jos jednu stvar bi napomenuo kod izrade ovakvog tipa kutije...
hajde ja bi i stranice napravio malo debljima s valovima...
ali ono sto je bitnije
cini mi se da je on stavljao male drvene trnove...
ja bi stavljao duze vodilice...jer moze doci do klizanje...dobro mozda nece ako je ljepio sloj po sloj...sto opet uzima vremena, jer moras cekati da se jedan osusi...pa ti to traje i traje...
a cini mi se (na drugim fotkama) da mi je malo pobjeglo, kad se gleda vertikala rubova..nista strasno..ali ti zadaje dodatni posao...
uglavnom, kod ovakvog tipa slaganja/ljepljenja je relativan problem klizanje lamela...odmicanje...ljevo/desno...
kad se natracka ljepilo i stavi lama na lamu, te se jos pritegne stegama, lamele proplesu jer je ljepilo klizavo...
zato imaju vodilice...
medjutim lamele nisu dovolno debele i one se mogu malo izvitoperiti...iskriviti...
ja sam osim, vodilica, koristio i male brokvice, koje su glumili trnove...zabio bi nekoliko brokvica, kljestima otkinuo glavi, tako bi dobio ostar vrh, te pritisnuo lamu...
na taj sam nacin sprijecio bjezanje...doduse ja sam imao i vece duzine...
ako ti pocne bjezati, ili se uz to jos malo izvitoperi, pocinjes dobijati i unutarnje napone u materijijalu...
hajde to vjerojatno nije toliko problem s sperplocom, ali kod medijapana bi mogao biti jer se javljaju unutarnja opterecenja i prvo sto ce popustiti je njaslabija karika...a to nije na spoju dvije ploce vec unutar samog MDF...
plus ako ti sve to proplese onda treba dovesti i u red...brusenjem...veselje...
ja sam imao brusenja, ne jer su mi proplesale lame, vec zato sto mi je prilikom obrade na CNC, noz CNC nosio, rezao pod kutem...rezovi nisu bili pod 90*, vec nesto manji...
na prvu se nije vidjelo,ali kad ih zaljepis 10tak komada onda se vidi ''zubasta'' konstrukcija

svasta sam ja ovdje nadrobio...nije ni cudo s obzirom da imam fibru...