raspberry Pi kao player

Re: raspberry Pi kao player

PostPostao/la yoke » Uto ožu 17, 2020 9:50 pm

Tabletic je ok...
Samo treba paziti koji podrzava OTG, da se moze spojiti vanjski USB DAC...
I nisam siguran dal ga Edison ima...

By the way...
Edisone, ja ti imam neki es9023 i2s dac...
Mislim cak da imam i jedan rpi...prve generacije koji ni ne koristim...ajd pogledam....pa se javim....
yoke

PostPostao/la audio kutak » Uto ožu 17, 2020 9:54 pm

koliko sam ja shvatio, Edison hoće da to izgleda kao CD Player i da ima daljinski...

možda da si ovako što kupi, rastavi i montira u kučište.... ima ekran, daljinski, gumbe...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Uto ožu 17, 2020 10:20 pm

audio kutak napisao:imaš u Pollin-u puno jeftinijih tač ekrana

ovaj ti je 40€

https://www.pollin.de/p/7-17-78-cm-display-set-mit-touchscreen-hdmi-vga-video-810841

Hvala, Kutak!
Edison

PostPostao/la Edison » Uto ožu 17, 2020 10:25 pm

SaWa napisao:Edisone... ovo..viewtopic.php?f=39&t=3160" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Rpi ima svoj WiFi,tako da ne treba mreža.
USB stick of 128gb je manje od 200kn,a valjda imaš kakav smartphone .na Google playu ima aplikacija Volumio (18kn) i vozi.
Sigurno se nećeš razočarati sa zvukom,jer nisam do sada vidio ni jedan loš komentar za AYU na cijelom netu.
Jako jednostavno i praktično

Hvala SaWa. Samo gdje da nadjem AYU? I jos skoro gotovu kao sto je bio tvoj slucaj.

Smartphone imam, ali ga ne bih volio koristiti. Kod mene je telefon za telefoniranje i SMS, kompjuter za nesto nacrtat, izracunat, napisat i ic na interenet. Ne vidim ja to kao sviralice...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Edison » Uto ožu 17, 2020 10:52 pm

Zmajz napisao:A da jednostavno kupiš neki tabletić sa bar dva USB-a, jedan za DAC drugi za Pohranu podataka (disk, stik, što god) staviš gore Foobar ili nešto slično i imaš sve.
ja koristim Foobar koji ima hrpu mogućnosti i opcija i DSP modula (skretnice ekvalizeri, room korekcije itd) i sve je đaba.

Imam tablet. Neki Pipo od 7", prima i SIM karticu pa moze biti i (poveci) telefon. Spaja se na sve, ali nema USB utora, samo jedan mali za punjenje. U projektnom planu sam zaboravio napomenuti da bi "to" trebalo svirati u klasi CD-playera neke srednje klase. Nisam siguran da bi tablet i vanjski stick DAC mogli to tako odraditi. Ne poznajem dovoljno mogucnosti te kombinacije...
A onda punjenje i dopunjavanje tableta... :doh:
Edison

PostPostao/la Edison » Uto ožu 17, 2020 10:56 pm

yoke napisao:By the way...
Edisone, ja ti imam neki es9023 i2s dac...
Mislim cak da imam i jedan rpi...prve generacije koji ni ne koristim...ajd pogledam....pa se javim....

Hajde vidi. Vec je blizu TF (valjda ce ga biti) pa mozes ponijeti skupa s onim hladnjacima... ;)

Ima i Schultz jednu ili dvije kombinacija s Rpi pa cu vidjeti malo i s njim, iskustva i tako...
Edison

PostPostao/la Edison » Uto ožu 17, 2020 11:10 pm

audio kutak napisao:koliko sam ja shvatio, Edison hoće da to izgleda kao CD Player i da ima daljinski...

možda da si ovako što kupi, rastavi i montira u kučište.... ima ekran, daljinski, gumbe...

Pa takvo sto bi odgovaralo. Ima ekarancic, tipke, dalo bi se ugraditi u bolje kuciste. Nasao sam jedan na ebayu za 16$. Ali bojim se da to ne moze kvalitetno svirati. Cijena je minimalna pa ce takav biti i kvalitet zvuka. Mogu uzeti jedan za probu da mi svira kao prijenosnik. Imam mali olovni akumulator od 12V... ;) Ali to mi ne rijesava problem.
Edison

PostPostao/la audio kutak » Uto ožu 17, 2020 11:27 pm

Edison napisao:
audio kutak napisao:
Pa takvo sto bi odgovaralo. Ima ekarancic, tipke, dalo bi se ugraditi u bolje kuciste. Nasao sam jedan na ebayu za 16$. Ali bojim se da to ne moze kvalitetno svirati. Cijena je minimalna pa ce takav biti i kvalitet zvuka. Mogu uzeti jedan za probu da mi svira kao prijenosnik. Imam mali olovni akumulator od 12V... ;) Ali to mi ne rijesava problem.

pa iskoristi ekran, daljinski , gumbe, software i spoji na kvalitetniji dac nego što je u tom kinezu
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Sri ožu 18, 2020 1:20 am

audio kutak napisao:pa iskoristi ekran, daljinski , gumbe, software i spoji na kvalitetniji dac nego što je u tom kinezu

Ne bih znao gdje "precvikati" Kineza da izvucem zice za DAC. :doh:
Edison

PostPostao/la Edison » Sri ožu 18, 2020 1:32 am

SaWa napisao:valjda imaš kakav smartphone .na Google playu ima aplikacija Volumio (18kn) i vozi.

Kako tada ide komunikacija izmedju Rpi i smartphonea? Wi-Fi, Bluetooth?

Ako sam dobro shvatio: Rpi se boota sa svoje micro kartice i digne Volumio. Muzika je na USB sticku, a ja na mobitelu pokrenem Volumio sucelje i biram sto ce svirati sa sticka? Na Rpi onda ne trebaju ni ekran ni tipkice?
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka