...evo malo da tema ne rikne prije vremena
u prilogu, shema napajanja.... na ruke čitana.... bilo bi dobro da je na trafou bio jos jedan-dva izvoda za malo viši napon, al ebiga sad

...
kroz lampe (trenutno jos uvijek 6P7S) i dalje stabilno ide oko 85-86 mA uz katodni otpor Rk= 120R, tako da je anodna disipacija pri samom maksimumu (po datasheetu) - nesto zeru manje od 20W
spojeno je i dalje u pentodu, triodu (jos) nisam probao, trenutno se igram s NFB-om, ali "na slijepo", odn. bolje receno "na gluho" jer su mi razlike u osjetljivosti donekle "jasne i cujne", ali karakter zvuka mi se ne cini da se mijenja... doduse, ne mogu se bas pohvaliti da sam stigao iole ozbiljnije poslusati nesto, jer su faktori ometanja izrazito aktivni zadnje vrijeme

, a izgledi su da to jos potraje neko vrijeme... barem do praznika, kada ce, nadam se, faktori malo na cuvanje kod baka/dida pa ....
od same sheme na prvoj stranici nema nekih odstupanja osim sto je u katodnoj grupi Rk smanjen na 120R a paralelni mu elektrolit povecan na 470uF (sa tendencijom da mu dodam jos 220uF koji su mi neki dan konacno stigli iz Kitaja)...
zvukovno mi se i dalje jako svidja ono sto cujem - meni izgleda paše da je malo oštriji zvuk, djeluje mi utegnuto i definirano
eh da, note to self - nikad vise multiturn potovi u NFB (jos da mi nije Davorin rekao da uzem obicne

), vrtim i vrtim i vrtim, pa se skoro zabrinem da nisam fulao smjer rotacije jer prokletinje nemaju "stop" poziciju na krajevima, nego i dalje vrtis i vrtis a klizac stoji ... al ti to ne mozes znat dok ne izmjeris.... i tako.... uglavnom, never again
trenutno je trimer "odvrnut" negdje na trecinu, ako se ne varam to bi bilo onih fiksnih 470k plus na trimeru 65k, u seriji... nisam odlemljivao da izmjerim tocno, jer "jos podesavam"
nema goreg nego meni dat nesto sto je "podesivo"... nikad zadovoljan, nikad siguran da je "to - to", prokleti crv uvijek radi
javim se, i opet

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.