Edison napisao:Taj W 100 S je u biti srednjetonac. Uz pomoc kutije se protegne i na donju stranu, ali da ce odsvirati 35 Hz

Dovoljno basa iz samih tih zvucnika nece biti, ali ako slusas tise mozda moze proci...
tom_hifi napisao:I računaj da su prilično neefikasni. 81dB ... Obzirom da W100S ima rezonantnu frekv. 63Hz, sumnjam da ćeš uživati u nekom vrlo dubokom bassu. Nije da te obeshrabrujem, ali da znaš otprilike.
Ma ne ocekujem neki bas da rusi zidove ni ista slicno, nego ono cisto da ga ima i u nizim frekv i tisoj i srednjoj glasnoci, da onda ne moram koristiti sub. Pretpostavljam da kad se pojaca malo glasnije da ce biti izoblicenja koja bi se mozda smanjila ako srezem frekv na 100hz? i donji dio ostavim za sub preko opcija na reciveru.
s@ki napisao:Nekako sam sklon mišljenju da imaš previše zvučnika

18m2 možeš i kvalitetnim malim zvučnicima napuniti ali u vidu micanja suba itd itd floor standeri su bolja varijanta.
...
Koji cjenovni razred tih kutija uopće? Vidim da je kit sa Topas cca 7500kn(okl tvoj je light) dok je "skuplji clou" 1500kn ?!
...
U ovom slučaju ti je visokotonac recimo najmanje osjetljiv na takve promjene dok ćeš izborom drugog basa/midbasa zapravo vrlo lako smrdat kutiju

Je 18m2, ali je spojena s jos 12m2 s prolazom duplo vecim od vrata tako da je to nesto izmedu tako da neznam da li to mogu bookshelf odraditi bez suba, mozda neki skuplji i mogu?
Cijenovni rang obuhvaca ove jeftinije samogradnje od visatona ili mozda nesto sa westrom provjereno ili sl.
Sto se tice ovo za visokotonca, da je njega najlakse zamijeniti, to sam i ja pretpostavio pa mozda netko ima ideju mozda ici i na nekog monacor(dt254 svi hvale, na njusci bio par polovnih 350kn)?
Istina je ovo da imam previse zvucnika, ali ja bi rekao i premalo zvuka, a previse buke.
Ove zadnje i centar mogu i ugasiti s opcijom A/A+B a i osjetljovost se moze namjestiti bar malo na reciveru i koristiti ih samo za filmove i sl.
Khadgar2007 napisao:Ja sam imao Alto Line II(imaju dva w130 za midbas te isti visokotonac), odmah mogu reći da bez neke prepravke skretnice ili igranja sa punjenjem kutije i dosta proba nećeš se puno usrećiti. Meni je to zvučalo dosta muljavo po cijelom spektru i nikako mi te kutije nisu sjele.
hvala za informaciju, cuo sam vec slicnu informaciju cini mi se na susjednom forumu za te kutije
Ako ti nije problem reci nesto o tom visokotoncu bio bih ti zahvalan.
Zmajz napisao:Kao prvo, gospoda prije mene nisu (koliko znam) čuli Topas ni u jednoj varijanti, pa teoretiziraju pred praznike. Ja sam napravio i preslušao dva para Topas-a, skuplju varijantu, i nemam ni najmanje razloga da mislim da bi Light verzija bila puno lošija. Znajući dizajnera (B. Timermann) kroz njegove uradke gotovo bez razmišljanja bih radio njegov projekt koji mi se dopadne. Drugo, Visaton drajveri su vrlo visoke kvalitete i tu nemaš brige. Hoće li ovaj zvučnik svirati 30ak Hz nije ni bitno, uzmi u obzir da je najniža frekvencija koju proizvede bas gitara 42Hz, a FM i tako neide niže. Popularna muzika netreba te dubine, a kako si rekao ne slušaš glasno pa će ti TL svirati i doljnje oktave sasvim pristojno.
Topas je vrlo dobar koncept i nemožeš pogriješiti.
...
Evo drago mi je da se netko tko je i napravio makar i skuplje topase javio.
Znam da su ovi dosta slabija verzija, ali mogu se nadograditi, a da je i dalje sve provjereno, a ako ne uvijek se mogu preseliti negdje ili iskoristiti drivere neki bookshelf npr. za Ariu light ili sl.
Sto se tice zvuka ne bih htio da je previse tanak, svijetao jer mi se ova yamaha cini da ima dosta otvoreniji zvuk, a takvi su i ovi zvucnici od sony-a isto malo otvoreniji.
Neke specijalne detalje, ogroman bas i glasno slusanje ne ocekujem.
ilimzn napisao:Specifikacija je na 35Hz -6dB sto je sasvim moguce u sobi velicine 15-30 kvadrata. Problem ce prije biti ogranicena maksimalna glasnoca, no to vise ovisi o 'zivotnom stilu' slusatelja. Po specifikaciji je sasvim dosta za kucne uvjete. Za party nije.
Znam da za party nije, to ce mozda biti neki drugi projekt

Hvala na savjetima i podrsci

i ispricavam se na duzem postu, ali imam ja jos nekih pitanja za rijesiti.
1. Zasto visaton zna koristiti drivere razlicite omaze u projektima?
npr alto I/II 4ohm bas, 8ohm visokotonac.(zanima me jer cesto netko od pocetnika pita jel moze kombinirati 4 i 8ohma i odgovor je odmah ne, a u projektima ima i toga)
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... ction.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank
2. Ako mijenjam visokotonac iz projekta to onda ne utjece na kutiju, nego samo na skretnicu? Mozda da samo promijenim visokotonce i mozda skretnicu?
3.Koja je razlika osim 1kn izmedu W 100 S 8 ohm i W 100 SC 8 ohm, cisto ako netko zna ima li kakve razlike u koristi ovog skupljeg, mozda je noviji, poboljsan?
4.Koliko je uopce kvalitetna ova yamaha v357, tj. jel se isplati uzeti neki dac, npr hrt streamer da se izbjegne njen dac?
5.Skretnica - mislim se drzati onog sto pise, ali mogu li ove elko zamijeniti s nekim kvalitetnijim(MKT?),ima li razlike, 0.6mm i 1mm zavojnice su ok?
6. Koliko sony dvd utjece na kvalitetu zvuka (ili da napravim jos veci kontrast zasto je potreban skuplji cd player ako je cd zapis digitalan a jedina konverzija se dogada u dac-u, npr vivax dvd s dac-om ili preko optike vs kvalitetan cd player)
Nasao sam negdje da optika zna biti lose izvedena i da ima nesto kao distorziju, mozda je bolje onda spojiti preko S/PDIF cincha na neki DAC ili na ovu yamahu.
-ovo zadnje pitanje je vec malo OT i mozda bih ga trebao na drugom mjestu pitati, ali dio mi je izvora zvuka za ove zvucnike pa ako netko zna nesto o tome bio bih zahvalan, inace ova gornja pitanja su mi bitnija.