Tannoy HPD 295/8 - Eaton

Re: Tannoy HPD 295/8 - Eaton

PostPostao/la Zmajz » Sri stu 20, 2013 9:47 pm

Ima u martich strasse, onaj dućan desno od aktiva, krojački filc s ezove. I u hausbausu kao zaštita za maleraj, razne debljine.
Ajd malo preciznije i šire o voskiranju kao i o furniru (gdje i pošto).
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la gilhooley » Sri stu 20, 2013 9:54 pm

Samo ću o vosku.

Dakle išao sam malo kopati po interpletu pa tu ima raznih receptura s pčelinjim voskom i terpentinom i lanenim uljem. Sve se da napraviti, ali to treba grijati i miješati, a ja sam općepoznata ljenčina, pa sam se malo uputio na eBay i Youtube. A i ne bih se htio zapaliti, pa da bez obrva slušam Dire Straits na novim kutijama... :twisted:

Voskanje nije išta problematično, samo se nanese krpom bez dlačica i ravnomjerno razmaže i nakon toga obriše. Prosto ko pekmez. Ima više tonova brajvaksa, potražite na eBayu. Nije ni pretjerano skup. Ove kutije sam obložio u dva mazanja s manje od trećine kutije.

Ne ostaje mastan trag, dobro se upije i nema ikakav miris. Ide na čisti furnir bez laka.

Inače kako rekoh, može se napraviti premaz u kućnoj radinosti, ali trajeeeeeeee :mrgreen:

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri stu 20, 2013 10:05 pm

Viš vraga gilhooley, i mene već duže vrijeme zanima i politiranje sa voskom. Malo sam gledao temu na jednom stolarskom forumu i nije toliko komplicirano.Baš sam mislio napisati i neki vodič za politiranje sa voskom ali nikako da to stigne na red.Činjenica je da pri pravljenju te smjese treba čovjek biti oprezan jer je to skoro pa bomba zbog zapaljivosti materijala. Inače se to recimo to tako kuha na pari. U jednu posudu se stavi voda, druga posuda ide u vodu i onda u tu drugu posudu sastojci.
Ovo mi ne bi bila zamijena za šelak jer je ovo sasvim nešto drugačije ali me zanima baš kako to izgleda. Terpentina ima za kupiti kod Juričeka samo nisam se nigdje raspitivao za vosak.

P.S.
Evo te teme u voštanom politiranju http://www.stolarskaradionica.com/forum ... hp?id=1276
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Sri stu 20, 2013 10:38 pm

Kaze na linku koji si dao da se koristi na drvetu koji ima izrazene pore hrast jasen i slicna, vosak popunjava pore u drvetu. Ako ne mozete naci pcelinji vosak , javite , imam jos nesto.
micro

PostPostao/la tubeman » Sri stu 20, 2013 11:02 pm

Kada se potroši barem par kila voska onda se (možda) mogu pisati vodiči :)
Prepričavanje linkova možda nije najbolja opcija.
Ja bih se usudio tu i tamo prepričati koje vlastito skromno iskustvo, ali sam daleko od ozbiljnog dijeljenja savjeta unatoč dosta posnifanog voska :) :)
Inače, toga ima dosta i kod nas, jedino što kvalitetna roba obično nije jeftina.

Na slici dolje je par primjera voskova povezanih s pčelama koje koristim, koje sam na brzaka skinuo s police.
Ima ih još ali nije stalo :) :)
Raspon cijena im je od 20-300 kn po pakiranju.
Slika

Inače, voskovi se mogu relativno jednostavno tonirati.
Najjednotavnije je prije opaliti kakvu laganu lazuru. Dalje je lako.

No, da ne zagadimo temu.
Zvučnici lijepo izgledaju i vjerujem da isto tako sviraju :)
.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Zmajz » Čet stu 21, 2013 12:27 am

I anašnji Tannoyi se isporučuju furnirani i uz njih dobiješdvije kocke voska, pa ako želiš izvoli sam. Mislim da ima opcija da ti oni to naprave, ali onda dođu još koju tisućicu više. Baš sam nedavno bio kod frenda na slušanju novih Tannoya, isto ih je dobio nevoskane, iako su koštali kakvih 20ak-30ak tisućica (isti model je bio u šerijatonu, također nenavošten).
Zmajz

PostPostao/la gilhooley » Čet stu 21, 2013 7:17 am

Upravo to sam i htio postići...lagano mastan dojam drva, duboka struktura i ljepota prirodnog drva. Tannoy isporučuje uz Prestige seriju male kutijice s voskom, vjerujem da je to poprilična sreća kad vlasnik kutija koje same koštaju kao osrednji auto, na sred dnevnog boravka opali s krpom mazat po Kensingtonu ili Canterbury-ju.

Za Westminstera se treba uzet godišnji odmor... :D

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Zmajz » Čet stu 21, 2013 10:29 am

Da, samo 99,9% vlasnika nikada ne navošti svoje zvučnike.
Vjerojatno se boje da će im smanjiti vrijednost prilikom prodaje, kao upotrebljavani su...
Zmajz

PostPostao/la tom_hifi » Čet stu 21, 2013 10:31 am

Tog Westminstera bih volio čuti :) Slušao sam u Sheratonu one nove Tannoye, no, nisam ostao preoduševljen. Trebalo bi to čuti u malo kontroliranijim uvjetima. :whistle:
tom_hifi

PostPostao/la gilhooley » Čet stu 21, 2013 9:47 pm

Ne znam za Westminstera, ali moj slijedeći task do smrti jest Canterbury.

Njega ću si nabaviti, makar morao prodati i dušu i tijelo... :o

No za sad priključih ove svoje na Excalibura, i za razliku od sobe di su prvotno svirali, sad sviraju u većem prostoru.

Bas izuzetan, vokal Lise Stansfield fino mazi uho.

Ne znam za vas ljudi moji, ali meni su sad žene i klopa u drugom planu...

Gil
Haba, haba, haba...
gilhooley

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici