Edison napisao:audio kutak napisao:naime, ja razmišljam da stavim pot na ulaze svog Studio pojačala upravo za takve izvore sa velikim izlazom...
isprobao sam na forumskom preampu 2 cd plejera, tuner i kazetdek i sve je preglasno kada se odvrne sa 7 na 8 h na potu...
jel mi može tko preporučiti za STUDIO koju vrijednost moram staviti a da ne nagrdim zvuk?
Ljudi, nemojte silovati pojacala nabijajuci im na ulaz pretpojacala koja im ne trebaju. I Kutak i cappuccino imaju takav slucaj. Pretpojacalo je potrebno kad treba pojacati ulazni signal. Ako izlazno pojacalo moze postici punu snagu bez predpojacanja ulaznog signala, pretpojacalo, a i buffer, samo mu smetaju. Izvori signala imaju izlaznu impedanciju od oko 1k, ili nizu. Izlazna pojacala ulaznu impedanciju od 10k, ili visu. Znaci dovoljan je pot od 10k na ulazu pojacala, i problem rijesen. Ako se bas mora "nabiti" cijev na ulaz, u tom slucaju radje buffer, nego pretpojacalo...
Meni se osobnu više sviđa zvuk kad je isprid pojačala buffer ili predpojačalo, ovisno o potribama. Kad je pot isprid stalno se minja izlazni otpor ovisno o položaju volumena, malo se minja karakter u ovisnosti na postavljen položaj volumen pota. Šta izlaz ima veću ulaznu i šta je pot manji to je manje izraženo. Ja na 22k nebi iša na pasivu 10k, kad je bal nek je s maskama
Neka triodica, pojačalo je PP, pa da mu da malo parnoga harmonika,
Ima san Leach pojačalo, i konkretno kod njega je optimalno bilo preamp sa 3x gain. Leach triba za punu snagu na izlazu, 5Vp_p na ulazu.
Slažen se da ne triba pritirivat, kod DIY imaš prliku poštelat baš kolko tribaš. Najbolje je stavit mrvicu veći gain radi nekih tiho snimljenih albuma.