kad već imaš pot.
Pitao si što ja imam pa sam ti citirao izvadak iz mog prethodnog posta.
Pročitaj pažljivo prije nego kreneš pitat. :D
joe dalton

PostPostao/la Edison » Sub pro 21, 2013 12:11 am

audio kutak napisao:naime, ja razmišljam da stavim pot na ulaze svog Studio pojačala upravo za takve izvore sa velikim izlazom...

Ljudi, nemojte silovati pojacala nabijajuci im na ulaz pretpojacala koja im ne trebaju. I Kutak i cappuccino imaju takav slucaj. Pretpojacalo je potrebno kad treba pojacati ulazni signal. Ako izlazno pojacalo moze postici punu snagu bez predpojacanja ulaznog signala, pretpojacalo, a i buffer, samo mu smetaju. Izvori signala imaju izlaznu impedanciju od oko 1k, ili nizu. Izlazna pojacala ulaznu impedanciju od 10k, ili visu. Znaci dovoljan je pot od 10k na ulazu pojacala, i problem rijesen. Ako se bas mora "nabiti" cijev na ulaz, u tom slucaju radje buffer, nego pretpojacalo...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika