@Zmajz
Možda bi to bilo veće veselje od ovih pomodarskih điđa koje na kraju daju praktički posve isti rezultat.
Zar to nije isto kao i s cijevnim pojačalima.
Krajem sedamdesetih je krenula komercijalna lavina poluvodičkih pojačala koja su bila "bolja", proizvodila "vjerniji" zvuk, ljepša .....
Danas se, nakon katarze ponovo vraćamo istim onim šemama i cijevima koje su bile napuštene jer su bile "loše".
Pojednostavljeno, sve je to na kraju isto. Volimo reči da su razlike u "karakteru".
Najveća prevara su današnji "digitalni" uređaji, pogotovo izvori zvuka koji su postali prirodniji od prirode

, zahvaljujući naravno DSP-ima koji oblikuju zvuk u nešto što on nije, stvarajući nepostojeću "mikrodinamiku" i ostale bedastoće koje su danas IN.
To ne vide samo oni nenačitani, te oni koji na nenačitanima žele nešto ušićariti.
Daklem, vratimo se temi:
Ne pomišljam tvrditi da je ovo neko savršenstvo. Nije, ali je upravo je ono što sam očekivao, a to veseli iz više razloga.
Prvi je, Kao što je Zmajz rekao, sentimentalni.
I sam čuvam RADIO-RIMove od pedesetih nadalje i prelistam ih povremeno.
Drugi je potvrda samom sebi da se svo to vrćenje u krugovima od skupljeg prema skupljem na kraju vraća na početak.
Uopće me ne bi začudilo da se pojavi HIGH end (uz High-end cijenu) uređaj upravo s 2N3055 tranzistorima.
To će zasigurno biti "strateške zalihe NASE" ili tako nešto čime će se opravdavati preogromna cijena

Mediji, "neovisni" testeri i recenzenti, a posebno razni forumski gurui će već napraviti svoj dio posla
Još jedan od razloga zašto sam ovo započeo je i hrpa mrežnih transformatora idealnih za ovakve namjene koje je trebalo u nešto potrošiti.
Ponudio sam ih ovoj zajednici pa nije bilo odgovora.
Dio je prije koji dan otišao na udomljavanje, a ostatak će poslužiti u oživljavanju još nekoliko nedovršenih projekata koji godinama čekaju

A biti će i novih

Na kraju, razlog je i to što se ne opterećujem s HIGH-endom. Praktički mi je svejedno što ću lotati jer sve ovo doživljavam kao dobru zabavu i opuštanje.
Ništa neće pobjeći , kao što nije niti ovo

ON TOPIC
Uređaj svira od jučer bez gašenja sa zadržanim svim podešenim vrijednostima.
Ponaša se vrlo stabilno, i uz ovaj nivo slušanja ( i više razdoblja dosta glasnog) ne razvija praktički nikakvu toplinu. Transformator je leden.
Zato razmišljam da uopće ne nagrđujem poklopac s rupama za hlađenje jer se nema što hladiti.
Možda dogradim neku zaštitu za zvučnike, mada mislim da bi više koristi bilo od dodatnog kapaciteta u ispravljaču.
Ali, kada bi se sada išlo u detalje koji bi vodili poboljšanjima, morao bih sve to prekrcati u veću kutiju.
Neka ostane ovako.
Danas se dovršava poklopac.
Rupe su izbušene i nadam se da ću još stići uvaliti sloj primera tako da sutra sve to dovršim.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......