Lateral CFA 120W i 80W

Re: Lateral CFA 120W i 80W

PostPostao/la gilhooley » Uto pro 29, 2020 8:08 am

Izvrstan posao... Sad samo treba ustanoviti omjer slušanja cijevi i SS u mjesecima...

Da ne bi bilo 9 : 3 u korist SS... :lol:

Uživaj, zaslužio si...

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la grunf » Uto pro 29, 2020 10:19 am

tom_hifi napisao:Pregledavajući kutije, pronašao sam 2 para starih 2SA1145Y/2SC2705Y tranzistora. Kako se radi o vrhunskim tranzistorima, odmah sam ih stavio umjesto KSA992/KSC1845, dadod je potvrdio, a i u simulatoru prilično to bolje izgleda. Na velikom forumu postoje asc fajlovi.

od kad ja pričam za te tranzistore, sviraju u mojoj hiragi ,a i u jlh-u su neko vrijeme bili

tom_hifi napisao:Slušao sam pojačalo cca 2 sata i moram reći da se odmah na prvu čuje da se radi o vrhunskom pojačalu, nema tu nikakve dileme. Dosada sam imao velike zamjerke na SS pojačala jer na tiho nisu radila kao npr moji cijevni monoblokovi, nekako kao da im treba više ulaznog signala da se "probude", no ovaj CFA radi odmah odlično. Snage za moje monitore ima na pretek i mislim da imam odličnu zamjenu za GM-70, kada ih ljeti ne mogu slušati, a i kada želim malo uštedjeti struje i produžiti vijek trajanja "jeftinim" GM-70 sa bakrenom anodom. :mrgreen:

Svaka preporuka za ovo pojačalo.

čekaj sine da probaš neku A klasu, mislim da ćeš onda još više promjeniti mišljenje u korist SS-a, naša sam jednog na velikom diy. koji uz 300B i accuphase pojačala sluša glazbu i dalje na hiragi koju je složia prije 30 godina
drago mi je da si zadovoljan zvukom i da je sve prošlo bez bijelog dima ;)

ovo sam zaboravio dodati :D

https://www.monoandstereo.com/2016/06/jean-hiraga-meets-ale-and-be-yamamura.html
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la tom_hifi » Uto pro 29, 2020 10:33 am

grunf napisao:
tom_hifi napisao:Pregledavajući kutije, pronašao sam 2 para starih 2SA1145Y/2SC2705Y tranzistora. Kako se radi o vrhunskim tranzistorima, odmah sam ih stavio umjesto KSA992/KSC1845, dadod je potvrdio, a i u simulatoru prilično to bolje izgleda. Na velikom forumu postoje asc fajlovi.

od kad ja pričam za te tranzistore, sviraju u mojoj hiragi ,a i u jlh-u su neko vrijeme bili

tom_hifi napisao:Slušao sam pojačalo cca 2 sata i moram reći da se odmah na prvu čuje da se radi o vrhunskom pojačalu, nema tu nikakve dileme. Dosada sam imao velike zamjerke na SS pojačala jer na tiho nisu radila kao npr moji cijevni monoblokovi, nekako kao da im treba više ulaznog signala da se "probude", no ovaj CFA radi odmah odlično. Snage za moje monitore ima na pretek i mislim da imam odličnu zamjenu za GM-70, kada ih ljeti ne mogu slušati, a i kada želim malo uštedjeti struje i produžiti vijek trajanja "jeftinim" GM-70 sa bakrenom anodom. :mrgreen:

Svaka preporuka za ovo pojačalo.

čekaj sine da probaš neku A klasu, mislim da ćeš onda još više promjeniti mišljenje u korist SS-a, naša sam jednog na velikom diy. koji uz 300B i accuphase pojačala sluša glazbu i dalje na hiragi koju je složia prije 30 godina

Iskreno, SS A klasa me uopće ne zanima. GM-70 ovdje je car kod mene, a snage ima na pretek. Daleko više od 300B.

Što se tiče ostalog, hvala na konstruktivnim savjetima. ;)
tom_hifi

PostPostao/la grunf » Uto pro 29, 2020 10:45 am

tom_hifi napisao:Iskreno, SS A klasa me uopće ne zanima. GM-70 ovdje je car kod mene, a snage ima na pretek. Daleko više od 300B.

nikad ne znaš ,to te samo ponese jednog dana , vjeruj mi :D
grunf

PostPostao/la tom_hifi » Uto pro 29, 2020 10:49 am

grunf napisao:
tom_hifi napisao:Iskreno, SS A klasa me uopće ne zanima. GM-70 ovdje je car kod mene, a snage ima na pretek. Daleko više od 300B.

nikad ne znaš ,to te samo ponese jednog dana , vjeruj mi :D

Naravno, sve 5, ali ipak više volim cijevi, a to je meni, subjektivno, bolje. :) Bez daljnjeg da ne cijenim ili poštujem SS, ali eto.

A kako mi se Gainwire svidio odmah čim sam ga napravio, kada sam vidio ovaj projekat, bilo je jače od mene. :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Uto pro 29, 2020 11:18 am

grunf napisao:čekaj sine da probaš neku A klasu, mislim da ćeš onda još više promjeniti mišljenje u korist SS-a, naša sam jednog na velikom diy. koji uz 300B i accuphase pojačala sluša glazbu i dalje na hiragi koju je složia prije 30 godina

Mogao bih kao kontra-argument reći da nikada nisam čuo bolji zvuk od ...!?
To da je: "...netko slušao nešto što je bolje od nečega...", zapravo nisu argumenti!? Svatko je osoba za sebe i ima pravo na vlastito mišljenje, a navođenje "tamo nečijeg" nema smisla jer nema nikavu usporednu veličinu!?
Ima smisla jedino to koliko si ti čuo pojačala i kakav su dojam ostavili na tebe i to mišljenje ima smisla uvažavati jer u našim forumskim krugovima puno radiš, napravio si priličan broj projekata i možeš biti koliko-toliko mjerodavan što se tiče zvuka i kvalitete tranzistorskih pojačala.
S druge strane koliko možeš vjerovati nekome drugome "tamo negdje", a zapravo je uopće pitanje treba li nekome vjerovati u generalne prosudbe!?
Napravio sam i prodao vjerojatno preko ~1000 pojačala sa tranzistorima (ili generalno sa poluvodičima) i s tim novcima financirao većinu izgradnje svoje kuće pa bi zapravo bio bezobrazni licemjer kada bi generalno pljuvao po svim vrstama takvih pojačala.
Sa svim navedenim poluvodičima, koje spominjete danas kao teško nabavljive i čija je proizvodnja odavno prestala, radio sam u vrijeme kada su ih proizvođači reklamirali kao nove, a kao jedno od posljednjih u svojoj dugoj poluvodičkoj praksi sam napravio je digitalno pojačalo sa TA0105A (Tripath) i 4 komada STW34NB20 od 1kW (na 4 Ohma) i to još u vrijeme kada se taj driver pojavio negdje 1999-te ili 2000-te.
Sa elektronkama sam napravio puno pojačala, ali sigurno manje nego sa poluvodičima čak i ako u to uračunam i ona za glazbene instrumente.
Čuo sam ih u svojoj servisnoj praksi puno više, i jednih i drugih, a koliko sam ih zapravo mogao dobro prosuditi i usporediti, jako je teško reći, unatoč tome što imam dobro pamćenje.
Na kraju bih morao ponoviti onu koju je odavno rekao naš član zuzi:"Sva pojačala se djele na dobra, loša i moja!" :lol:
davorin

PostPostao/la Bepone » Uto pro 29, 2020 11:22 am

davorin napisao:Napravio sam i prodao vjerojatno preko ~1000 pojačala sa tranzistorima (ili generalno sa poluvodičima) i s tim novcima financirao većinu izgradnje svoje kuće:

na crno? :doh: sa time se javno hvalis? :doh: ti ces sam sebe zatvorit
Bepone

PostPostao/la grunf » Uto pro 29, 2020 11:24 am

a šta sad san krivo reka :? evo sad za 15 min krećem za ZD pa možemo i u četri oka :lol:
grunf

PostPostao/la davorin » Uto pro 29, 2020 12:14 pm

Bepone napisao:
davorin napisao:Napravio sam i prodao vjerojatno preko ~1000 pojačala sa tranzistorima (ili generalno sa poluvodičima) i s tim novcima financirao većinu izgradnje svoje kuće:

na crno? :doh: sa time se javno hvalis? :doh: ti ces sam sebe zatvorit

Ta je država šansu da me zatvori propustila, a možda je zbog takvih brojnih propusta i propala! :lol:
davorin

PostPostao/la davorin » Uto pro 29, 2020 12:17 pm

grunf napisao:a šta sad san krivo reka :? evo sad za 15 min krećem za ZD pa možemo i u četri oka :lol:

Stižeš na marendu, ili ručak? :lol:
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika