s@ki napisao:ujutro će osvanuti post " napravio sam jedno testno 50W pojačalo, radi odlično"
Ne, trenutno radim na šasiji za jedan puno veći projekt, ali o tome će možda biti naknadno riječi!
s@ki napisao:ujutro će osvanuti post " napravio sam jedno testno 50W pojačalo, radi odlično"
davorin napisao:Sada sam ih proračunao za snagu od 50W (na 40Hz) i primarnuimpedanciju od Raa=1,5kOhma, a sekundarne su 4-8-16 Ohma sa izvodima.
s@ki napisao:opet smo krenuli u rezanje xy radi uštede?
bez ljutnje svima, no radije stat na loptu i skupljat krznene živine nego forsat nešto što se ne može.
Da nebi ispalo s visoka: i sam sam to napravio kad mi je polovica ostala bez posla pa čekam bolje dane. hebiga
audio kutak napisao:Imam pitanje za znalce jer ja ne znam: ako na to cijevno pojačalo (ili neko drugo) spojimo tvorničke zvučnike na kojima piše da im je impedanca
od 4 - 8 ohma na koni se onda oni izvod trafoa spajaju; na 4 ili na 8 ohma?
audio kutak napisao:s@ki napisao:opet smo krenuli u rezanje xy radi uštede?
bez ljutnje svima, no radije stat na loptu i skupljat krznene živine nego forsat nešto što se ne može.
Da nebi ispalo s visoka: i sam sam to napravio kad mi je polovica ostala bez posla pa čekam bolje dane. hebiga
Zašto bi to bilo rezanje? Mislio sam na jednostavnost, da ne kompliciramo...
Koliko vidim, mnogi imaju zvučnike kao 8 ohm koji realno padaju na 6 ohm ili manje.... dosta njih u samogradnji prilagođava
zvučnike za impedancu 6 ohm, da bolje paše... čak mi je i tubeman predložio da namotamo samo 6 ohm izvod za moj projekt...
Imam pitanje za znalce jer ja ne znam: ako na to cijevno pojačalo (ili neko drugo) spojimo tvorničke zvučnike na kojima piše da im je impedanca
od 4 - 8 ohma na koni se onda oni izvod trafoa spajaju; na 4 ili na 8 ohma?

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju