HMm.. između ostalog i to.
Dio problema je bio u ovećem trafu neposredno uz koaksijalac pa je okretanje napajanja riješilo taj problem.
Drugi dio je vezan uz oklop/kabel.
Pizdarija je u tome što običan Tasker od 5kn/m spojen na identičan način ne zuji, a VDH od 200kn/m zuji. i to me zblesiralo.
Čak i kad je sve bilo "provizorno" spojeno s "krivo okrenutim napajanjem" sa taskerom nije bilo problema. Probao sam ga doma, nije ništa zujalo/brujalo i kad smo promjnili kabel kod frenda je brujalo.Ja to u tom trenu kod sebe nisam čuo, al ok, zvučnici su takvi kakvi jesu, možda je bilo i buke sa strane itd.
U jednoj od varijanti sam otpojio jedan kraj mase, ok, greškom onaj na konektoru i to nije urodilo plodom pa sam probao maknuti i s druge strane. (tada smo se telefonski čuli nakon što je Dean pipnuo nespojeni oklop pa je ovaj probrujao). Maknuli smo kompletno taj kabel i spojiti paricu iz UTPa, zujanja nije bilo.
Na kraju sam vratio onaj fensi šmensi, oba opleta spojio na masu napajanja a drugi kraj ostavio u zraku. Bruma nema.
Ono što mi je i dalje enigma, a veznao uz telefonskir azgovor kada si rekao" što se čudiš to je i normalno";
Ako su na oba kanala opleti kompletno bili u zraku, zašto na jednom zuji kad dodirneš taj nespojeni oklop a na drugom kanalu ne?
E da, imali smo i treći problem

Kad smo se uvjerili da ovo sigurno radi, opet je kod frenda radilo problem jer mu na pojačalu preamp izlaz radi pizdarije