DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Bepone » Pon stu 30, 2020 5:11 pm

drz napisao:Ne razumijem - jel netko trazio da se napravi novi PCB? Taj masivni trud koji ulazes je posao po narudzbi ili hobi? Ima neki cjenik? Dadod je koliko znam pojacala dizajnirao, napravio, premjerio i u praksi pokazao da s njima nema problema. Dapace. Ako ti se ne svidaju takva kakva jesu - ili nemoj nista raditi ili preuredi, modificiraj, ali za to otvori novu temu.

:handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:
tako je, sad tek vidim da je bio promasaj da sam to isao radit! potrosio 2 godine da to doveden u red, da sam znao da to radim i ukazujem greske za neku crnjolu od tipa, bi odustao odmah! i to neplaceno, sa velikim gubitkom ako te to zanima, a vidin da da.
nisi vidio nikad na forumima velikom diyaudiju npr da se na neku temu napravi 10tak iteracija pcba? od raznih ljudi? upali si malo! i svi veseli i zadovoljni jer tome i sluzi forum, da se dobiju ideje, u zajednistvu se nesto kreira, a ne ovaj fasizam! javio si se u temu! aj ca! ? a , od kuda su takvi pali?
pcb je u istoj temi jer tamo i spada!

planovi daljnjeg razvoja da vidimo kamo se moze doci sa tim dizajnom su bili, normalno NEPLACENO, IZ GUSTA ako nisi jos shvatio, da ja tom liku cak poklonim skupe VFET-e kad ih premjerim! zamisli koja glupa ideja! sad mores te ideje okacit macku o rep, napravit cu sve sam i na drugi nacin, ovaj je prekrizen
Bepone

PostPostao/la drz » Pon stu 30, 2020 9:38 pm

Bepone napisao: ... napravit cu sve sam i na drugi nacin, ovaj je prekrizen

Odlicno. To je pravilan DIY pristup! I kad napravis, lijepo sve dokumentiraj, pa objavi- zajedno s mjerenjima i slikama, da svi mozemo uzivati. :)
drz

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon stu 30, 2020 10:41 pm

Odličan DIY pristup je da svatko doprinese razvoju nečega ako negdje zapne,bude nedoumica i slično,da se znanje podijeli, objasni zašto je bolje onako, a ne ovako. Već dugo pratim jednu temu na velikom diyaudio forumu o onom denoiseru sa lm317.Pokretač teme je složio dvije inačice tog napajanja, a onda su se ostali pridružili i napravili još barem 5-6 varijanti, i tko zna koliko varijanti PCBa sa gerberima i spremno za štancanje. Pokretač teme nikada nije rekao da mu ostali članovi "zagađuju" temu već potiče na daljnji razvoj sklopa i uskače u pomoć bilo teorijom ili praksom(sam testira nečiju šemu) ako negdje zapne.
Mene je zanimala varijanta sa TL873,pitam ja jel netko ima pouzdan spice file da napravim simulaciju jer nemam na lageru taj stabilizator,a pokretač teme kaže da je našao kod sebe na lageru. Složio je sklop,isprobao ga i kaže da funkcionira.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Pon stu 30, 2020 11:00 pm

Khadgar2007 napisao:Odličan DIY pristup je da svatko doprinese razvoju nečega ako negdje zapne,bude nedoumica i slično,da se znanje podijeli, objasni zašto je bolje onako, a ne ovako. Već dugo pratim jednu temu na velikom diyaudio forumu o onom denoiseru sa lm317.Pokretač teme je složio dvije inačice tog napajanja, a onda su se ostali pridružili i napravili još barem 5-6 varijanti, i tko zna koliko varijanti PCBa sa gerberima i spremno za štancanje. Pokretač teme nikada nije rekao da mu ostali članovi "zagađuju" temu već potiče na daljnji razvoj sklopa i uskače u pomoć bilo teorijom ili praksom(sam testira nečiju šemu) ako negdje zapne.

Khadgare, ima raznih DIY pristupa. Pokretac teme o denoiseru je slozio sklop i objavio svoja razmisljanja, drugi su uskocili i sad zajedno razvijaju projekt dalje. Pokretacu teme to ne smeta, sudjeluje i dalje, i zajedno rade na projektu. To je jedan pristup.

Ovdje imamo drugi, gdje je autor ponudio gotovo rjesenje i gotove plocice, daje pomoc oko sastavljanja i pustanja u rad. Medjutim, on smatra taj projekt gotovim, i ne zeli ga dalje razvijati. Izricito se ne slaze ni da drugi prekraju njegov projekt u temi koju je otvorio. To treba postovati. To je drugi pristup. Nekom je bolji jedan, nekom drugi, ali oba su validna.

Na ovom forumu je uvijek bila dobra atmosfera, nije bilo nekih vecih svadja... bilo bi dobro da tako i ostane. Kad pocnu svadje, ne gube samo oni koji se svadjaju, vec i svi mi, cijeli forum. Ne treba podsjecati kako je bilo na prethodnom i zasto je ovaj forum nastao...
Edison

PostPostao/la grunf » Pon stu 30, 2020 11:23 pm

Khadgar2007 napisao:Odličan DIY pristup je da svatko doprinese razvoju nečega ako negdje zapne,bude nedoumica i slično,da se znanje podijeli, objasni zašto je bolje onako, a ne ovako. Već dugo pratim jednu temu na velikom diyaudio forumu o onom denoiseru sa lm317.Pokretač teme je složio dvije inačice tog napajanja, a onda su se ostali pridružili i napravili još barem 5-6 varijanti, i tko zna koliko varijanti PCBa sa gerberima i spremno za štancanje. Pokretač teme nikada nije rekao da mu ostali članovi "zagađuju" temu već potiče na daljnji razvoj sklopa i uskače u pomoć bilo teorijom ili praksom(sam testira nečiju šemu) ako negdje zapne.
Mene je zanimala varijanta sa TL873,pitam ja jel netko ima pouzdan spice file da napravim simulaciju jer nemam na lageru taj stabilizator,a pokretač teme kaže da je našao kod sebe na lageru. Složio je sklop,isprobao ga i kaže da funkcionira.

to je nešto drugo, pokretač je tu dao osnovnu ideju i shemu, nije gotov sklop, a i sam sklop je prejednostavan 2 tranzistora ,lm317 i par elemenata tako da se svak može iskušati svoje znanje,mada i tamo ima svađe jer su neki pitali za mjerenja i zašto se predstavlja sklop koji nije pouzdan

za razvoj tiskane pločice pojačala ala dadodovog trebaju mjeseci rada i truda koje su dobre jer je dosad složeno već dosta poajačala s njima, znam vrlo dobro koliko ja radim svoje tiskane pločice, a koje su dosta jednostavnije ,nije to baš mare daj piz.. :D

recimo jednostavno pojačalo JLH69 s kineskim pločicama znaju imati problema i s 2N3055(3MHz) kao izlaznim tr. , a moj JLH radi s 80MHz izlaznim bez problema i bez ikakve kompezacije, pločica je prošla bar tri revizije i utrošeni su mjeseci rada , onda me pitaju na velikom diy da im pošaljem nacrt da ti se na kraju ne bi ni zahvalili, bome više ne dam nikome :D

isto tako ,ako je ilimizn nešto rekao onda je to :bow-yellow: , svi griješimo i normalno je da nas neko ispravi na pravi put posebno mene koji sam samouki elektroničar
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Pon stu 30, 2020 11:27 pm

Edisone, isto mislimo :D
grunf

PostPostao/la Edison » Pon stu 30, 2020 11:30 pm

grunf napisao:Edisone, isto mislimo :D

A e! :D
Edison

PostPostao/la davorin » Pon stu 30, 2020 11:52 pm

Moram reći da se ne slažem sa zadnjim zaključcima grunf-ovog izlaganja da ne želi podijeliti crteže tiskane pločice!? Čemu onda služi cijeli ostali dio te teme? Samohvala, reklama, pokušaj da se vlastiti uradci naprave nedokučivima, ili da se kolege s foruma prikažu nedoraslima za tu temu, inferiornijima ili nedovoljno važnima da se s njima podijeli rezultat!?
Ukoliko netko nema namjeru na forumu s kolegama, koje smatra sebi ravnopravnima, prijateljski nastrojenima, i dobronamjernima podijeliti detalje vlastitoga rada kojega je prezentirao, neka to niti ne objavljuje!
Očito se time zadržava za sebe namjera da saznanja iskoriste u profesionalne svrhe ili se na neki drugi način time okoristi, a onda tu svakako nije tome mjesto.
Nasuprot tome, ako netko primijeti da nisam u projektima koje sam objavio dao sve detalje ili karakteristike koje objašnjavaju nešto u njima, molim da me na to upozori jer mi nije namjera bilo što zatajiti, ili prešutjeti. Nastojat ću to, makar naknadno, popraviti.
Ono o čemu nisam imao namjere dati sve detaljne podatke, nisam niti objavio na forumu.
davorin

PostPostao/la grunf » Uto pro 01, 2020 12:06 am

davorin napisao:Moram reći da se ne slažem sa zadnjim zaključcima grunf-ovog izlaganja da ne želi podijeliti crteže tiskane pločice!? Čemu onda služi cijeli ostali dio te teme? Samohvala, reklama, pokušaj da se vlastiti uradci naprave nedokučivima, ili da se kolege s foruma prikažu nedoraslima za tu temu, inferiornijima ili nedovoljno važnima da se s njima podijeli rezultat!?
Ukoliko netko nema namjeru na forumu s kolegama, koje smatra sebi ravnopravnima, prijateljski nastrojenima, i dobronamjernima podijeliti detalje vlastitoga rada kojega je prezentirao, neka to niti ne objavljuje!
Očito se time zadržava za sebe namjera da saznanja iskoriste u profesionalne svrhe ili se na neki drugi način time okoristi, a onda tu svakako nije tome mjesto.

Ja sam mislio na veliki diyaudio ,ne na ovaj forum ,niti mi je to bila ovdje namjera, molim da se to prihvati i ne crni moje ime uzalud

citiram
onda me pitaju na velikom diy da im pošaljem nacrt da ti se na kraju ne bi ni zahvalili, bome više ne dam nikome
grunf

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto pro 01, 2020 12:17 am

tu , tamo , vamo , nema razlike :whistle: :chores-mowlawn:
Pao Pepeo

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica