Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la yoke » Sri pro 14, 2016 9:28 pm

Ovo gofno od D1 svira skroz ok...
narucit cu mu jos jednu verziju ulaznog recivera...neki wm8804 ako sam dobro zapamtio broj...
Laptop/musiland (monitor 01) USB na SPDIF/D1/AlephX/satori - kombo svira skroz uredno...agggrgghhh...jos uvijek mi malo srednji kvare ukupni dojam...ali ovisno od pjesme do pjesme (ako se ovo sto slusam uopce moze nazvati pjesmama...za vikend se oboruzam kondovima i zavojnicama....pa se poigram...mozda.... :mrgreen: ... ili sve ostavim ovako :mrgreen: )
yoke

PostPostao/la pamook » Čet pro 15, 2016 11:55 am

...stigao epohi iz Alemanje... 3.25kg za 40€ s poštarinom, za manje od 5 dana:

http://www.ebay.de/itm/3-25Kg-GFK-Epoxi ... xy-W9SRFSQ" target="_blank" target="_blank

istina, očekivao sam dva, onako, barem omanja kanistera, a stigle ove "bočice" :lol: :lol:

cijena dobra, vrijeme rukovanja 45min do 1h

nek se zalijeva, kad se već ne pije (i ne puši, i ne #, i .... doduše, još uvijek psujem :think: , ajd bar nešto) :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet pro 15, 2016 12:59 pm

Super stvar, probaj prvo napravit jednu probu sa utvrđivacem, mozes ga stavit slobodno i manje
Pao Pepeo

PostPostao/la josh » Čet pro 15, 2016 3:35 pm

yoke napisao:Ahhh...redbook DAC a ne ovi danasnji DSD koji ti stanu na vrh palca :lol:

Ovaj se zove isto kao i tvoj, današnji R2R, diskretan. Ili ovaj za diskretno popit DSD.

d1.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
josh

PostPostao/la yoke » Čet pro 15, 2016 7:19 pm

Ima i
http://soekris.com/products/audio-products/dam1021.html"

ali kako u 80% slucajeva slusam mp3 a ostatak flac ili slicno onda stvarno nemam potrebe za DSDom...
glazba koju slusam i najvjerojatnije cu i dalje slusati je u standarnoj CD kvaliteti...nema nista meni zanimljivo u toj high res...
najvece sto sam naletio je afx syro 24/96...ali i to je elektronika pa i nema neke razlike ;)...valjda ;)

Ali vidjet cemo...mozda jednog dana predjem na nesto drugo...laganini...
yoke

PostPostao/la josh » Čet pro 15, 2016 10:14 pm

yoke napisao:glazba koju slusam i najvjerojatnije cu i dalje slusati je u standarnoj CD kvaliteti...nema nista meni zanimljivo u toj high res...

Gdje si nabavio šedeset-trojke?
josh

PostPostao/la yoke » Pet pro 16, 2016 7:26 am

josh napisao:
yoke napisao:glazba koju slusam i najvjerojatnije cu i dalje slusati je u standarnoj CD kvaliteti...nema nista meni zanimljivo u toj high res...

Gdje si nabavio šedeset-trojke?

Ovo je bio kit od Spencera, D1V33, fetaudio...tako da su svi chipci nabavljani preko njega...
Ako ti trebaju, imam jos 4komada PCM63P-K i tiskanu za D1V3
yoke

PostPostao/la pamook » Čet pro 22, 2016 10:15 pm

...dragi Piko....

...meni Ti je poprilično dosadno u životu, pa mi treba neka zabava, neki bizarni hobi koji će bit dovoljno skup a opet dovoljno blesav da me svi sa strane gledaju `nako, a bolju polovicu najčešće samo potapšu po ramenu, i uz astmatični uzdah i blago suzne oči odšetaju dalje u svoju svijetlu budućnos`, potajice sretni što nemaju takvog primjerka u vlastitoj familiji odoše izmolit zaštitni Očenaš.

I nakon kraćeg razmišljanja, Piko meni doda kontakt sprej.

Lijepo je to, kad kontakt sprejom našpricaš klizne prekidače, onako obilno, da se nakon 30+ godina "očiste", a radili su sasvim dobro... i onda, nakon promjene elektrolita, prelemljivanja i brisanja, zatvoris uredjaj i ides ga slusat... a ono, milina, radi ko nov...

ali naš dragi sprej radi s odgodom, pa tako nakon dan-dva-pet, dotični klizni prekidači počnu radit napola, jer di ćeš bolje od čišćenja nego kad se sva gofna koja su se nakupila (ali nisu smetala), sad fino pokrenu unutar plastične kutijice, koju, srećom, uopće nije lako pokidat....

pa eto, večeras, nakon pokušaja slušanja gramofona preko phono ulaza ovog malca (nedavno sređivani preamp za probe/igre) ponovo rastavljaj, pa malo mozganja kako to uopce rastaviti, pa.... ocistio 3 kom, ostatak sutra... valjda.... :doh:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet pro 22, 2016 10:36 pm

Svaka čast Pamooče, ide to tebi lijepo. Ja osim rastavljanja kojeg vulgaris pota nisam niti prismrdio rastavljanju prekidača i takvih stvarčica jer finomehanika mi nikada nije sjela. :(

Osim toga već dugo vremena gledam jedno vintage Lenco pojačalo kako bi našao vremena da ga popravim i napravim refresh, ali nikako. Stalno neki poslić iskrsne, a i na dosta drugih stvari se radi.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SaWa » Ned pro 25, 2016 6:46 pm

Danas mi bilo malo dosadno popodne,pa se uhvatio igranja sa novopridošlim spravicama.
Raspbery pi 3 mi stigao prošli tjedan i tad sam upogonio VOLUMIO na njega,a dac je došao prije dva dana.
Danas sam samo zalemio 4 žice na neki stari IDE konektor,prikačio DAC na Rpi i uz malo natezanja uspio dobiti zvuk na zvučnicima.. :dance:
Glazba u 16bit formatu ne prolazi kroz Rpi(samo šuštanje),ali 24bit radi kak vurica i zvuči sasvim pristojno s obzirom na kvalitetu DACa.
Čak mislim da bolje svira od mog AK4396.
Ne mogu zamisliti kako će to svirati sa DAM1021,kojeg namjeravam uskoro naručiti.. :dance:
Uglavnom lagana igrancija i fino slušanje glazbe danas. :D

IMG_20161225_165922.jpg
SaWa

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica