@ GK71
Davorin je napisao ono što sam se ja ustručavao napisati u aktualnom trenutku - trenutku kada se o tome pisalo.
Budući je zbog sličnog pitanja ("a čemu to služi") nastala galama na "onom" forumu nisam to pitao da ne ispadnem davež

Budući je davorin sam objasnio, puno mi je lakše.
Naime, "problem" foruma je nešto drugo: Istovremeno (a to se ponavlja vrlo često), kada netko (uglavnom Davorin) objavi neko svoje promišljanje (tako se zove tema

), hrpimice se javljaju zainteresirani sa "i ja bi to - gle već sam našao dijelove po jebaju" i već pršte linkovi.
Osobno nemam osobito mišljenje o takvim velikim cijevima, i to iz više razloga.
Čuo sam ih dosta i nisu me se previše dojmili, pogotovo ne kao DIY uradci.
Troše puno struje a generiraju premalo vata.
Svo to inzistiranje na "linearnosti" je možda malko precijenjeno obzirom na cijenu, potrošnju, krajnji rezultat itd...
Na AFN se trenutno vodi rasprava epskih razmjera pod pretencioznim nazivom "Istina o A klasi" gdje se lako uoči da većina "gurua" nema pojma o ničemu.
Ne samo o tome što je to A klasa, već niti ne mogu dati suvislu usporedbu s bilo čim drugim, ili barem opisati što očekuju.
Pronašli na internetu bulažnjenja priznatih "gurua" i drže se toga ko pijan plota, uglavnom bez ikakvog svojeg iskustva.
Ilimzn je tu uskočio u svojem stilu s teorijom koja je na kraju kroz ogoljene činjenice rezultirala s "niti vrit niti mimo" zaključkom.
To je u stvari posve logično i vrlo točno, ali bojim se da je rezultiralo užasom u mnogim glavama koje su se duboko poklonile puni iskonskog straha pred nepoznatim

Sada je došlo vrijeme kada su dežurni gurui počeli oglodavati kosti teme sve do do trenutka kada će biti zadnji u diskusiji i ispasti "referentni"

Ostali će (ili već jesu) davno odustali i okanili se bedasoća s gorkim okusom što su se uopće javljali

Pomalo cinično, ali neka me netko opovrgne

Vratimo se doma...
Moje mišljenje je da forum ne treba silom protjerivati edukativnu funkciju.
Ako netko baš želi napraviti tutorial (koji ionako neće nitko ozbiljno shvatiti), neka ga napravi.
Oni koji će smoći snage i potrebu da sami naprave svoj OT, sigurno će imati svu pomoć, ali sve to nema nikakvog smisla bez želje i potebe da se usvoji nešto teorije.
Ovako će ispasti gomila pitanja tipa "a di ima najjeftinije žice", "imam limove od UPSA, jel' to dobro za SE dobar trafo", "gdje skinuti najbolji program za izračun" i sl. Na kraju ništa ozbiljno od toga.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......