Pojačalo za slušalice, HA5000

Re: Pojačalo za slušalice, HA5000

PostPostao/la grunf » Pon pro 21, 2020 9:01 pm

edisone, imaš i ovaj integrirac, dosta ga hvale, mislim da isto ima nekakv kit s duplim regulatorima na istoj pločici, karakteristike iz PDF-a su odlične, CFA ab klasa
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Edison » Pon pro 21, 2020 10:13 pm

grunf napisao:edisone, imaš i ovaj integrirac, dosta ga hvale, mislim da isto ima nekakv kit s duplim regulatorima na istoj pločici, karakteristike iz PDF-a su odlične, CFA ab klasa

Znam za taj chip, grunfe. Stovise, imam to pojacalce slozeno u slicnoj aluminijskoj kadici kao i ovo. Ne stavljam na forum bas sve sto napravim... ;) Sutra mogu staviti koju fotografiju.

To pojacalo je vrlo kvalitetno. Karakteristike iz datasheeta su odlicne, a tako i svira u praksi. Nesto je jednostavnije za slozit od ovoga. Bas prije par dana sam zikiju predlozio da si to slozi i tako rijesi problem pojacala za slusalice.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la dadod » Pon pro 21, 2020 11:31 pm

Edison napisao:
grunf napisao:edisone, imaš i ovaj integrirac, dosta ga hvale, mislim da isto ima nekakv kit s duplim regulatorima na istoj pločici, karakteristike iz PDF-a su odlične, CFA ab klasa

Znam za taj chip, grunfe. Stovise, imam to pojacalce slozeno u slicnoj aluminijskoj kadici kao i ovo. Ne stavljam na forum bas sve sto napravim... ;) Sutra mogu staviti koju fotografiju.

To pojacalo je vrlo kvalitetno. Karakteristike iz datasheeta su odlicne, a tako i svira u praksi. Nesto je jednostavnije za slozit od ovoga. Bas prije par dana sam zikiju predlozio da si to slozi i tako rijesi problem pojacala za slusalice.

Imam i ja taj chip u jednom starom pretpojacalu dok sam jos radio samo po tudjim idejama. :oops:
dadod

PostPostao/la Edison » Uto pro 22, 2020 11:33 am

Evo ga... ;)

HA-5985.jpg

HA-5986.jpg

A ovdje je paralelno s ovim pojacalom iz teme...

HA-5989.jpg

HA-5991.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la grunf » Uto pro 22, 2020 12:08 pm

imaš ti tog na izvoz :D
grunf

PostPostao/la ziki » Uto pro 22, 2020 12:42 pm

Ključno pitanje. Koji bolje radi?
ziki

PostPostao/la Edison » Uto pro 22, 2020 1:16 pm

ziki napisao:Ključno pitanje. Koji bolje radi?

Tesko je reci... Ovaj novi se usvirava, jucer je odradio 14 sati bez prekida, danas ponavlja. Potrebno je neko vrijeme rada dok se sve "opusti" i sjedne kako treba. Tek tad se moze reci kako zaista radi.

Oba pojacala su odlicna na mjerenjima, oba imaju odlicne tehnicke karakteristike, oba tako i sviraju. A onda dosta ovisi i o sluslicama (njihovoj impedanciji) i osobnom ukusu slusatelja. Nek' se novo pojacalo propisno usvira i onda ih mogu usporediti pa napisati zakljucak. Razlika sigurno nece biti velika. Oba su dobra.

Pojacalo za slusalice i odredjene slusalice bi trebalo gledati kao "jedan uredjaj". Nema pojacala koje je dobro za sve slusalice, a pogotovo slusalica koje mogu ici bas na svako pojacalao i dati dobar rezultat. Neke stvari oko impedancija, struja i pojacanja su poznata, i zna se koliko cega za sto treba, ali na kraju treba poslusati. No ako uzmemo dobre slusalice iz nekog srednjeg cjenovnog razreda i u startu ne pogrijesimo s izborom pojacala, dobre su sanse da ce zajedno dobro zasvirati.
Edison

PostPostao/la ziki » Uto pro 22, 2020 2:33 pm

Imam nekoliko komada slušalica pa mi je to zanimljivo.
ziki

PostPostao/la grunf » Sri pro 23, 2020 11:06 am

ziki napisao:Imam nekoliko komada slušalica pa mi je to zanimljivo.

možeš složiti i s lampama ,recimo 6N6 ili ECC88( za visokoomske) u spoju WCF-a
grunf

PostPostao/la Edison » Sri pro 23, 2020 12:41 pm

grunf napisao:možeš složiti i s lampama ,recimo 6N6 ili ECC88( za visokoomske) u spoju WCF-a

Da. Za 300 ohmske i 600 ohmske sluslice je vjerojatno bolje ici na cjevno pojacalao. Za sve ispod 200 Ohma bolje je ici na tranzistorsko. No, uvijek ima iznimki. Da se cjevno pojacalo napraviti i za niskohmske slusalice, ali nije lako bez izlaznih transformatora, a onda stvar postaje skupa i uglavnom neisplativa...
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika