DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Toma » Pon tra 01, 2019 9:06 am

Ali pazi samo.Meso ti mora zrit na temperaturi od 1-3 stupnja.Ja na proslom radnom mistu sam ima dry ager di smo odlezavall malo vece kolicine mesa.
Ovaj cesnjak ti je tu po meni višak.Mozes u jedan vakum stavit par cepova jack daniela i stavit sa strane 20 dana.To ti moze bi zanimljivo
Toma

PostPostao/la pamook » Pon tra 01, 2019 9:45 am

...to ce svakako bit igra, s alkoholom... ovo sam sad prvi put radio, ovo s vakuumom, pa ce vjerojatno kratko to stajat do pecenja :lol:

thx za info za temperaturu, znam da mora bit i protok zraka, jedino ne znam za vlagu zraka, nesto se spominje 85% konstanta, ali moram jos "prokopat" :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Toma » Pon tra 01, 2019 10:35 am

Imas na dnu tih frizidera velike ploce od soli.
Vakumske kese ili ulje koje je prirodni vakum ti je mokro zrenje.Sukrvica mesa sadrži enzime koji su zaduženi za raspadanje mesa.Samo kako držiž na niskim temperaturama onda nece trunit vec ce samo razbijat vezu među misicnim vlaknima i tako ce ti bit mekše.

Zato sam ti predlozia kivi,koji isto ima te enzime a kako je u ulju onda ne minja okus mesa.
Kivi,ananas i papaja.Zato kad ih jedes jezik pecka
Toma

PostPostao/la Bepone » Pon tra 01, 2019 12:40 pm

pamook napisao:nesto me kopa uzet jedan mali frizider i pokusat ga prepravit u "komoru" za zrijanje mesa :think:

Ovo bi bila "polovica" T-bone steka, tesko da mogu nac kompletni T-bone ovdje... mozda kad bi bio jaaako dobar s mesarom...
:lol:

vo gore definitivno a i vo dole takodjer ne odmaze :lol: , mesar ti mora bit prijatelj i rec kad ces kupit a kad ne! opcenito valja samo 20% mesa , mesar vulgaris opcenito ne mari previse kako ce nasjec meso..
nakon pojedenih 5000 ramsteka, jako rijetko sam zadovoljan kod nas, tek sam zadnjih par godina popravio statistiku, od kad se otvorila jedna farma na labinscini i onda kad mi pretel mesar kaze vidis, 10, 15 dana mi stoji u firzideru mores danas doc, to je nasa domacica!
onda tek bude (ne kao u brazilu i dalje ni blizu) ali za nase pojmove jako jako dobro, cca 75% slucajeva sam jako zadovoljan.

random kupit ramstek kod random mesara, bolje ne... jako male sanse su da je ok

i da, na stejk samo sol i papar i to tek u tanjuru! sol izvlaci vlagu iz mesa pa se ne smije solit prije nego dodje na tanjur, i to krupna sol i papar koji se melje, onaj oksidirani papar zmeljeni bolje nikad nigdje ne stavit, ali bas nikad nikad nikad :lol: drugo se sve zna cim veci zar infracrveni, i tako dalje
Zadnja izmjena: Bepone; Pon tra 01, 2019 1:24 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon tra 01, 2019 1:16 pm

P_20181113_162200.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Toma » Pon tra 01, 2019 2:03 pm

Friški papar iz mlinca obavezno.Vec mliveni ne racunam,smrdi po staroj guzici
Toma

PostPostao/la pamook » Pon tra 01, 2019 3:52 pm

:D mlinci sa buvljaka, jedan noname i dva Zassenhaus.... valjda svaki bio 10ak kn.... s lijeva na desno, crni papar, kim, bijeli papar :mrgreen:

20190401_154906.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la gilhooley » Pon tra 01, 2019 9:32 pm

Da prekinem ovaj prehrambeni napad na nas sirote mršave...

Uglavnom ugrađen 2DIN Android koji osim poboljšanog zvuka, nudi i kontrolu aplikacijom nad baterijama... Ne moram ni govoriti da sam sve kosti i kompletno tijelo izlomio u neprikladnim uvjetima montaže koje se mogu zateći u VW bubi, ali isplatilo se. Sve se uključuje na ključ, čak palim i relej za uključivanje BMS-a. Bravo ja!

IMG_20190331_171026-800x600.jpg

IMG-20190331-WA0005-800x400.jpeg
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Bepone » Pon tra 01, 2019 9:46 pm

zanimljivo.. jesi sam nesto izmislio app razvio ili neki ebay je pao sa svim za 10 kuna ??
Bepone

PostPostao/la gilhooley » Pon tra 01, 2019 9:51 pm

Nisam ništa upotrebljavao mozak, kao ni do sada... :lol:

Za točno taj BMS ima Android aplikacija na Google Play pa se instalira i komunicira BT vezom.

Ok
Haba, haba, haba...
gilhooley

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica