NOVO U ZBIRCI

Re: NOVO U ZBIRCI

PostPostao/la Fantocci » Pon pro 15, 2025 2:34 pm

Neko bio na sajmu ploća jučer?
2025-12-14_16-47-00-719.jpg

2025-12-14_16-47-03-379.jpg

Na kraju sam uzeo dvije nove i jednu rabljenu. Cijene rabljenih su im previsoke.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Fantocci

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon pro 15, 2025 4:19 pm

Di na sajmu ploča? Ha čuj, po sajmovima zadnjih godina polovne ploče i nisu jeftine. Pitanje je i na kojoj je lokaciji sajam,koliko je "poznat" i sl. Sve to utječe na cijenu ploča.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Fantocci » Pon pro 15, 2025 7:53 pm

U ZG je bio.
Baš slušam Pretenderse Learning to crawl od jučerašnje kupnje. Odlična snimka i muzika, na prozirnom vinilu. Baš uživam.
Fantocci

PostPostao/la Edison » Pon pro 15, 2025 10:53 pm

Posjetim sajmove u Rijeci, a bio sam jednom i u Brtonigli. Ponekad sto kupim, ali zadnje vrijeme znam obic sajam i vratit se praznih ruku. Ploca uvijek ima, i novih i rabljenih. No, cijene su im previsoke. Cesto rabljena zna biti skuplja od iste takve nove... :(
Zna biti i rabljenih ploca po nizoj cijeni, ali najcesce te nisu za stavit na imalo ozbiljniji gramofon... ostecene, izgrebane.
Najcesce kupujem dobre i povoljne rabljene ploce od prijatelja i u antikvarijatu.
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon pro 15, 2025 11:01 pm

Ja znam svratiti do Jakuševca. Ima zna biti dosta ploča što kod baš onih koji ih prodaju što kod cigana koji imaju sve i svašta. Baš sam prošli puta kupio za nekih 15€ valjda 5 ploča kojima samo treba pranje, omoti su u baš ne najboljem stanju,ali ploče su jako dobre.
Khadgar2007

PostPostao/la Fantocci » Uto pro 16, 2025 9:15 am

Ja iz principa ne dajem za rabljenu ploću više od pola cijene nove. Tako da oni, koji prodaju rabljene sa cijenama od 30-40€ pa i više mogu slobodno zaboravit na moje euriče. Neka to kupuju hipsteri ili fanatici ali od njih se neće oporaviti...

Kad ja stavim neku stvar na buvljak (ne ploće, bilo što) obično postavim cijenu pola novog, pa iako stvar izgleda mint. I to se onda kad-tad proda. Ne može za ploće biti druga priča, osobito u ovo doba, kad ionako mogu sve dobiti na CD ili Spotify a kod rabljenih će uvijek biti više pucketanja.
Znam da nije isto kao kad uzmeš ploću u ruke ali svejedno, ipak nisam toliko opsjednut vinilom da bacam novac okolo. Na kraju krajeva, slušam muziku a ne medij.
Fantocci

PostPostao/la daluka » Uto pro 16, 2025 1:27 pm

Fantocci napisao:Ja iz principa ne dajem za rabljenu ploću više od pola cijene nove. Tako da oni, koji prodaju rabljene sa cijenama od 30-40€ pa i više ... .

Nedavmo je bil nekakav sajam "antikviteta" (svega samo ne antikviteta) u Bjelovaru. LP EKV 120 €, Parni valjak 80 €, Prljavo kazalište 65 € ..., pitam prodavača jel ide i gramofon uz to, samo ča ni skočil na mene.
U nedjelju na Jakuševcu za 6 LP Lidije Percan 15 €, odlično stanje bez ogrebotina u najlonu i tu ima bolesnika koji drže nebulozne cijene.
daluka

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon pro 22, 2025 12:36 pm

Evo i ova godina je završena. Nabavljeno ukupno možda 10tak ploča,a ovih par na slici u zadnjih mjesec dana. Polovne na jakuševcu doslovce za par eurića. Omoti u stanju kakvima jesu, ali ploče su ako se izuzme prašina/prljavština u odličnom stanju.

vinil.jpg

Jedino sada stvarno trebam nabaviti neki UZV perač ploča jer imam dosta takvih prljavih da nema šanse da ih stavim pod vulgaris shure zvučnicu koja i nije nešto posebno.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Zden » Pon pro 22, 2025 3:55 pm

Khadgar2007 napisao:Evo i ova godina je završena. Nabavljeno ukupno možda 10tak ploča,a ovih par na slici u zadnjih mjesec dana. Polovne na jakuševcu doslovce za par eurića. Omoti u stanju kakvima jesu, ali ploče su ako se izuzme prašina/prljavština u odličnom stanju.

vinil.jpg

Jedino sada stvarno trebam nabaviti neki UZV perač ploča jer imam dosta takvih prljavih da nema šanse da ih stavim pod vulgaris shure zvučnicu koja i nije nešto posebno.

Sumnjam da će ikakav čistač pa i UV oprati te ploče s Jakuševca !!
Zden

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri pro 24, 2025 12:05 pm

PA UZV opere svašta, tako da ne sumnjam da će oprati i te.Poznanik si je u DIY UZV kadicu dodao i par karbonskih četkica tako da i četkice pokupe dosta toga. Inače imaš hrpu ploča koje su i iznutra u savršenom stanju i skoro bez vidljive prljavštine jer ih vjerojatno nitko nije uopće slušao,a omoti su baš loši.
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostalo