RED ALERT !!!!!!

Re: RED ALERT !!!!!!

PostPostao/la audio kutak » Sub stu 15, 2014 5:00 pm

yoke napisao:ja se smatram power userom
svaki put kad idem upalti komp moram stisnuti POWER tipku
cak sam toliko power da na tipki ni ne pise power !!!

dobra!!

meni tipka power ni ne treba, komp mi radi 24 h dnevno, sam ode spavati i ja ga probudim po potrebi i odvedem
u šetnju, nahranim... :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Sub stu 15, 2014 5:18 pm

...prosjecni ljudi koji koriste komp vecinom zaseru isti kroz par mjeseci jer klikaju OK na svaku, bez procitanog teksta (i maknute ponudjene kvacice)...
...prosjecni ljudi koji koriste komp vecinom zaseru isti kroz par mjeseci jer instaliravaju svaki kk koji se pojavi "da vide kako to radi"... a onda,
... prosjecni ljudi uglavnom vriste da im ne radi kako treba jer - pogadjajmo - imaju 99% piratski software... kad me nazovu "iz neke firme" i krenu kukat kako im je "sve crklo" - i corel, i quark xpress ( ;) ) a na kraju ni Nero nece przit, sto reci... i kakvu porugu posrati :? ... a nemaju instalaciju, to je bio radio onaj jedan od prije, pa nije ostavio cede u ladici... pa bi sad valjalo nabavit "noviju verziju" :lol: :lol:

osobno, nemam nista protiv da koristi sto tko hoce, ali stalna nakenjavanja (koja slusam godinama) da linux radi super, a win samo yebu macku mater, nikako da prestanu... a onda se pojavi jos i guru, koji je za svoj vlastiti zayebani hardware "morao sam napisati driver za linux" i nabaci upravo ono sto Tubeman rece - zasto ne bi cijela firma presla na linux :lol: :lol: :angelic-halo: ... jerbo On ima sve to podeseno kod sebe (u obrtu sa jednom osobom) i - nevidjeno, na ruke citano - radi bez frke... samo povremeno ponesto podesi 8-)

osobno mk2, instalirao sam w7 (nekakva prva stabilna verzija ne-kupljene provenijencije) cim se pojavila, ne znam tocno godinu, a kupio ga namjerno nisam jer sam dvije godine prije zakljucio da treba kupit OS i kupio - jebiga, Vistu :lol: :lol: ... taj W7 je jos uvijek ziv i zdrav na jednom od strojeva koji koristim svakodnevno, a promijenjena mu je "naživo" dva puta maticna, proc i pripadajuca memorija, i dva ili tri puta graficka (ATI)... bez reinstalacija (ljenost, gadljivost, navika, u postolara najgore cipele i tako to), i sve sto se od gadarija dogadjalo je vise manje rusenje (loseg) drivera za ATI... ostatak sustava puj pik ne vazi - radi bez stucanja.

Kutak - promasio si ceo fudbal sa onim da Linux sve vise dolazi na kompovima jerbo se probija... ne - stvar je vrlo marketinske prirode, jer (ot)kada su postrozeni zakoni i uvedene kazne, laptop ili stacionarni komp u prosjecnoj trgovini vise ne mozes "na prvu" kupiti sa ponudjenim piratskim win (na drugu ili malo nagovaranja trgovca naravno mozes jos uvijek) a kada prosjecni kupac cuje da na kompu Nema Nista (sa velikim nista), tu vec uleti zabrinuce oko ostatka troskova koji ga cekaju, a vec kupuje preskup stroj za 2799,99 sa PDV-om. E tu se trgovci domislise, pa instaliraju legalni, besplatni, svima dostupni Linux... koji onda nakon prvog paljenja svejedno izazove gnjev kupca jerbo nije bas ono sto je ocekivao :lol: :lol: :doh: ... jer kad vec kupujes takav stroj, pa ti jos ponude Win za 100ak € vise, odma se odusevis... a ovako odes van iz trgovine blago u cudu, a tek poslije shvatis da si ipak posevljen, makar samo povrsinski...

a najbolje od svega je kad se digne dreka da na novom kompu nema vord i ekscel, da di je to, i cudom se nacuditi ne mogu, kako to ne dolazi sa win... a bas su mislili i receno im je da ima "sve"...

a sad idem grintat kako ne mogu namjestit da mi radi LPT port na jednom racunalu za stari IBM-ov laser printer koji ima i mreznu karticu ali ja bi htio da se "vide" preko serijskog porta koji sam replicirao interfaceom sa USB-a (1.1), i to me toliko zdere da cu se vratit na CP/M i Dbase III, Manitua mi.

/edit -

nije mi se nikad do sada desilo da mi je nestala mapa niti file.
dogodilo mi se da se "izgubi" HDD (dodatni) ali to je rijesila zakrpa koja je izdana vrlo, vrlo brzo...
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Sub stu 15, 2014 5:30 pm

audio kutak napisao:-dali vam se na 7 ili 8 desilo da vam jednostavno nestane mapa sa dokumentima i sami dokumenti (ona difoltna)?

Nije se desilo, a i sto bi? :think:

Ali mogu to "jednostavno" pobrisati, ali zasto bih? :think: ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Sub stu 15, 2014 6:27 pm

Da se malo ubacim!
Koristim Windows-e od verzije 2.0 (pa redom 3.0, 3.1, 3.11, win95, win98, Win2000, WinMIL., WinXP, Vista i trenutno Win7-64 i mogu reći da niti sa jednim operativnim sistemom nisam imao ozbiljnijih problema. Koristim uglavnom (vrlo rijetki izuzetci!) plaćene, regisrirane, legalne i od Microsoft-a podržavane verzije, a nastojao sam i da pripadajući dodatni i potrebni softver bude legalan. Koristio sam stalno u početku i besplatni Star-office, a kad je postao komercijalan prešao sam na Open-Office, a i ostatak uslužnih programa sam kupovao i/ili koristio po jednakim principima (kao registrirani korisnik kod autora programa).
Nisam imao nikakvih problema niti sa spominjanom Vistom!
Nasuprot tome imam prijatelja koji još od Win3.1 uopće ne koristi Windows-e i jednako tako nema ozbiljnijih problema (SCO-Unix i Debian).
Dakle svi problemi se svode na korisnika( :mrgreen: ), ili "nedostatak sportske sreće", "stogodišnje prokletstvo", "čini", "uroke", "nesretna zvijezda/horoskop", itd.! :lol:
davorin

PostPostao/la audio kutak » Sub stu 15, 2014 6:44 pm

ne to edisone.... stvar je u tome da je u dosta korisnika nestala difoltna mapa sa dokumentima! jednostavno nestala
sa svim njihovim dokumentima! Naravno, bila je i zakrpa za to pa je riješeno. To na xp nije nikad bilo... to također
govori da je 7-ica napisana nabrzaka... kao i 8-ica... Sjetite se samo kada je došao servisni paket za 7-icu...

Volim linux mint jer me svaki put lijepo iznenadi kad ga upalim... dole desno mi bude mali štit sa kvačicom, otvorim ga i on potegne
sve nove verzije za kernel, programe, drivere i to radi u pozadini, ne opterećuje računalo i ne traži restart.... divota... mogu to
podesiti i automatski ali neću, volim imati kontrolu nad računalom....

kod windowsa nemate potpunu kontrolu nad računalom jer MS neda svoj kod van drugima i što mislite koliko procesa se odvija
u pozadini windowsa bez vašeg znanja? Moram napomenuti da ti procesi nisu vidljivi! Znate li da se vaše računalo svaki put
kad ga upalite, ama baš svaki put, javi bazi u Microsoftu i kaže: bok mama, ja sam dobro, radio sam to i to?!

ja jednostavno svakodnevni posao, traženje, dopisivanje, forum, snimanja, bekap i ostalo, odradim na linuxu...
što ne mogu restartam pa u win.. ali je to rijetko... ;)

davorine, ja sam odrastao uz dos i uz komandnu liniju... mogu reći da ne ulazim u to kaj korisnik od softvera ima instalirano
na stroju jer ja jednostavno stavim drugi disk, napravim čistu instalaciju, drivere i onda testiram stroj i prema tome se ravnam
glede problema korisnika... teško je u šumi kvarova naći pravi kvar...

s druge strane, i ja sam iznenađen što mnogi ljudi pljuju po visti... ali ja nisam imao sa njom velikih problema, svega par sitnica...
ali postavljam pitanje zašto onda MS nije "brusio" vistu nego je brže bolje izbacio 7-icu? Očito nešto nije valjalo... Zna se
zašto je ubrzo izdao i 8-icu ;)

po iznesenom ispada da su win 7 i 8 gotovo savršeni? to je meni kao dobar vic! Svaka čast pojedincima koji nemaju problema sa
windowsima... kao što rekoh prije, najlakše je kriviti drivere, korisnika....

neću više jer će netko pomisliti da me plaćaju da hvalim linux :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tubeman » Sub stu 15, 2014 8:17 pm

@AK
Baš me zanima što bi radio s izvornim kodovima i da ih dobiješ ? :) :) :)
Znaš li uopće o kojoj količini i vrsti koda se radi?

(dalje nije za AK :) )

Ako je tko odrastao ud komandnu liniju onda mogu slobodno reči da sam to ja :)
Dugo sam ju branio, kao i tekst orijentirane programske alate (cobol, fortran, c i asembler - te sam savladao još na PDP11 i VAX VMS računalima), pa preko raznih CP/m i Unix računala do PCa (Clipper, C, Basic).

