Pomoć oko Zracnog kondenzatora

Re: Pomoć oko Zracnog kondenzatora

PostPostao/la pinco » Pet sij 14, 2022 10:23 pm

Ako imaš lemilicu na pištolj, onu trafo lemilicu, namotaj bakrenu žicu oko onoga ležaja osovine di je mast. Bakrenu žicu stavi na lemilicu, ka vrh kojon se lemi, i zagrij ležaj, i dok je vruče okričat će se i tako razradi i kapni malo wd ili sl.
pinco

PostPostao/la Bepone » Sub sij 15, 2022 11:54 am

okrečit točnije si mislio? :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la Lio » Uto sij 18, 2022 11:02 am

Ako ima klačardu iza kuće.
Ivasol je deterdžent na bazi lužine, ali ne toliko agresivne na aluminij.
Lio

PostPostao/la Pocetnik » Uto vel 22, 2022 1:36 am

samo da zavrsim post, da ne ostane nedorecen, nakon sto me Vilim prozvao za "šizofreni performans" :shock: :lol: odlucio sam drito osovinu na plamenik pa kud puklo....naravno šizofreno :)
Problem je bio u tome sto se osovina pocela okretati dok je vruca ali se hlađenjem ponovo teže okretala i hladna ponovo zapekla.... nekoliko puta zaredom.
Ostavio sam je malo dulje na plameniku sve dok prljavstina i zapecena mast nije proključala i iscurila iz osovine..... to je bilo riješenje, nikakva otapala kemikalije,alkoholi,bakrači nisu pomogli....
Nakon toga sam unutra naspricao sredstvo za podmazivanje koliko je islo i koliko je uslo..... i sad se lijepo i slobodno okrece.....

Ali, nije sve islo glatko, prilikom upotrebljavanja sile kod razrađivanja preskocio je jedan zubac na kraju, tko se susreo s time zna da tad ode sve u .... i stalno se dogadjalo preskakanje na kraju i kontra pomicanja 2 zupcanika unutra i ispadanje federa...itd,itd.... rijesio sam ugranjom jednog komada u mehanizam koji je odmaknuo poziciju za 1-2 zupca od granicnika i stvar rješena, ali je bilo muke...... lekcija naučena za idući put.....
Pocetnik

PostPostao/la Pocetnik » Uto vel 22, 2022 2:00 am

Al sada kad sam se vec raspisao, ne znam da li da otvaram novu temu, ali radio sam lijepo sredio sve radi, ali :roll: imam problem da nemam bas previse basa, i da sve ode u krcanje i krestanje kada se namjesti na neke stanice negdje na 2/3 potenciometra za glasnocu, takodjer ode i u kliping ako je to dobar izraz i kada se povecaju Visoki. Neke stanice imaju kao jači prijem a neke slabij. Na onima na kojima je prijem jači stvar je i izraženija.

Probao sam i ukljuciti vanjski ulaz signala na ulaz za mikrofon i atenuirati ga kombinacijom otpora, ali ne mogu pogoditi vrijednost ili mi je signal preslab, ili dovoljno jak ali kad se povecaju visoki pocne krestati.... a i nema nekog basa.... e sad moze biti da je izlazni trafo pre-los i da je zvucnik los i da taj radio ne može dati neki bas koji bi bio normalan i da radi u kombinaciji sa visokima.... ili nesto tu ne stima.... uglavnom ne mogu zvučnu sliku namjestiti da bi bila ok.

mogao bi probati spojiti izvor signala direktno na rešetku triode pcl-ke preko nekog pot-a pa vidjeti sto se dogadja, ali reko da pitam vas prvo.

ako netko ima kakvu ideju otvoren sam za prijedloge..... dolje je dio sheme izlazni dio.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pocetnik

Prethodni

Vrati se na: Refresh starih uređaja