NorthStar Intenso

NorthStar Intenso

PostPostao/la boca » Uto pro 17, 2024 3:25 pm

Pozdrav.
Trebam jedan savjet.
Vidim da dosta ljudi stavlja Burson OpAmpove u DACove.
Zanima me dali je netko to radio na gore navedenom DACu i koji su benefiti ako ih uopće ima?
Može i preporuka z neke druge .
boca

Re: NorthStar Intenso

PostPostao/la grunf » Uto pro 17, 2024 6:34 pm

koji su sad op ampovi u njemu ? da li je ES9016 u njemu konfigururan kao strujni ili naponski DAC? za ove odgovore bi bilo nabolje nabaviti service manual mada koliko vidim po netu da je tu korišten LME49870 za koji se lako nađe bolja zamjena

inače nisam pobornik stavljanja op ampova bez neke logike i reda , posebno na bacanje novaca na Bursone koji teško da mogu opravdati tu cijenu ako se koriste u DAC-u, inače su te Bursone mirili na velikom diy-u i ispada da je riječ o nešto boljem NE5534 ali ljudima se izgleda sviđa taj zvuk starih playera koji su koristili NE5534 u analognom stupnju
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la boca » Uto pro 17, 2024 8:31 pm

Koliko sam ja vidio ES9018 je unutra a ima i
LM49860
LM2991S
boca

PostPostao/la grunf » Uto pro 17, 2024 9:55 pm

boca napisao:Koliko sam ja vidio ES9018 je unutra a ima i
LM49860
LM2991S

zbog ovog i treba service manual ili bar dobra slika samog PCB-a jer teško da nam internet može točno reći šta je unutra

ja bi u tvom slučaju okrenia pilu naopakao i krenia od samih napajanja pa onda doša do samih op ampova , a ako baš oćeš imaš ADA4625-2 u Mousera pa u akciju , po meni je to najbolji VCF op amp za DAC , Bursoni su čisto bacanje novaca

inače LM2991 je negativni LDO reg pa san zato i reka da bi ja krenia od napajanja
grunf

PostPostao/la dadod » Sri pro 18, 2024 6:03 pm

grunf napisao:
LM49860
LM2991S

zbog ovog i treba service manual ili bar dobra slika samog PCB-a jer teško da nam internet može točno reći šta je unutra

ja bi u tvom slučaju okrenia pilu naopakao i krenia od samih napajanja pa onda doša do samih op ampova , a ako baš oćeš imaš ADA4625-2 u Mousera pa u akciju , po meni je to najbolji VCF op amp za DAC , Bursoni su čisto bacanje novaca

inače LM2991 je negativni LDO reg pa san zato i reka da bi ja krenia od napajanja

Sto mislis o ovim discretnim op ampima, jesu li bolji nego bursoni?
https://sparkoslabs.com/discrete-op-amps/
dadod

PostPostao/la grunf » Sri pro 18, 2024 10:18 pm

dadod napisao:
grunf napisao:
LM49860
LM2991S

Sto mislis o ovim discretnim op ampima, jesu li bolji nego bursoni?
https://sparkoslabs.com/discrete-op-amps/" target="_blank" target="_blank

ne znam , Burson mi je posla svoje na test u DAC-u i to mi nije to , daleko od ADA4625-1 i još dalje od AD811 a skuplji je , nisam ih proba u nekoj drugoj kombinaciji jer mi ne treba ali sam namjenio kome ću ih pokloniti pa će ih taj testirati u pre-amp-u
Sparkos Labs mi se čini po slikama nekako profesinalnije odrađen od Bursona, i jedan i drugi se hvale perfomansama , pravim zvukom, itd ,itd ...... ali dati 100$ ili više za dva op ampa meni nema smisla posebno u DAC-u di ima puno boljih i jeftinijih rješenja
grunf

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka