Klokan napisao:Rupe oko cijevi i na kriticnim mjestima na gornjoj ploci bi vjerovatno popravile stvar. I mojemu bi pojacalu temperatura mogla biti problem jer imam 6 cijevi na puno manjoj ploci od DAH-a.
davorin napisao:Klokan napisao:Rupe oko cijevi i na kriticnim mjestima na gornjoj ploci bi vjerovatno popravile stvar. I mojemu bi pojacalu temperatura mogla biti problem jer imam 6 cijevi na puno manjoj ploci od DAH-a.
Misliš?![]()
Tvoje pojačalo treba za grijanje 2,4A ili 15,12W, a DAH-1 sa slike 4,2A ili 26,46W !
Energija visokog napona pretvorena u grijanje je u pojačalu DAH-1 oko 60W (za oba kanala), bez obzira ima li signala ili nema.
Kod tebe je bez signala energija grijanja visokog napona oko 50W, a sa punom izlaznom snagom od ~15W oko 60W (za oba kanala).
Ako se uzme u obzir da je maksimalna izlazna snaga DAH-1 ~6W, a upotrebljiva ~4-4,5W, a kod tebe je maksimalna ~15W i to uglavnom sva upotrebljiva, onda se može reći da će za prosječno slušanje glazbe jednakom snagom tvoje pojačalo grijati okolinu sa 53-54W.
Dakle DAH1 grije okolinu stalnom energijom od ~86,5W, a tvoje buduće pojačalo sa ~69W (ne računajući grijanje mrežnog trafa, a ono je proporcijalno potrošnji), što znači da se kod tebe treba ohladiti ~17W manje nego u pojačalu DAH-1!
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost