da, nesumnjivo ce bit razlike
pogotovo ako ih naguram u kupatilo
zezam se...ali
moje razmisljanje, vjerojatno je ispravno ali ipak nisam sheldon pa ne mogu to raci sa 100% sigurnosti

ovjde govorimo o mjerenju zvucnika
ne prostorije
prebacivanje u drugu porstoriju ce istaknuti samo odzive koji se javljaju radi refleksija zidova i sl...
nece reci nista vise o samom zvucniku kao takvom
isto to se moze izmjeriti samim izmjestanjem zvucnika unutar iste prostorije,ove u kojoj su sad
priblizavanjem/odmicanjem od bocnih/prednjih/straznjih zidova
znaci mjerenje ce mi ostati isto, samo ce mi se promjeniti snimljena frekvencijska karakteristika...
slicno kao snimanje u osi i van nje
recimo kad se izmjesti zvucnik unutar prostorije, moze se vidjeti dali su neki pikovi ostali, ili su promjenili mjesto, sto ukazuje dali su od zvucnika ili je do prostorije...
dobro, ovdje bi trebao odraditi dva mjerenja
jedno na 1m udaljensoti za snimanje srednjih i visokih te drugo kad se mikrofon priblizi na nekih 10cm od drajvera da se izmjeri podrucje ispod 500Hz
mozda cak i nekih 40cm da bi se malo bolje vidjelo sto radi zvucnik a sto prostorija
ali ono zasto sam postavio pitanje je cisto da vidim dali ja ovo radim o.k. ili ne

jer ako netko u prostoriji dobije ravnu karakteristiku a ja dobijam isaranu, onda bi se zapitao dali radim nesto krivo, dali su mi postavke dobre...trebao bi provjeriti postavke softvera...(bez obzira na akustiku prostorije...osim ako je drugo mjerenje radjeno u gluhoj komori

)