DAC chip - koji izabrati u povelkoj šumi ?

Re: DAC chip - koji izabrati u povelkoj šumi ?

PostPostao/la pamook » Pon pro 23, 2013 10:02 pm

sve 5, i vremena su takva kakva jesu - ali - ako nadjes DAC koji je svilenkast, dobar, utegnut, detaljan, s dobrim napajanjem i krdom ulaza, a sve ispod 300ak kn, pls javi :mrgreen:

siguran sam da neces biti jedini ovdje koji ce ga kupiti, makar i za tercijarni sistem u hodniku prema kenjari :handgestures-thumbsup:

evo - AK4396 zvuci sasvim solidno, ujednaceno i detaljno... govorim o ovome koji sam radio, pa ima dodatno napravljeno napajanje (thx. jos jednom Cheeta) i cijevni izlaz (kudos Sonny i cijela ekipa da ne nabrajam), a kako zvuci kad ga se uzme za 26$ (golog, samo SMD na plojki) - zaista ne znam.

imam i ovaj

http://www.ebay.com/itm/hifidiy-net-aun ... 20bde29b42

kojem je zamijenjen OPAMP za neki kojem se ne sjecam oznake (preporuka po netu) - zvuci dobro i uz nekakvo pih napajanje, ali niti blizu gore spomenutog....
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la joe dalton » Pon pro 23, 2013 10:23 pm

tom_hifi napisao:Odustao sam od njega jer nisam bio zadovoljan štampom, kako su riješene mase.

Znači sad nama uvaljuješ DAC s faličnom pločicom..... :D
joe dalton

PostPostao/la joe dalton » Pon pro 23, 2013 10:53 pm

audio kutak napisao:pamuče, a i ostali..... sve je ovo otišlo pomalo nakrivo, zahvaljujuć meni a i vama..... podjednako.... znate onu: za svađu (ljubav) je
potrebno dvoje! :mrgreen:

ja samo tražim da mi netko kaže zašto ima taj i taj dac čip, zašto mu se sviđa, koji su glavni razlozi zašto
ga je izabrao.... do sada mi je jedino joe konkretno odgovorio a i napisao je u svojoj temi...

jel to teško napisati, sročiti u par riječi? pa neka tom kaže zašto preporuča "neki jeftini" dac kit i možda ga poslušam...

na, "vjeruj mi" ne okidam..... treba i podloga iza toga stajati... kao i kod kolača, beš kremu ako je tijesto loše :lol:

ja kada nešto nekome preporučujem onda mu to govorim na temelju vlastitog iskustva i stojim iza toga sa
razlozima spremnima za raznoliku diskusiju... ako ne znam što bih preporučio onda čovjeku dam broj od nekoga
tko zna više od mene, od nekoga tko je sa time radio.... a u mojih 20 godina servisiranja, održavanja računalne
opreme i vođenja servisa naradio sam se i naservisirao na svakakvim računalima i komponentama i ljudima...

sve ovo što pišem je bez ikakve ljutnje ili zlobe.... samo želim jasno i kratko zašto taj i taj....

jel može jasnije, jednostavnije?

kuda je nestala diskusija?

pamuče, nemoj me krivo shvatiti, ne želim svake godine raditi drugi dac.... radije ću jednoga raditi godinu, dvjie i
uživati u njemu.... razlog je jednostavan, nemam tih 50$ za bacanje, nažalost....

Kutak nhf. ali čini mi se da se ponavlja priča s cijevnom pojačalom. :doh:
Kažeš da nije preskupo, a opet 25$ DAC ti nije dobar jer je prejeftin. Mislim ima solidnih kitova i za 60-80$, ali sumnjam da sviraju išta bolje.
Pitanje: što je za tebe preskupo? Koliko si spreman izdvojiti za sve skupa (DAC+napajanje+USB/spdif konverter+modifikacije+kutija)?
Da nebi ostao nedorečen glede AK4396. Slušao sam ga u varijanti sa trafoima na izlazu i to na bitno boljem sustavu nego što je moj, a kojeg poznajem. Vlasnik kaže, a čovjek ima puno iskustva i u DIY i u hifi, da ne treba tražiti dalje i da je teško naći bolje čak i za puno veću lovu.
Meni dovoljno. Tada sam se bio dvoumio između nekog kita s Wolfsonom za 60ak$ i ovog AK. Odlučio sam uštediti 30ak$ i kasnije ih uložiti u izlazne trafoe. :D
joe dalton

PostPostao/la Edison » Pon pro 23, 2013 11:18 pm

Joe, koliko kostaju ti Lundahl transformatori za izlaze?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la fixxxer » Pon pro 23, 2013 11:24 pm

Apropo trafuljaka, zar nisu bili onomad u igri i neki monacori?
Jel si probao to i kakvi su utisci?
fixxxer

PostPostao/la joe dalton » Pon pro 23, 2013 11:25 pm

Edison napisao:Joe, koliko kostaju ti Lundahl transformatori za izlaze?

Nisam to čuo sa Lundahlima nego Sowter trafoima. :mrgreen:
http://www.sowter.co.uk/transformer-attenuators.php
Mislim da je 9335, 132 funte komad.
Našlo bi se i Lundahla dobrih.....
joe dalton

PostPostao/la joe dalton » Pon pro 23, 2013 11:27 pm

fixxxer napisao:Apropo trafuljaka, zar nisu bili onomad u igri i neki monacori?
Jel si probao to i kakvi su utisci?

Nisam ih uspio nabaviti. Nisu imali kad sam tražio, a poslije zaboravio.
Mislim da ionako imaju premali max. napon. Deklarani su za 5V, a AK4396 ima 5,6Vp-p na izlazu.
joe dalton

PostPostao/la tom_hifi » Uto pro 24, 2013 12:15 am

joe dalton napisao:
tom_hifi napisao:Odustao sam od njega jer nisam bio zadovoljan štampom, kako su riješene mase.

Ako hoćeš iskreno, falična je i ona s AK4396 :mrgreen: :lol: Takve su sve. Nadam se da ću uspjeti napraviti TDA1541A s polufaličnom. Bilo bi dobro. 8-)

Oko trafoa u izlazu ima puno 'pluseva' što se tiče zvučnih utisaka i isto toliko 'minuseva' s tehničke, a zašto tako dobro rade, ne znam. Trebao bih isprobati jednom.
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » Uto pro 24, 2013 12:41 am

tom_hifi napisao:
joe dalton napisao:

Ako hoćeš iskreno, falična je i ona s AK4396 :mrgreen: :lol: Takve su sve. Nadam se da ću uspjeti napraviti TDA1541A s polufaličnom. Bilo bi dobro. 8-)

Oko trafoa u izlazu ima puno 'pluseva' što se tiče zvučnih utisaka i isto toliko 'minuseva' s tehničke, a zašto tako dobro rade, ne znam. Trebao bih isprobati jednom.

Možda zato što ima i nekih pluseva s tehničke strane? 8-)
joe dalton

PostPostao/la yoke » Uto pro 24, 2013 6:12 pm

pitanje ;
vise sam se pogubio
ali jel vi sad raspravljate koji dac koristiti,kao gledaju se lipe, a onda bi na kraju nakeljili trafo od 1200kn ? Ili jos ludje,par za 2500kn ?
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka