samo da zavrsim post, da ne ostane nedorecen, nakon sto me Vilim prozvao za "šizofreni performans"

odlucio sam drito osovinu na plamenik pa kud puklo....naravno šizofreno

Problem je bio u tome sto se osovina pocela okretati dok je vruca ali se hlađenjem ponovo teže okretala i hladna ponovo zapekla.... nekoliko puta zaredom.
Ostavio sam je malo dulje na plameniku sve dok prljavstina i zapecena mast nije proključala i iscurila iz osovine..... to je bilo riješenje, nikakva otapala kemikalije,alkoholi,bakrači nisu pomogli....
Nakon toga sam unutra naspricao sredstvo za podmazivanje koliko je islo i koliko je uslo..... i sad se lijepo i slobodno okrece.....
Ali, nije sve islo glatko, prilikom upotrebljavanja sile kod razrađivanja preskocio je jedan zubac na kraju, tko se susreo s time zna da tad ode sve u .... i stalno se dogadjalo preskakanje na kraju i kontra pomicanja 2 zupcanika unutra i ispadanje federa...itd,itd.... rijesio sam ugranjom jednog komada u mehanizam koji je odmaknuo poziciju za 1-2 zupca od granicnika i stvar rješena, ali je bilo muke...... lekcija naučena za idući put.....