Moje iskustvo sa dotičnim gramofonom je da ga nisam taknuo, a kamoli zavrtio nekih skoro 30. let, kupio ga potpuno novog '92 u RIZ Đurđevac i stajao godinama. Kad me uhvatila nostalgija krenuo da završim poduhvat i da konačno nabavim Phono koji mi je nedostajao da ga čujem, a tu mi je kolega AK pomogao u nabavi istog, kojim mu se ovim putem ponovno zahvaljujem. Sada ga mjesečno ponekad zavrtim samo rukom da nije na mjestu i da malo remen pomaknem, za druge radove nije bilo potrebe, a nakon što sam uspio pronaći G točku na pitchu stvarno mirno radi.
Što se remenja tiče pokušaj u Elmatisu ili Tevetronu, možda imaju nešto kvalitetnije. Uzimam i ja remenje sa AE ali nije baš svako dobro. Za C64 Datassette sam uzimao remenje raznih veličina i tek od drugog trgovca mi se potrefila kvaliteta i veličina, usput i debljina je bila ključni faktor.
Svoj originalni remen koji je bio gore stavio sam u glicerin na nekoliko dana da ga malo smekša, ne znam da li je pomoglo ali svakako nije odmoglo jer gram fino vrti, ali mislim da je ono ulje stavljeno u čahuru najviše doprinijelo stabilnoj vrtnji, dolje je ostao samo neki talog pa dobro da sam to sredio sa Castrol 5W-40. Imam i jedan novi originalni rezervni kojeg sam tek naknadno našao ali njega čuvam ako mi zatreba.
Uglavnom sretno sa radovima, nadam se da ćeš uspjeti otkloniti kvar.