Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Dean » Pon vel 22, 2016 9:16 pm

Imam ti ja trafiće za DAH1.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Zmajz » Pon vel 22, 2016 10:22 pm

drazenK traži komplet trafića i prigušnica za DAH-1.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la drazenK » Pon vel 22, 2016 10:35 pm

Zmajz napisao:drazenK traži komplet trafića i prigušnica za DAH-1.

dašta.
i viška dijelova, vidim ima kojekuda..
drazenK

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon vel 22, 2016 10:46 pm

@Vulkanizer
Sa mosfetom bi izbjegao prigušnicu a zapravo ni ne moraš. Možeš slobodno staviti sa sekundar trafoa neki elko pa prigušnicu i nakon toga regulator sa mosfetom.

Čuj ako hoćeš sam slagati odlemim ti ja sve dijelove sa pločice pa ih ti lemi.Budući da je to malo starija verzija pločice za nju nemam montažnu šemu a i sa električnom sam malo kratak(iako je veoma jednostavna samo je trebam nacrtati) tako da evo ti zanimacije koja će trajati malo duže od standardnog KIT kompleta a možda i nešto skuriš u procesu. ;)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Dean » Pon vel 22, 2016 10:52 pm

Javio sam i Vulkanizeru i Draženu-K, pa nek vide...
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Vulkanizer » Pon vel 22, 2016 11:52 pm

Khadgar2007 napisao: možda i nešto skuriš u procesu. ;)

:laughing-rofl: a bilo i i vrime. Imam ja i previše hobija i zanimacija ,al od elektronike sam zazirao. I odkako sam otkrio ovaj forum i, što god sam prčkao , prosviralo . Nemože tako dvijeka , mora nešto zdimit :lol:
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la davorin » Sri vel 24, 2016 5:43 pm

Mala isprika jer sam navodeći nazive firmi koje su proizvele/namotale transformatore pojačala koje radim naveo djelomično pogrešne podatke! Sada sam u radioni pa sam ustanovio grešku koju ispravljam!
Mrežni trafo je od proizvođača "RITTER", ali ne mogu naći originalnu pločicu sa njega, pa prilažem slike na kojima se vidi da su limovi "E" i "I" industrijski zavareni (CO2 ?) jedni sa drugima, što svakako ne mogu sam napraviti, a i ne isplati se jer je s vijcima jeftinije. Stigli su sa zalemljenim izvodima za pločice sa FASTON-6,3 kontaktima koji mi nisu odgovarali pa sam ih skinuo. Izlazni napon od 12,6V je na pristiglom trafu pri opterećenju od ~14A padao za ~0,8V, pa sam provlačenjem CuLak žice od 2,50mm kroz limove jezgre dodao 1 zavoj i time dobio ~12,7V pri punom opterećenju.
Izlazni transformatori nisu od firme "RITTER", već od firme "WELTER AUDIO-ELECTRONIC", a naručeni su kao HI-FI-varijanta (zapravo kao STUDIO varijanta što je i bolje!). U odnosu na uobičajene trafoe koji imaju limove jezgre debele 0,35mm (M111-35), ovi su namotani na jezgrama koje imaju limove debljine 0,18mm (M111-18N) i sa početnim induktivitetom dvostruko većim od uobičajenih vrijednosti (označeni su kao "GESONDERE"=specijalni).
http://www.welter-electronic.de/index.htm" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Ned vel 28, 2016 10:58 pm

Opravljam kučište za muzički server i s/pdiff dac maksimalnom brzinom. Dakle, izuzetno sporo. :lol: Ipak u par dana sam uspio iskopati jednu šasiju od nekog industrijskog... nečeg što mi je dao Šulc (hvala mu), svesti ju brusilicom na razumnije dimenzije, te se sada bavim populacijskom politikom. :mrgreen:
Što vam se čini ovako? Dakle, na ljevoj strani s/pdiff dac, na desnoj muzički server. Gledano od stražnje strane prema prednjoj idu sami uređaji, zatim napajanja, i zatim transformatori. Mislim da sam svojevremeno kupio jedan rotacioni preklopnik koji može prekidati četiri linije neovisno, pa razmišljam da ga iskoristim kako bi uređaj imao samo jedan set rca izlaza, dakle upališ uređaj koji misliš koristiti i zatim prebaciš njega na izlaz... :think: Kvaka u tome što sam ga izuzetno uspješno spremio na sigurno. :?

DSCN4219.JPG

DSCN4220.JPG

DSCN4222.JPG

DSCN4224.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pet ožu 11, 2016 7:27 pm

Neki će se obradovati! :D
davorin

PostPostao/la pamook » Pet ožu 11, 2016 7:37 pm

:happy-jumpeveryone: :romance-grouphug:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica