Receiver :)

Re: Receiver :)

PostPostao/la Dean » Pet srp 19, 2013 9:54 pm

Ako ti je samo do izgleda, stavi bilo što, što ti paše . Ali ako je u pitanju zvučnik, onda ipak treba nešto propusnije...

Imam ti ja neko platno boje starog zlata koje podsjeća na platna sa radia, ali je dosta gusto, pa sigurno nije za zvučnike. Tapecirao sam frendu neke zidne obloge u lokalu , pa je ostalo.. Koliko ti treba? Ja ti pošaljem, a ti vidi....
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Pet srp 19, 2013 10:16 pm

Platna za zvučnike (nazivana i "Radio-Svila"), kakva su se koristila u vrijeme kad nije postojao relativno kvalitetni FM na UKV-u sa svojim proširenim tonskim spektrom, barem u odnosu na do tadašnje AM emisije na DV/SV/KV, su imala za cilj da priguše tonske frekvencije iznad 7,5kHz. Bila su sastavni dio atenuacije šuma prijemnika, ali se pojavom FM-a znatno promijenila njihova propusnost i gustoća tkanja.
davorin

PostPostao/la pamook » Pet srp 19, 2013 10:56 pm

... platno ide iskljucivo kao dekorativni dio, zato sam i uzeo ova dva "uzorka", mislim da je max sto mi treba jedan komad od 15x30cm i jedan 20x40cm, ako ti je pri ruci - nabaci komadic pa cu vidjet sto najvise "pase" kad bude pripremljena drvenarija :bow-yellow:

Davorin, neiscrpan izvor informacija, kao i uvijek :handgestures-thumbup: ...
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Uto srp 23, 2013 9:54 pm

danas - priprema za sutra ...

sutra - nadam se, bolje nego danas :lol: :lol:

stigao paketic iz ZG :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers: , pa se popodne vise-manje buljilo u jubito i nacine i zacine i kako-ne-zayebat... predvecer sam "skrojio" i pripremio alat(ke), i onda se ipak odlucio prvo probati na necem nebitnom, a ne prvo pa musko :doh:

najprije me iznenadio furnir koji se, vrlo kratko nakon nanosenja ljepila, svorao u tuljac...i to poprilicno zilav tuljac :lol:

na zadnjoj slici je samo probno naljepljen na komad ostatka od kutije na kojoj sam dopodne isprobavao i nijanse bajca (thx Khad :D )... kkolicina ljepila na slici je znatno smanjena ravnanjem istog onim valjkom iz dotmatrix printera, ali je sve to rezultiralo da drvofixa imam i u kosi i u nosu a vjerojatno i tamo gdje sunce ne sija :shhh: ... zato sutra, pametnije, tj. informiranije - mazem dasku a ne furnir, pripremio sam stege i najlon, klince cu odvest baki a mobitel iskljucit. Dobro bi bilo i kad bi susjeda dosla nakratko, ali to je vec iluzorno za ocekivati :lol: :lol:

kako god bude - bit ce zabavno :doh: :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Čet srp 25, 2013 11:18 am

UJ! AKCIO! :lol:

evo, uz pomoc molitve udovice s Madagaskara, napredak...

cak i nije ispalo toliko lose, za prvi put igranja s furnirom :dance:

ljepilo sam nanio sto tanje sam mogao, pazeci da na rubovima ima dovoljno, stegnuo (mogao sam to i bolje osmislit, ali vise srece drugi put :doh: ) i ostavio 24h po preporuci proizvodjaca ljepila (Pattex)

ljepilo je na jednom mjestu probilo furnir i to se vidi, nadam se da ce smirglanje pomoci u smanjenju vidljive flekice...
pazljivo pofrezan rub, slijedi blago smirglanje da se dovede u finalno stanje...

ako ne riknem od vrucine, danas zalijepim i trake :pray:

sve u svemu - puno Hvala Deanu za pomoc, a note to self: drugi put bolje rasporediti pritisak na povrsinu, i ravnije osmirglati dio na koji se lijepi furnir - naime, na slici se jace vidi da je mjestimicno blago "valovit" furnir u sredisnjem dijelu, probao sam to popeglati i blago je bolje ali i dalje ostaje ovako, a buduci da nema "zraka" od ispod, ne sekiram se previse - posmirglam i onda bajc i lak.

happyhappyhappy :happy-partydance:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la davorin » Čet srp 25, 2013 1:19 pm

pamook napisao:... Dobro bi bilo i kad bi susjeda dosla nakratko, ali to je vec iluzorno za ocekivati :lol: :lol: ...

Oprez!
Sve susjede progovore razgovjetno (čak i na Kineskom ako treba!), i na lakat ako ne mogu drugačije, prije ili kasnije!
Ako nemaju drugog razloga, ono bar da se pohvale!(s tajnim ciljem da do Najdraže obavezno dospije glasina!)
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
davorin

PostPostao/la Dean » Čet srp 25, 2013 3:14 pm

Ugrij peglu i dobro speglaj sredinu. Poravnat će se to... :violin:
Dean

PostPostao/la pamook » Čet srp 25, 2013 9:49 pm

davorin napisao:
pamook napisao:... Dobro bi bilo i kad bi susjeda dosla nakratko, ali to je vec iluzorno za ocekivati :lol: :lol: ...

Oprez!
Sve susjede progovore razgovjetno (čak i na Kineskom ako treba!), i na lakat ako ne mogu drugačije, prije ili kasnije!
Ako nemaju drugog razloga, ono bar da se pohvale!(s tajnim ciljem da do Najdraže obavezno dospije glasina!)
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

srecom, tu blizu su samo djeve koje bi eventualno Khadgar dvaput pogledao, tako da - nema straha... I kad naglas kazem da sam se cijelo popodne igrao svojim alatom, evidentno je sto sam mislio reci :lol: :lol: :doh:

Dean napisao:Ugrij peglu i dobro speglaj sredinu. Poravnat će se to... :violin:

evo, popravilo se, trebalo je malo vise peglom nego sam prije isprobao, radio preko papira da ne spalim :dance:

ja tek danas skuzio da ima tri vrste trake :lol: :doh: - BIG thx, jos jedared :angelic-little:

evo, novošć:

nazayebavao se sa trakama :lol: , ali nije ni lose ni predugo za prvi put... na kraju prilicno uspjesno sve rijeseno, drzi se jako i nema "rupa" osim ove jedne na slici.... probao sam malo jos otopit ljepilo pa natiskat "iznutra" da popuni, ali nije bas bilo uspjesno... ostalo je ispalo skroz OK, zalijepio, pazljivo trimao sa skalpelom, posmirglao sa 320tkom... sjeo, popio kavu i pepsi-twist, i odlucio se nastaviti u revijskom mahagonij tonu :happy-bouncyredfire:

cijela skalamerija se vani susi i sutra ide inspekcija pa nastavak...

ako izuzmemo na traku naspranjen palac poprilicno duboko, te raskopanu ranu da bi se isti izvadio, sve super... cak i Red Right Hand :lol: :lol: :music-rockout:

Watch on youtube.com
pamook

PostPostao/la Dean » Čet srp 25, 2013 10:09 pm

Dean

PostPostao/la Dean » Čet srp 25, 2013 10:10 pm

A zašto nisi pokrpao onu rupu prije bajcanja? :evil:
Dean

PrethodniSljedeće