tubeman napisao: dva bitna napona. Radi se o 15V i 12.5V
norrinraddhr napisao:Tranzistor sam ovako izmjerio i ako je mjerenje koje sam odradio O.K. onda je Q701 uzrok problema jer ne vidim da daje napon koji je zadan, ako sam krivo odradio mjerenje molim pojasni pa da ga ponovim.
daluka napisao:Mjeriš u odnosu na masu.
norrinraddhr napisao:Naravno, obojci se zahvaljujem na strpljenju i svima ostalima koji su mi pomogli savjetima.Jasni odgovori poput onog od andrejp, gdje točno ubost mi uvijek dobro dođu.
Spomenuo sam da mi to mjerenje i shema predstavlja mali problem jer se time bavim čisto iz hobija i sve što sam naučio je malo praksa malo internet gledanje i čitanje pa se zbog toga unaprijed ispričavam što ovako kilavo ide ali imam volju i ako je moguće volio bih ga pokušati popraviti, prvo dijagnozu postaviti, a onda dalje, odlemljivanje i lemljenje mi nije problem. Ne forsiram ništa i svaki prijedlog je dobro došao kada netko ima volje i vremena, do kraja godine možda nešto i riješim haha.
Budem još jednom provjerio Q701 ali njega sam više puta mjerio i mislim da na njemu je rez koji sam stavio, pa usput jedno pitanje ako je on problem gdje nabaviti drugi, Elmatis Tevetron, kod kineza AliExpress.... Imam i nešto elektroničkog otpada stari satelitski i zemaljski prijemnici, nekoliko kućnih malih radija itd. pa ako netko ima savjet tu sam. Ako netko možda ima u rezervi jedan Q701 ne tražim gratis, rado bih platio i da mi se pošalje.
* Q701 PNP tranzistor 8-729-180-93 2SD809 - (23.5/15V)
Provjerio sam napon od mreže baš na stolu gdje sam mjerio sve ove komponente pa je Edison dobro uočio.
Mrežni napon: 239-241V AC
tom_hifi napisao:krivo mjeriš ...
Vrati se na: Analogni izvori zvuka
Google [Bot] pregledava forum i 2 gostiju