Zašto?
Zato jer su radili obrambeni mehanizmi zbog jako puno vrlo ozbiljnog i kompleksnog softvera koji sam na taj način napisao (upravljanje proizvodnjom u VIKU - proizvodnja cipela, automatizacija procesa u valionici pilića u KOKI, optimizaciji i i doziranju smjesa na silosima, Upravljanje i kontrola velikoh mosnih vaga itd itd itd....
Jasno da onda vlada otpor prema novom jer ću "brže nakljucati neku komandu nego se zahebavatio i naškljocavati mišem" :)
Koja zabluda!!
Kada sam prešao na vizualne alate sve komandne linije su brzo zaboravljene.
Danas, kada treba nešto promijeniti u nekim od takvih programa koji se još vrte (nakon 25 godina :) ) mi je muka i sam se sebi čudim kako sam to uopće radio.

Tako je i s vizualnim operativnim sustavima.
Ogromna stvar i napredak pojavom Windowsa je što je omogućeno ogromnom broju ljudi (bez bijelih kuta) s druge strane staklenog zida (računskih centara) jednostavno korištenje računala. Od ovog glupog drbanja po internetu pa do programiranja na nekom od nivoa.
I mora se priznati da je MS tu imao povijesnu ulogu.
Imam negdje na DVIJE DISKETE Windowse 1.0 koje nisu ništa drugo nego vizualna aplikacija koja se pokreće u DOSu koja koristi miša (a gdje se prije miš koristio? - nigdje).
Od tada do prvog ozbiljnijeg (WIN3) OS-a nije trebalo dugo.
Što se u međuvremenu dogodilo -zna se.
Pokrenula se lavina ponude sve boljih računala i pripadajućih OS-ova i njihovo neprekidno spuštanje cijena i rast performansi.
Zato mi je smiješno ovakvo napljuvavanje te bahat i nesnošljiv odnos prema tehnologiji koju trenutno ne volimo jer smo u drugom "čoporu" ili si ju ne možemo priuštiti.
Uopće nije važno radi li se o Linuxu, Windowsima ili bilo kojem OS-u
Ako se malo bolje pogleda, baš nigdje ne kritiziram Linux, da ne ispadne da nešto konfrontiram ili podcjenjujem.

Ja ću opet iz vlastitog iskustva: Od oko 1.600 računala na kojima se trenutno vrti naš softver, NIKADA se nije dogodilo da je nešto nestalo ili se pokvarilo zbog OS-a
Zna krepati disk, napadnu virusi, crkne ispravljač i to je uglavnom to.
A trenutno se radi o oko četvrtini (broj brzo raste) računala sa Win7 i 8.
Daljnji komentar je nepotreban.

Na kraju bih sumirao ono što smatram bitnim, a mislim da je i diskusija to pokazala: Kriva je naša brzopletost, prevelika očekivanja i loš hardver.

Dosta više ove teme.
Napad s početka teme je prošao ivaljda se neće ponoviti :)
A da ipak nije bio bezazlen, govori i prekjučerašnje upozorenje na HTV.
Kao i u cijelom društvu, sigurno postoji velik broj ljudi koji su napad doživjeli (i preživjeli), ispsovali Windowse jer su im se shebale neke slike, ali po starom dobrom običaju, posegnuli za krekiranim Windowse, preformatirali disk i život teče dalje (ili samo ispsovali i zaboravili slike) :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Sub stu 15, 2014 8:42 pm

tubeman napisao:@AK
Baš me zanima što bi radio s izvornim kodovima i da ih dobiješ ? :) :) :)
Znaš li uopće o kojoj količini i vrsti koda se radi?
......

:shock: kako sta bi??? Pa valjda bi prvo obrisao onaj dio koda koji nama iza ledja javlja MS-u dobardan, tute sam, a ostatak koda (onaj koji se javlja ostalim, malignijim institucijama) ne treba dirat... a takav, inkorporiran u linux distribucije, naravno niti ne postoji :mrgreen:

i kako to - kraj teme, a nismo se ni dotakli igranja Bruce Lee-a na C64, sastavljanja Galaksije i digitalnih satova sa 7 melodija i onih sa digitronom? Kako to?

nije fer :lol:
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub stu 15, 2014 9:12 pm

Ček ček,a jel mogu dodati i Gianu Sisters uz Bruce Leeja? :ugeek:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Sub stu 15, 2014 9:25 pm

moze, ali samo ako si imao Kempston dva. Koji je poslije poklekao na Schneider-u CPC6128 igrajuci Bomb Jack-a do besvjesti :P
Zadnja izmjena: pamook; Sub stu 15, 2014 10:20 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
pamook

PostPostao/la Dean » Sub stu 15, 2014 10:14 pm

"Green beret" rules :mrgreen:
...pipl mast trast as....
Dean

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica