EL84SE napisao:Ne kuzim tri izvoda na ulazu.....pretpostavljam za saltanje moda trioda - pentoda,za upotrebu jos jedne resetke el84, ili? neznam kako bih to ukonponirao u projekt, ili da samo spojim na krajnjadva izvoda?
A od tri izvoda na izlazu krajnja dva su bila spojena na zvucnik pa pretpostavljam da tamo treba spojiti zvucnik samo mi nije jasno kamo sa povratnom vezom a na semi dole prilozenoj starog radija nije ni naznacen srednji izvod sa izlaza izlaznog trafa.....
a po topologiji sheme projekta povratnu vezu ne mogu bas zakacit na gnd zvucnika...
drazenK napisao:Nula kuna amp=najbolji amp!
EL84SE napisao:akoje drazenK = Drazen Kokanovic, sve mi je jasno.....

Edison napisao:drazenK napisao:Nula kuna amp=najbolji amp!
Jos takav nisam uspio napraviti...![]()
Meni se uz tu nulu podvuce jos nula, a i jos neke brojke ispred...
EL84SE napisao:Edison hvala ti na iscrpnim odgovorima,
No nakon par dana razmisljanja sve samskloniji nabavci izlaznih transformatora iz Odeona (pocelo je...podizanje ljestvice ha,ha...
Ali muci me s obzirom da mi je ovo prvi cijevni amp kakav transformatore naruciti za ovomoje SE84 pojačalo.
gledam na Ebay-u kinezi za SE El84 prodaju trafo na kojem se na primaru moze selektirati 5.2K i 6K a na sekundaru selekcija izmedju 4-8ohma,
e sad, s obzirom da nisam jos usao u problematiku proracuna transformatora,zanima me savjet i preporuka kako i koji transformator naruciti za ovo pojačalo.Optimalni/idealni, Naravno u "price - performance" kategoriji.
5.2 ili 6k, sto dobivam sa 5.2k a sto sa 6k u performansama, zvuku, veca/manja snaga?
malo sam zbunjen glede toga,ok.i ne samo toga....
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju